zaterdag 27 augustus 2011

28/08/2011 - Wetteren Ten Ede - Blokschieting

Vandaag vertrokken we rond 10.15h naar Wetteren Ten Ede, alwaar de jaarlijkse blokschieting plaatsvond:
Vol goeie moed aangekomen, en met de wetenschap dat we toch minstens 12 schoten zouden hebben, schreven we ons in... Intussen enkele obligate plaatjes van de stand zelf: 1 muitwip, en 3 open wippen:
Onze Tom bleek in een begenadigde dag te zijn: op wip 1 en 2 haalde hij 1x de blok neer, op wip 4 liefst 2 keer, waar ie dan ook won. ICE Rules:
Op wip 2 mocht Tom nog meekampen voor de prijzen, maar de energie bleek op te zijn... Een mooie waardebon rijker, en ettelijke schoten op de diverse afkampingen later, dienden we onze eerdere plannen aan te passen, en zijn we op het beschrijf later die namiddag daar ter plaatse gebleven...
Tom kon ondertussen zijn geluk met ons delen. Wat ie van zijn waardebon zal delen, dat zullen we pas in het najaar ontdekken. Of ook niet, who knows? ;-)
Het beschrijf in de namiddag was er ene om de muren van op te lopen. Velen van ons schoten prima, maar misten werkelijk alle pak. ICE Rudy, onze rapper van dienst, kon nog een beetje de meubelen redden met 2 Kallen, en ook Nadia deed er nog een Zijde bovenop. Maar we hadden duidelijk meer verdiend. Niettemin wist ICE Rudy zijn cool duidelijk te bewaren... Beelden zeggen vaak meer dan woorden, dus hou ik er met deze mee op. Tot een volgende blogpost!

Geef toe, coole troep toch, die bende van ICE Gistel, niet?
Wim en Nadia vertrokken nadien nog voor enkele dagen op uitstap, dus hun avonturen zullen we enkele dagen moeten missen...






27/08/2011 - Westdorpe - Aardappelen en Ajuinen

Straks vertrekt ICE in grote getale naar Westdorpe (NL):  http://g.co/maps/6fm7
Daar is volgend beschrijf uitgeschreven (De Wipschutter nr. 34):
Verslag binnen enkele uren...
Er is een wisselvallig weertje voorspeld, maar dat deert schutters uiteraard niet hé:
ICE Men: Rudy, Wim, Tom & Dominiek
ICE Ladies: Linda, Nadia & Karoline
ICE Juniors: Julie & Louise
ICE Preps: Henri
We zijn m.a.w. voltallig :-)

Meer foto's van het ganse team deze namiddag volgen...
--------------
Update 20:35h

Het werd een leuke namiddag in Westdorpe. ICE nam ook Staf van Dudzele mee in haar team. Staf zorgde voor enkele leuke intermezzo's, altijd garant voor entertainment:

Een mooie stand daar in Westdorpe, alwaar ons bendeke snel haar plaats vond, terwijl Rudy het beschrijfbord inspecteert...

Het werd ideaal schuttersweer, hoewel de wind ons in den beginne danig parten speelde. Er "waaide" in den beginne vanalles naar beneden... ;-)
Staf schoot al snel de Top, en Dominiek presteerde het een 'Engelse' Zijde neer te halen. Ook onze ICE Juniors deden het best goed: Louise schoot een hoekje op de 2de wip, goed voor een zak ajuinen. Ook Julie presteerde het vrij snel een vogel te schieten. Well done girls!
Kansspelen mogen dan verboden zijn, toch heeft de teerlingbak altijd succes. Zeker als er gespeeld wordt voor kaas en droge worsten. Onze tafel lag al snel vol lekkers. Borrelhapjes...
Tom borrelde enkele wijsheden boven... Aan U, beste lezer, die te ontcijferen...: http://youtu.be/CUD3iCjUlhg?hd=1

Ik zal jullie in elk geval verder opnames voorlopig onthouden. Doseren heet dat... ;-)
Tot morgen, voor meer nieuws. In de late voormiddag staat een grote blokschieting (op 4 wippen) in Wetteren Ten Ede op het menu. Benieuwd wat ICE daar zal presteren.
Ciao!

P.S.: we werden door Louise veilig thuisgebracht... http://youtu.be/MsfmA1GbTDw?hd=1

vrijdag 26 augustus 2011

26/08/2011 - Ronse SS - Privé-avondschieting

Nog een drukke avond gehad in Ronse, privéschieting van Geert. Eén buitenwip en één binnen in een prachtig gerestaureerde toren. Het was sinds vorige winter geleden nog es in een toren te hebben geschoten, en dat deed was nostalgie opborrelen.

Er waren een 90-tal schutters, waarvan de meerderheid natuurlijk bekende gezichten. Enkele onverlaten schieten daar op staande wip met vizieren. Zelf had ik zoiets nog nooit gezien, en eerlijk gezegd, veel baat hadden de vreemde heerschappen er niet bij. Ons innerlijk vizier is schijnbaar minstens even efficiënt.
ICE was vertegenwoordigd met 4 in één wagen. De onvermijdelijke "lekker" was dus mee, en jawel, dit keer kon Tom met die prijs gaan lopen. Linda gaf iedereen van Asper het nakijken door in de toren de Top te schieten. Rudy verzorgde deze keer onze P.R. en was omni-present doorheen het etablissement. Dominiek had zijn domme pijlen mee, want die haalden slechts 1 enkel vogelken neer.
Thuis tegen bijna half drie deze ochtend.

26/08/2011 - Middelkerke

We zijn momenteel in Middelkerke. Voor het beschrijf was er een blokschieting.
Van de vertegenwoordiging van ICE Gistel (Linda, Rudy, Wim en Dominiek) kunnen we met trots melden dat 2 van onze leden de blok 1x neerhaalden. Proficiat Linda en Wim!
Ook de ICE Juniors waren present: hoewel we reeds om 16.45h dienden te vertrekken, was Louise er toch al in geslaagd een vogel te schieten...

donderdag 25 augustus 2011

24/08/2011 - De Panne, Heurne, Torhout

ICE Gistel gaat veel rond, en niet altijd samen. Vakantie, en een mooie zonnige namiddag: ideaal om een uitstap te plannen. Dominiek en Karoline trokken naar De Panne. Karoline presteerde het weer om een Top neer te halen. We schoten er samen met Freddy en Olivier van Zedelgem. Om 17h dienden we al huiswaarts te trekken, want Louise en Julie kwamen (eindelijk!) na een weekje VKSJ-kamp in Kinrooi terug naar huis. De ICE Juniors waren maar wat blij ons te zien.
Papa Dominiek is dan 's avonds nog naar de ledenschieting in Torhout geweest, en moest zich inspannen om 6 punten te schieten (Z en 2 vogels). Er is altijd een portie geluk nodig, zelfs als je goed schiet. Schutterswijsheid heet dat dan...
Linda en Rudy zijn in de namiddag naar Heurne getrokken. Update daarover later...

23/08/2011 - Leffrinckoucke - Tir aux honneurs

Hoewel het woensdagochtend overtrokken en donderachtig weer was, verkozen we (Rudy en Dominiek) toch tegen de wilde weer richting in te rijden, en in Noord Frankrijk nog wat te gaan oefenen met de traditionele boog.
Bleek dat veel schutters zich lieten afschrikken door het ochtendlijke weergeweld, want er traden nauwelijks 20 schutters aan.
Echter, ik kan bijna blindelings vertrouwen op mijn Weather Pro app op de iPhone:
En ja hoor, ook deze keer kwam de voorspelling bewaarheid: nauwelijks nog wat spetters toen het tornooi begon, en na amper een halfuur was er al geen regen noch wind te bespeuren. Tegen de middag werd het zelfs behoorlijk warm toen de zon door de wolken begon te priemen.
Nog enkele vlamingen waren naar ginder getrokken: ook Ronny King, Freddy, Nico en Iwan gaven present.
Rudy en Ronny haalden nog 12 punten, de rest... tja, daar zwijgen we vandaag maar even over. Tenslotte gingen we gaan oefenen, niet? ;-)
's Middags begon het beschrijf pas om 15h, dus werd over de middag gegeten en gerust. Ronny leeft naar aloude franse traditie, en nuttigt graag een ricard...
V.l.n.r. op de foto: Nico, Freddy, Ronny en Rudy.
Dominiek kreeg bericht dat zijn nieuwe boog, de Hoyt Vantage Elite Plus binnen was gekomen, en zag zich dus genoodzaakt huiswaarts te keren.
's Avonds afspraak in Zedelgem voor de ledenschieting, waar een mossel souper werd aangeboden door Ronny en Marnix.
Dominiek kon meteen zijn nieuw speelgoed uitproberen, en met succes: T, Z en 4 vogels. Het machien was meteen "ingewerkt"... ;-)

dinsdag 23 augustus 2011

22/08/2011 - Sint-Sebastiaan Torhout - Groot Schietspel

Relaas van een avondje Torhout...

ICE Gistel was met weerbare mannen Wim, Rudy en Dominiek vertegenwoordigd. Het werd een ware kermis Rudy schoot Top en Zijde, en nog lekkere wijn. Dominiek nam 2 Zijden, 2 Kallen, 2 vogels en nog een fles wijn voor zijn rekening, en Wim haalde liefst 5 vogels neer, waaronder enkele speciale prijsvogels: een geldvogel op de wip geplaatst door de Hoofdman van het Gild van Loppem, evenals een cognacglas van het Gild Sint-Joris Roeselare. Zowel onze tafel als onze beurs goed gevuld, maar vooral genoten van de behaalde successen. Zedelgem was vertegenwoordigd door sterkhouders Freddy, Nico en Olivier. ICE Gistel schoot net voor hun peleton, en is in de hoofdvogels ook 1 stuk voor gebleven. Een sportieve strijd die deze keer werd gewonnen met "panache" door ons team. Freddy slaagde er nog in een set longdrink-glazen, van het Gild van Torhout te schieten. We kregen die als geschenk nog mee: waarvoor dank!
Gelet de traditie en statuten van het Gild geen dames onder de wip toelaten (zo gaat dat soms nog ja), konden onze ICE Ladies enkel supporteren. Dat deden ze met glans én met oliebollen... En ze mogen finaal toch trots zijn op de prestatie van hun mannen... Althans, dat hopen wij... ;-)

zondag 21 augustus 2011

21/08/2011 - Nieuwpoort - Botenschieting

In de namiddag speelde ICE Gistel in verspreide slagorde. Linda en Rudy trokken naar de ledenschieting in Heist. Nadia, Karoline, Tom, Wim en Dominiek trokken naar Nieuwpoort. 90 schutters streden voor de begeerde bootjes. ICE Gistel verbroederde met Lieve, Johny en Staf van Dudzele, evenals Chris en Christiine van Wintam. Naast Tom en Johny die respectievelijk Zijde en Top schoten (met bijhorende prachtige boot), konden we nog een 13-tal vogels verzamelen. Chris, Christine en Dominiek streden met lattenboog tegen al het compoundgeweld.
Verder stond op het menu: aardbeien, sinaasappels, en ook nog palm, veel Leffe, en enkele Duvels.
Dat heb je dan met mooi warm weer: daar krijg je vooral dorst van.
We hebben ons dik kunnen amuseren, en dat is natuurlijk vooral de bedoeling.

21/08/2011 - 11u - Gouden Schoen Izegem

De resultaten spreken voor zich: we zijn vertrokken met de troost van de Olympische Gedachte. Helaas waren we met een ander gedacht vertrokken 's morgens... ;-)

Volgend jaar beter doen, en vooral dat tikkeltje geluk meehebben!