zaterdag 6 juli 2013

30/06/2013–5/07/2013: van een zondagochtend in Menen, over Ledegem, Nieuwpoort, Eernegem, Ghyvelde, Sint Amandsberg naar Tillegem… en onderwijl zit de familie in het zalige zuiden van de Ardèche.

Dat het weer een drukke week was, kan U vaststellen aan de frequentie van updates van onze blog. Ik moet weer een tandje gaan bijsteken… Onderwijl ook een turbo-weekje voor onze planeet. Op micro-schaal zagen we onze Koning abdiceren, en ook Mursi zit met huisarrest aan zijn been… En Elio Tax op wolkjes… Dat menigeen zich maar niet verslikt in de portie goed nieuws die deze week over alle Europeanen werd gestort, na nog wat tabasco van Draghi ook… Maar goed, dat zou me even te ver leiden.

Ik zal U echter nog wat op Uw honger laten, want er staat een prachtig zonnig weekend voor de deur, en daar plan ik maximaal van te genieten. Als ontbijtje voorzien we een dagje Coudekerque, om dan als tussenschoten zondagochtend Loon Plage aan te doen, vooraleer landinwaarts te trekken naar Lippelo. Althans, zo zit het plan ineen op dit eigenste ogenblik.

U krijgt er allen een knipoog van mijn oogappels bij. Nooit tekst zonder beeld. Mocht U zich nog afvragen wat mij drijft, dan moet U het antwoord niet al te ver zoeken. Hoewel niet letterlijk te nemen, want ze zitten toch op een 1.000km van mij vandaan.

IMG_3083

Wat dus tussen deze 2 foto’s allemaal te vertellen valt, samen met het weekendje erbovenop, dat mag U maandag lezen. Ik neem dat elkeen de zon gaat opzoeken, en daar vitamines gaat opdoen. Je zou wel gek moeten zijn om nu blogs te zitten lezen… toch? Laat staan ze te schrijven! Winking smile

kids

zondag 30 juni 2013

29/06/2013 - Beschrijf Gouden Paard 2013

GP_ADICe

In bovenstaande volgorde mochten we aantreden op het beschrijf, echter heel wat peletons gaven verstek, of waren onvolledig. Ook wij konden niet volledig aantreden, gelet o.a. onze juniors zich volop stortten op het voorbereiden van hun 2 weekjes in La Douce France. Papa ICE D blijft ons waakvarken gezelschap houden, dus is van deze voorbereidende reisstress onthouden… Open-mouthed smile Dat betekent niet dat ondergetekende geen verlof neemt, maar helaas zal het niet aan 100% kunnen, maar goed. Elio ‘Tax’ moet ergens zijn belastingen kunnen halen, en zoals al bij elk begrotingscontrole blijkt, zijn het vooral de ondernemers die het gelag betalen. Lukt het niet door extra controles, dan doen ze het wel via één of andere nieuwe pestbelasting. Zo krijgen we er intussen elk kwartaal wel ergens ene door onze strot geduwd. Jan De Nul sprak boekdelen, scherp gesteld dat klopt, maar de waarheid kan hard zijn: er zijn in onze Belgenland 6,1 miljoen mensen die in staat zijn te werken, en dus direct en indirect belastingen opbrengen. In werkelijkheid zijn er 3,1 miljoen aan de slag, waarvan dan nog alles samen zeker 1 miljoen die rechtstreeks of onrechtstreeks van de overheid worden betaald, dus niet bijdragen tot de SZ, maar vandaag en in de toekomst ook hun pensioenen moeten betaald krijgen van die resterende 2 miljoen werkenden. En dan zijn de werkgevers de dupe? Komaan, enige intellectuele eerlijkeid waren aanbevolen.

Anno 2012 had Marc Reynebeau het ooit es over het Mattheus-effect: wie geeft, zal ook gegeven worden (toen in de context van de discussie over de middenklasse, maar eveneens in het kader van de begroting): dat klopt ook, maar is slechts gedeeltelijk waar: het loopt fout daar niet iedereen proportioneel terugkrijgt wat ie heeft gegeven. Dus van alle gevers, zijn er die verhoudingsgewijs ook andere gevers subsidiëren, een nuance die –de anders best wel verstandige Marc- niet zag. Dat zorgt voor stijgende frustratie bij al te gulle gevers, zo zal ik ze maar noemen. En als die frustratie geïnstitutionaliseerd geraakt, dan krijg je verbittering, en dat is dan weer de ideale grond voor jaloezie. Een eigenschap die je inderdaad veel ziet, en ook in vele contexten. Zalig zijn de armen van geest, werd ooit es gedebiteerd… Inderdaad, het is vaak een zegen enkele inzichten te ontberen. Wat niet weet, niet deert natuurlijk. Bovendien is net die meute zo receptief voor alle andere nonsens (in politieke termen: populisme) die over ons heen komt. Daar pikken ze dan wel argumenten uit die in hun kraam passen… De wereld mag dan rond zijn, tezelfdertijd is ie ook volledig uit balans.

Bon, ik werd gisteren opgedragen om es een boek te schrijven. Misschien moet ik dat wel es doen, want mijn blog volstaat uiteraard niet om gecondenseerd even te dumpen wat de electriciteit die doorheen de diverse hersenverbindingen mij tot allerhande meningen leidt.

Terug naar de sport en ontspanning. Bleek dat voor velen dat daar eigenlijk niet zo was… Smile Nee hoor. Een strijd ja, en als die dan es lukt, dan zie je geveinsde gelukkige gezichten, om dan enkele uren later te horen waar het echt om draait. Ervoor waren het dan ‘teams’ en enkele uren later kwam dan het ego weer boven. Niet dat we dat al niet langer weten, maar observeren is vaak best interessant… Het bevestigt ook vaak vermoedens. Evidence-based science, heet dat.

Ons team kon toch meerdere prijzen huiswaarts halen: de rode lantaarn, de meeste jeugdschutters die deelnamen, en bij de heren tevens een eerste plaats op Wip 1 (7 hoge) voor de lattenboog. Goed voor 2 heel grote koffies! Winking smile Ons potje werd ook weer goed aangevuld trouwens, want ik vermoed dat we intussen de kaap van 3.000 EUR aan het naderen zijn. En dat sinds eind oktober. Not bad, not bad at all. Onze jeugd zal er weer wel bij varen, dus wij ook! Nu goed, we moeten een beetje doseren: eerst vakantie in Frankrijk, want dat verdienden ze echt wel allemaal. Overal met verve geslaagd op de diverse niveaus in school.

JB, aka Franky diende ook nog zijn verjaardag te vieren, en dat zal zeker geslaagd zijn. Benieuwd of ICE Veroniek deze ochtend inderdaad de zon zal hebben zien opkomen op de mooiste plek van Waregem wellicht… Fantastisch om daar met de motorhome te staan…

Enfin, samen met ons franse vrienden Victor & Florian die ook present tekenden, beleefden we een leuke namiddag, en werd er nog uren nagepraat. Meer dan gezellig eigenlijk. De klok gaf al 22h uur aan eer ik er vertrok. Met als gevolg dat ik de avondschieting in Poperinge aan me diende te laten voorbijgaan… Maar goed, het is pas het begin van het verlof, niet? Winking smile

* * *

De blik vooruit: vandaag staat onze agenda weeral vol. Straks blokken schieten op het Gouden Wiel in Menen, en daarna trekken we naar Ledegem. Plezier verzekerd dus. En daar draait het finaal toch om, niet?

Ik had wat medelijden gisteren, eerlijk gezegd, om een schutter te horen zeggen tegen elkeen die het eigenlijk daar niet wou over hebben: “wie kant er ier zeggen dattie vuf panachen eet geschoten..?”

Tja…