zaterdag 17 december 2011

17/12/2011 - Ontbijt met Oma Hondje - 1ste Beschrijf Liggende A.D. ICE - ICE K comes home!

IMG_0349

Oma was gisterenavond op bezoek, en bleef overnachten. Heel vroeg in de ochtend had ICE D al gezorgd voor een heerlijke ontbijttafel… Het contrast met wat men in een ziekenhuis krijgt voorgeschoteld, kan niet veel groter zijn, me IMG_0357dunkt… Knipogende emoticon

U heeft het al door: allemaal trucen uit de doos, om te zorgen dat mama sneller naar huis zou kunnen komen… Glimlach De juniors konden na wat ravotten buiten, o.aIMG_0351. met de speelse gast Luba, de voorbereidingen beginnen treffen van het eerste beschrijf van A.D. ICE, en dat dan wel op liggende wip. Precies wat Luba hier schijnt te willen uitbeelden, niet?

Om 15h begon het beschrijf, en zou duren tot 16.30h. Inleg 5 EUR, en juniors gratis. Bovendien kwam er 20 EUR gratis op de wip, en IMG_0355werd ook een rode vogel, rechts van de moer op de middenlat t.w.v. 5 EUR geschonken door Christophe. Enfin, een kleurrijk gevulde wip dus. Percommissaris annex pijlenraper van dienst was benjamin Henri. Hij zorgde voor het ordentelijk verloop van het evenement, en kondigde netjes elke nieuwe ronde aan.IMG_0354 Hij had beslist dat er 10 rondes zou geschoten worden, van telkens 2 pijlen. Wijze beslissing! Na 5 rondes werd een pauze ingelast om de innerlijke mens te versterken. Uiteindelijk traden 3 schutters aan: ICE D en de juniors Julie en Louise. En hoewel ze hard hun best deden, kregen ze de prijsvogel van Christophe er niet af. Julie kwam nog het dichtst, door de vogel 2 pinnen links ervan, weg te schieten. Niet onaardig voor een 2de keer op liggende wip, toch?

Uiteindelijk resultaat:

  • ICE D: Top, Top in de latten, zijvogel en 2 vogels
  • ICE Julie en ICE Louise: 2 vogels

Uiteindelijk was het beschrijf qua timing zodanig ingericht dat we rond 17h konden vertrekken om ICE K te gaan ophalen. Eindelijk mama thuis! Met wat overredingskracht, en gelet ze zelf natuurlijk wel weet hoe zich te verzorgen, kreeg ze fiat om het ziekenhuis te verlaten. Zo komt er een happy end aan een zeer gespannen week. Laten we daar nu vooral van genieten!

Van Jan kreeg ik door dat er 78 schutters waren in Staden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten