zaterdag 26 mei 2012

25/05/2012 - een dagje om een spurtje te trekken, en dan per toeval haast Tillegembos binnenrijden… of was het gewoon de rust die mij plots overviel?

IMG_1182

Wat een weekje weer. Of wat een weer deze week. Hangt ervan af langs welke kant van de buitenmuur u zich in hoofdzaak bevond. In mijn geval is dat al enkele weken teveel de binnenkant. TE is natuurlijk nooit goed. Maar soms word je geleefd, of je dat nu wil of niet.

En je overal engageren, dat wordt maar al te vaak als bedreigend ervaren. Zover was ik al lang als het gaat over het bedrijfsleven. Nieuw is wel dat je minstens vermeende fictie meer dan realiteit ziet worden.

Nu, wie dom is herhaalt telkens zijn zelfde fouten. Wie slim is, poogt ervan te leren. En wie erin slaagt te leren uit die fouten: il est arrivé.

Voilà, meer hoeft deze cryptische boodschap niet. Toch niet voor mij en de mensen die mij kennen. We zijn vrij te denken wat we willen. Sommigen betonen daarbij enige visie. Andere staren zich blind. Waarom u dan zorgen maken voor zij die staren? Ze zullen vanzelf verdwijnen. Tijd als bondgenoot. Visie als consequente gids naar een heldere toekomst. Geen glazen bol natuurlijk.

19 schutters vonden luwte in het prachtige Tillegemse bos… Ik was er zelf eigenlijk beland, zonder het goed te beseffen. Het tempo de voorbije weken, maar zeker ook deze week, was dermate hoog, dat het leek of ik plots in een andere wereld wakker werd. Ik schrok zelfs dat ik mijn boog vond in de koffer, en dat mijn kostbaarste goed (vrouw en kinderen) dat alles hadden geregeld. Ik had maar uit te pakken. En maar goed ook, of ik was weer niet buitengeraakt vandaag.

Tijd dus voor 3 dagen verplichte rust. En die rust zal ik wel vinden ten lande ergens in de buurt van een staande wip, en dicht in de buurt van mijn favoriete team. Wat moet een mens meer?

Ik mag voor u hetzelfde hopen! Voor elk wat wils ongetwijfeld: staren is toegestaan, zolang u maar wil, en zolang het nog kan en zal duren.

En maak u daarin vooral geen zorgen: de klok tikt toch sneller dan U kan vermoeden… Knipogende emoticon

Ik moest de trouwe bloglezer dus een beetje in de steek laten de voorbije dagen en weken. Maar niet getreurd. We beloven U aangenaam te verrassen, zoals U van ons gewoon bent. Ik heb in elk geval vanavond mijn bril afgezet.

Er schiet me nu plots een liedje uit ‘Zingt Jubilate’ door het hoofd. Ik zal U onthouden hetwelke, maar het bezorgt mij alvast binnenpretjes. ‘t Is tenslotte ook mijn blog, niet?

Thumbs up Duim omhoog!

donderdag 24 mei 2012

21-22-23-24/05/2012 - … en dat verrekte gebrek aan tijd

De dagen zijn helaas te kort. Maandag laatst kon onze bende nog wat traIMG_1178inen in Nieuwpoort en dat kon ik nog net halen. Er was vrij veel wind, wat ook verrassende resultaten leverde: ik zag de wippen nog nooit zo snel leeg per rond als maandagavond.

Door de kracht van mijn eigen boog, gecombineerd met de treklengte ondervond ik daar slechts een beetje hinder van, maar je zag duidelijk dat die waai voor velen van de goeie kant kwam, so to speak… Glimlach

Zo is het ook voor allen es plezant. Hoewel: als je niet stille kan staan op de grond, dan mag je boog nog zo krachtig zijn, je kan toch niet op je punt blijven. Soit. Het weze zo.

Hoewel ik dinsdag amper een minuut kon ademhalen om alles rond te krijgen, had ik me eerder al geëngageerd om deel te nemen aan Schaal De Spot. Mijn eerste deelname, waar ik met Tom al te laat arriveerde. Op zich niet zo erg, gelet wij pas als 2de team aantraden. Leuk wel, dit soort tornooien. Dat mogen ze gerust meer en meer doen. En hoe later op de avond, hoe beter. Dan kan je er tenminste nog geraken.

Het weer was merkelijk beter dinsdag, maar we konden enkel vaststellen dat een te sterk Veurne ons aftroefde. Hun team schoot met de grootste regelmaat, zoveel is duidelijk. Ik vond het persoonlijk geen evidente wippen om op te schieten. Telkens ik wat te veIMG_1180r achteruit kwam, had ik het vlaggen. Wip passen was niet zo moeilijk, maar die blokken er af, dat was wat anders.

Het moeilijkste bleek nog de rekenoefening achteraf, hoewel snel duidelijk was dat wij het onderspit hadden moeten delven. Dus dat bleef maar een detail. De 1ste 15 rondes kon ik nog tevreden zijn, maar voor de 2de helft beet ik mijn tanden stuk op die verrekte onderlat… Amper 2 blokken nog bij op 15 rondes. Dat is te mager. En zeggen dat we nog 1 punt voor stonden aan de helft…

Veel meer kan ik dus helaas niet kwijt over de voorbije dagen. Woensdag ontbrak het me aan tijd om de ledenschieting in Torhout nog te halen, en vandaag had ik het ook al vlaggen. Enfin, ze kunnen maar content zijn. Allemaal punten waar een ander kan naar schieten, niet? Knipogende emoticon

Ik zag vooral door mijn raam van kantoor en auto dat het stilaan mooi weer wordt. Zo net boven die rand van dat computerscherm, weet je wel?

Jammer, ik zou wel wat ontspanning via het opspannen kunnen gebruiken, en zeker met zo’n weertje… Het weze zo. Morgenochtend zijn we ook weer al vroeg de baan op. Hopelijk brengt de avond, en het verlengde weekend ook de verdiende rust… Net nu het plezant zou moeten worden, zijn de dagen te kort. Maar goed, that’s life.

maandag 21 mei 2012

20/05/2012 - Wijnegem Keizerschieting 2012

ICE D mocht zich tussen de 7 kampers tellen, als enige overigens met de traditionele handboog… Proficiat Marc met de 82ste Keizerstitel!

IMG_1177

Image 1

Image

 

IMG_1175

En de fiere 82ste Keizer van België KNBBW was gekend na 1 ronde in de afkamping. Alvast voor volgend jaar moeten we weer niet meer zo ver nu… Glimlach

 

Marc_Keizer_KNBBW_2012

 

Op de 2de wip, waar alle andere aanwezigen, evenals de koningen die geen blok hadden geschoten op de Keizerkamping, presteerde Freddy het de blok liefst 3x neer te halen… 3 op 3, straf.