zaterdag 19 januari 2013

19/01/2013 - Back Online!

ICT, altijd zowel een passie als een ergernis geweest van me. De mogelijkheden om met technologie je leven zo éénvoudig te maken, is natuurlijk aantrekkelijk. Maar wat velen niet beseffen, is hoeveel energie het vraagt om zover te geraken. Bijblijven betekent experimenteren, en bovenal: pogen in te zien waar de waarde zit van applicaties bv voor een gebruiker. Wat ben je er namelijk mee, als je eigenlijk die meerwaarde niet ziet?

Kortom: een uitdaging… Winking smile

Wat ook al es een uitdaging blijkt te zijn, is het omgaan met buitenlandse organisaties. De uitdaging blijkt telkens recht evenredig met je inlevingsvermogen in een andermans cultuur. Als je die niet eerst snapt, dan begin je er beter niet aan. De voorbije dagen mocht ik me nog es inleven in de Scandinavische cultuur… Nog een geluk dat ik dat al grotendeels beheers, en toch sta je regelmatig versteld van weer nieuwe dingen die je ontdekt. Nu inleven is al iets makkelijker als je even buitenkijkt. Smile

Ideaal weertje voor de kinderen, en driewerf hoera: de vijver is intussen al weer dik dichtgevroren, dus naast sneeuw- ook ijspret!

image

Gelukkig kan ik Bosch-Divar gewijs een oogje in het zeil houden… Winking smile

* * *

Het oogt overigens prachtig buiten: zon op dat witte landschap: fantastisch, maar er snijdt ook een stevig windje door die zonnestralen. Dan maar ontspanning zoeken binnen zeker? Misschien trekken we straks wel even naar het (dichte) binnenland, voor de verjaardagsschieting van onze copain Marcel. Klein maar immer dapper… Dat getuige deze toch, niet?

Koud is het daarbinnenin de toren zelf ook wel…

U leest er desgevallend nog wel meer over… Voor wie er niet vanaf wist, dit is wat de jarige ons “aanbiedt”:

19/01/2013 - Verjaardagsschieting Marcel

donderdag 17 januari 2013

16/01/2013 - Live the IT...

Het à jour houden van de blog vraagt zo nu en dan es een korte break. In deze dus o.a. een technische. De installatie van de finale release van het nieuwe OS Windows 8 Pro neemt wat meer voeten in de aarde dan voorzien, gelet ook nog es op een virtueel platform draaiend. Ik spaar U verdere details, maar enkele tools voor het onderhoud van de website zijn er voor nodig. Toch voor de finishing touch, zoals dat heet...


Bon, we zijn bijna rond, zodat berichten met vlottere regelmaat kunnen volgen... ;-)
Stay tuned!

zondag 13 januari 2013

9-10-11-12/01/2013: Veldegem - Eleni - Heist - Ghyvelde/Koude Keuken & eindelijk sneeuwpret!

IMG_2951

Eindelijk de eerste sneeuw vannacht! Ik spreek dan even uit het hart van de kinderen, want uiteindelijk is sneeuw best leuk, maar niet als je de weg opmoet bv… Deze ochtend duurde het dan ook niet lang onze juniors hun skipakken aantrokken om wat in de sneeuw te spelen. En Louise had best een fijn ideetje, noem het zelfs wat artistiek… Glimlach

Het was alweer een drukke week, met beperkte ontspanning IMG_2736‘s avonds. Dat had zowel met professioneel tijdsgebrek te maken, als eveneens familiaal fantastisch nieuws. Donderdag op vrijdag werd ik nonkel D, gelet mijn jongste zus voor het eerst moeder werd, van een schattige dochter Eleni. Het eerste gesprek met mijn nichtje verliep trouwens helder! Emoticon met brede lach Fantastisch, en ook onze kids zijn natuurlijk in de wolken.

Gisterenochtend konden we toch even naar buiten. Een ijskoude ochtend wel, maar toch open hemel. Er stond echter een stevige noordoosten-wind, en die gooide wat roet in het eten: vingertoppen, en oren moesten afzien! Met Kristine, Chris en Christophe trotseerden we toch die kou voor de Top Sec in Ghyvelde. Op de 1ste wip traditioneel een 7-hoge, die met 13 punt werd gewonnen door ons ICE Kristine, én dat toch met een 90-tal schutters. Mooi zo! De mannen kwamen er niet aan te pas. Niet dat er zo slecht werd geschoten, maar goed, een blok even aantikken is niet genoeg om ‘m neer te halen, dat hebben we toch meermaals kunnen bewijzen… Knipogende emoticon We hadden het graag anders gezien natuurlijk, daarvoor waren we naar ginder afgezakt, niet.

Nadia & Wim hadden echter een stoeltje ‘warm’ gehouden (hoewel ook dat relatief was Verwarde emoticon) in de Koude Keuken, die deze keer zijn/haar naam eer aan deed. Het was er inderdaad ook best frisjes. Maar ook daar braken we zeker geen potten. Als je al weet dat Nadia en ikzelf met 4 stuks de dans leidden (resp 3v en 1 Z en 4v), dan hoef ik er verder geen boompje over op te zettten. Onderwijl hadden de kids een leuke dag, met bezoek van Milan & Yentl.

Voor elk wat wils dus, en de zinnen zijn es verzet. Zorgt immer voor weer frisse ideeën nadien… Knipogende emoticon

Misschien kunnen we er ook nog een toffe zondagnamiddag van maken (lees: energie opdoen voor de komende week, in a certain way…).