zaterdag 17 december 2011

17/12/2011 - Ontbijt met Oma Hondje - 1ste Beschrijf Liggende A.D. ICE - ICE K comes home!

IMG_0349

Oma was gisterenavond op bezoek, en bleef overnachten. Heel vroeg in de ochtend had ICE D al gezorgd voor een heerlijke ontbijttafel… Het contrast met wat men in een ziekenhuis krijgt voorgeschoteld, kan niet veel groter zijn, me IMG_0357dunkt… Knipogende emoticon

U heeft het al door: allemaal trucen uit de doos, om te zorgen dat mama sneller naar huis zou kunnen komen… Glimlach De juniors konden na wat ravotten buiten, o.aIMG_0351. met de speelse gast Luba, de voorbereidingen beginnen treffen van het eerste beschrijf van A.D. ICE, en dat dan wel op liggende wip. Precies wat Luba hier schijnt te willen uitbeelden, niet?

Om 15h begon het beschrijf, en zou duren tot 16.30h. Inleg 5 EUR, en juniors gratis. Bovendien kwam er 20 EUR gratis op de wip, en IMG_0355werd ook een rode vogel, rechts van de moer op de middenlat t.w.v. 5 EUR geschonken door Christophe. Enfin, een kleurrijk gevulde wip dus. Percommissaris annex pijlenraper van dienst was benjamin Henri. Hij zorgde voor het ordentelijk verloop van het evenement, en kondigde netjes elke nieuwe ronde aan.IMG_0354 Hij had beslist dat er 10 rondes zou geschoten worden, van telkens 2 pijlen. Wijze beslissing! Na 5 rondes werd een pauze ingelast om de innerlijke mens te versterken. Uiteindelijk traden 3 schutters aan: ICE D en de juniors Julie en Louise. En hoewel ze hard hun best deden, kregen ze de prijsvogel van Christophe er niet af. Julie kwam nog het dichtst, door de vogel 2 pinnen links ervan, weg te schieten. Niet onaardig voor een 2de keer op liggende wip, toch?

Uiteindelijk resultaat:

  • ICE D: Top, Top in de latten, zijvogel en 2 vogels
  • ICE Julie en ICE Louise: 2 vogels

Uiteindelijk was het beschrijf qua timing zodanig ingericht dat we rond 17h konden vertrekken om ICE K te gaan ophalen. Eindelijk mama thuis! Met wat overredingskracht, en gelet ze zelf natuurlijk wel weet hoe zich te verzorgen, kreeg ze fiat om het ziekenhuis te verlaten. Zo komt er een happy end aan een zeer gespannen week. Laten we daar nu vooral van genieten!

Van Jan kreeg ik door dat er 78 schutters waren in Staden.

16/12/2011 - GWHV 19u30

IMG_0345

Geef gerust toe dat de meest fotogenieke van beide ICE heren hiernaast toch wel Henri is. Hij pakt precies beter op papier dan zijn vader… Dat wij ons voorbereidden op winters weer, had alles te maken met het weerbericht op Karrewiet. Helaas hebben wij in ons land enkel Oostkantons, maar geen Westkantons. En dààr valt dede_eerste_sneeuw sneeuw meestal, en blijft ie ook het vaakst liggen. Zo ook vanavond. Onderweg naar Gent, kregen we al wat winterse buien voor de kiezen, maar dat bleef bij smeltende sneeuw. Verder naar het binnenland was het als beter.  Het doet met meteen denken aan het liedje van Jan Dewilde, De Eerste Sneeuw… Daar vraagt Jan zich af waar zijn wollen muts nu is… Maar het liedje is minder vrolijk dan het op het eerste zicht laat vermoeden.

IMG_0346Waar het er wel meestal vrolijk aan toe gaat, dat is bij Archiers Demey ICE Gistel! En zeker op vrijdagavond op de ledenschieting bij het GWHV te Sint-Amandsberg. ICE Tom was er deze keer wel niet (verhuis naar zijn nieuwe stek), evenmin als ICE Karoline en de ICE Juniors): roeper Lieven aan de eerste wip moest het dus wel stellen zonder zijn bijna traditionele pizza Hawaï… Knipogende emoticon Ook Chris en Kristine gaven deze keer verstek. Onze eigen competitie waarvan U de resultaten kan volgen op onze blog, werd dus gestreden tussen ICE Nadia, ICE Wim, ICE Dominiek, samen met steunende leden Jan en Christophe. Dat er al es wat ‘sabotage’ is onder die troep, daar is ICE Tom voor verantwoordelijk: is het niet met beeperkens dan was het deze keer met de lopernaald van Christophe… Of de voorarm van ICE Wim die danig vermoeid was van het preparen van de infrastructuur op de ICE Headquarters.

Er werd weer duchtig gekampt om de gele vogels. Alles telt voor IMG_03471 punt: zowel de Hoge als de boetevogels in het spel. Schiet je ze in de juiste volgorde, dan kreeg je het etiket ¨t*ttenzot” opgespeld. Je zag al direct wie zich die titel bemat! Beiden ambieerden trouwens dubbele maten, maar slaagden daar niet (meer) in. Was dat nu om dat de immer sympathieke Peter van Vrij & Blij zich als 18+ ook afvroeg of één en ander ook niet diende af te hangen van om wiens t*tten het ging? Het blijft gissen. Trouwens, ook over dat hangen: ook hier kan je enige dubbelzinnigheid vermoeden, maar die is echt niet ZO bedoeld… Engel

Nee, deze blog is zowel kind- als seniorenvriendelijk. ICE Karoline wou zelfs met haar stok gaan schieten vandaag. Navraag in het Serruys-ziekenhuis, en verificatie bij de KNBBW, verhinderde dat echter. Zo’n stok dient om met je baxter mee rond te rijden, en dus niet om een handboog mee te helpen opspannen. Nochtans: praktisch lijkt het me wel: heb nog een senioren gezien die met een rondrijdende stok op stap zijn! Nu, ik wil ze zeker ook niet op ideeën brengen… Knipogende emoticon

Trouwens, die Peter van Vrij ende Blij: die ziet er ook braver uit dat je zou vermoeden: hij wou al meteen de tarieven van Steunend Lid onder druk zetten, met argumenten die zo van de onderhandelingstafel van de regering Di Rupo I konden komen: dat er overal moest bespaard worden, en dies meer… Gelukkig hield Hoofdman ICE D zich sterk, al pinkte hij (verdoken) toch een traan weg bij zoveel sympathie! Althans, naar de geest!

Bon, als ik nog een dik uur doorga (de klok geeft intussen aan dat het kwart voor zes is), dan kan ik gelijk naar bakker Ludo rijden hier in het idyllische Gistel. En meerbepaald om zijn inmiddels (onder ICE-leden) roemruchte piccolo’s. Vergeet ook niet dat schrijven langer duurt dan lezen.

IMG_0348Enfin, we denken dus reeds aan ‘de toekomst’. Wat zouden we straks gaan uitmeten? Buiten ziet het er niet al te best uit, hoewel de weerapp op mijn iPhone me toch doet twijfelen. Zou ik het laten om die paar druppels die we moeten trotseren daar in Staden..? Armand Pien kon het ook niet altijd correct voorspellen. Maar als het er slechter zou uitzien dan wat hiernaast wordt aangekondigd, dan zijn we wel de pineut. Tja, we zullen het risico maar nemen zeker? Risico’s, daar kan men zich tegen indekken. Damart Sport verleent dergelijke polissen… Knipogende emoticon En de aangekondigde windsnelheden laten nog toe om met de lattenboog te schieten. Mijn Hoyt HPX met 48lbs latten heb ik dan wel nog niet, maar ik zal het dan maar moeten doen met 42pond… Ik kan ook mijn boog met wielen bovenhalen als het echt moet.

Rest nog te vermelden dat we op 27/01/2012 zijn uitgenodigd door onze vriend Jan van Rumbeke, voor een fluoschieting op Liggende, in Rumbeke.

Maar waar we vooral naar uitkijken is morgen zondag: dan komt ICE K weer thuis! ‘t Scheelde trouwens niets of ICE mocht de wacht wisselen. K buiten, en D binnen… zowat elke pijl die naar beneden kwam, wist wel ergens in mijn richting te vliegen, en er was er ene die trefzeker was. En ‘t was dan nog mijn eigen. Vol op de wreef van mijn voet… Pijnlijk, maar daar bleef het ook bij… Knipogende emoticon

Tot straks wellicht. Waar, dat weet ik nog niet. Voor Gistel wordt straks ook een aardig zonnig voormiddag voorspeld. Ik hoor straks de juniors al roepen dat ze een klein beschrijf op de liggende van ICE zullen willen… En wie ben ik om dat te weigeren? Ik denk dat ik er 100 EUR gratis ga opzetten, en die pogen terug te schieten. Gisteren kreeg ik namelijk 2 minnelijke schikkingen binnen van 50 EUR… Verhitte emoticon

Of klopt hier dan toch iets niet aan deze redenering..? Kan goed zijn, want ben alweer niet uitgeslapen natuurlijk. Letterlijk dan, figuurlijk wel… Knipogende emoticon

Ciao.

vrijdag 16 december 2011

15/12/2011 - A.D. ICE Gistel: infrastructuur Liggende Wip

ICE_Wipschutter

Een opmerkzaam lezer van de wipschutter én onze blog, vraagt zich misschien af waarom bijgaand bericht werd ingelast. Gisteren werd namelijk onze eerste eigen infrastructuur afgewerkt. Maandag laatstleden werd de liggende wip geleverd, en materiaalmeester Wim kwam gisteren het nodige doen voor de doeken c.q. beschermlappen achter de wip zelf, en de verlichting. Onze missie via De Wipschutter is echter duidelijk: we zijn in de eerste plaats schutters, in 2de rang schutters op staande, in 3de rang schutters op liggende, en natuurlijk willen we ons ook even op de kaart zetten. Natuurlijk zijn we met ICE Gistel al zowat heel Vlaanderen en Noord-Frankrijk rondgetrokken, en dat al sinds de zomermaaschietstandennden. Sinds Augustus houden we via functionaliteit in de iPhone 4S ook bij waar dat precies allemaal is. Enfin, toch waar Hoofdman ICE D allemaal heeft vertoefd… Zoals je op dit kaartje kan zien, kan je bezwaarlijk zeggen dat we rond de kerktoren gaan schieten…. Knipogende emoticon Impressive, niet..? Dat we dus volgende jaar es zelf een beschrijf moeten kunnen inrichten op staande, is een evidentie. Waar dat is, speelt geen rol. Iemand die bij ons wil komen schieten, omdat hij graag komt, die zal zich wel verplaatsen. Al de rest doet maar waar ie zin in heeft. Niet komen is dus ook een optie als een ander.

domp_2000Maar de 15de december zal ik niet licht vergeten: gisteren kregen we te horen dat mama ICE K binnen enkele dagen terug in topconditie thuis komt. Meer bepaald: om 14.45h kwam dat verlossend telefoontje. En prompt viel de stress van de voorbije dagen integraal van mij af. Er staat al een fles klaar. En gene rommel. Met minder zullen we niet tevreden zijn bij dergelijk goed nieuws!

Dom Pérignon brengt niet elk jaar een Rosé uit. De Vintage 2000 kreeg bij Parker een score van maar liefst 96/100. En dat proef je inderdaad! Mag gerust nog blijven liggen tot 2020, maar is nu al drinkbaar… En dat zullen we niet nalaten volgende week.

Kunnen we doen na een familiebeschrijfje op liggende. De juniors persevullinghadden gisteren alles al klaar gezet (uiteraard omdat het kriebelt om het zelf al es te mogen doen… Knipogende emoticon)

Papa moest natuurlijk al even demonstreren: ik had 2 schotjes nodig om de top in de latten eruit te schieten (een nr. 2 weliswaar), en 4 om de rechterzij eraf te knallen (en dat was een 1-tje). Niet zo slecht dus… Nu, wat wil je, met zo’n enthousiaste supporters naast mij, en bovendien het comfort dat ze graag pijlen rapen… Glimlach 

Verder: het mooie weer de komende dagen zal ervoor zorgen dat ICE Rudy zijn handen vol zal hebben op de Noordzee, en ook voor ICE Tom staat er veel op het menu: hij verhuist namelijk naar zijn nieuwe stek in Lombardsijde. We zijn in gedachten ook bij hen. Zeker als we erop schieten… Knipogende emoticon

Carpe diem mensen, vergeet dat niet!

donderdag 15 december 2011

14/12/2011 - Veldegem Den Artiest: schieting Liggende begiftigd door ICE Gistel

IMG_0330

Maandagavond werd via Peter uit Assebroek dit juweeltje geleverd. Normaalgezien wordt vandaag de afwerking gedaan: lappen langs achter en de zijkanten, verlichting, bevestiging in de grond, etc… Uiteraard met de goeie zorgen van onze materiaalmeester ICE Wim. Er zullen er gisteren in Den Artiest waarschijnlijk al gedacht hebben dat ik al niks anders heb gedaan dan geoefend, want ik schoot 3 puntvogels, en verongelukte er 2. Maar wees gerust: dat is gewoon geluk. Als een ervaren schutter ernaast schiet, dan hoor je niks anders dan dat ze geen geluk hebben. Een onervaren schutter die erop schiet: dat heet dan inderdaad ‘geluk’… ‘t Zal wel zo zijn hé Knipogende emoticon

Na een dag stress door het rondhotsen overal, moet de ontspanning ‘s avonds merkelijk deugd gedaan hebben, of waren het eerder de gelukwensen vanuit het ziekenhuis in Oostende? ‘t Zal inderdaad wel dat laatste zijn… Knipogende emoticon

Het beschrijf gisterenavond was ingericht door de leden van ICE Gistel, die ook Peter en enkele vrienden/vriendinnen, uitnodigde. Op Wip I stond koffie, op Wip II Mr. Propre onderhoudsproducten… Dank aan ICE Nadia om alles netjes te hebben geregeld! Na het eerste topspel (Top en Zijdes) werden die elke ronde aangevuld met geldvolgels van 5 EUR. Een mooie schieting dus!

IMG_0336ICE D had enkel oog voor 2 prijzen die hij er voor zichzelf had tussengezet. En was maar wat blij die na de 3de ronde al binnengehaald te hebben.

En dat ze goed hebben geslapen, het team thuis, dat bewijst de goedgemutstheid aan de ontbijttafel, niet? Mission accomplished!

Mama ICE K kan dus gerust zijn… De juniors zijn in goeie handen, maar wat had U gedacht?

IMG_0338

Voor de rest hoor je in de wereld niks anders dan slecht nieuws. Dat hoort niet op onze blog thuis. Dus ga ik er maar niet verder op in. Geniet en pluk de dag!

Of toch: Eddy Merckx die Commandeur wordt in het Légion d’Honneur… Onderscheiding uitgereikt door President Sarkozy. Proficiat!

En! Wie De Wipschutter leest, heeft ook een primeur gezien: de eerste inlassing van A.D. ICE..!

woensdag 14 december 2011

14/12/2011 - Een dag als een ander, of toch niet?

Gisterenavond als eerder aangekondigd, vetrokken om te gaan vissen, met mijn nog immer ‘oude’ recurve. En de verkeerde konijnenpoot meegepakt. Maar met geluk had één en ander niks te maken. Ik herinner me van het bezoek aan de Koude Keuken gisterenavond enkel dat er 7 ‘man’ van ICE Gistel aanwezig was, en dat is het zo ongeveer, want lang ben ik er niet gebleven.

Mama ICE Karoline moet namelijk een beetje onverwacht enkele dagen in het ziekenhuis worden opgenomen. In principe allemaal niets ernstigs, maar het haalt je dagelijks gangetje wel even overhoop. Hoewel het meestal beter is aan de dagelijkse routines niet te veel te veranderen natuurlijk. Routine brengt rust.

Met De Wipschutter alleen zullen jullie het dus niet moeten doen. Ik zal pogen mijn dagelijkse routine te onderhouden, en dat is een trouwe schare lezers dagelijks een kwartier ontspanning bezorgen.

Ciao.

dinsdag 13 december 2011

13/12/2011–Leveltesten ook voor het boogschieten?

Twee tot zes weken is het wachten op de nieuwe HOYT HPX Riser (27”) met F7 Carbon/Foam limbs 50lbs… Knipogende emoticon

Als ik dus blijf verder trainen, en met 50lbs latten kan stilstaan, dan haal ik met mijn treklengte rond de 60 pond uit een vispersje… Dat begint dan al aardig in de buurt te komen van al dat compound-geweld. Alleen blijft het nog iets straffer om stil te staan, en correct te lossen. Maar dat is oefenen. Ik hoor overal dat ik:

  • nog veel moet leren
  • en wat ik al es schiet vooral beginnersgeluk is

Dat zal wel kloppen, dus laat ons afspreken in 2020, en dan es een nieuwe balans opmaken. Wie weet…

Een fijn idee zou natuurlijk zijn om zo’n level-testen die ze invoeren voor voetballers, ook opstellen voor boogschutters. Al die ervaren en goeie schutters zouden zo’n programma toch makkelijk moeten kunnen samenstellen..?

LET OP: wie gevoelig is aan epilepsie, kijkt dit beter niet volledig uit!

Impressive, right? In elk geval, ik ga mijn vislijn maar weer es gaan uitgooien straks. Hopelijk heb ik ook weer die konijnenpoot mee in mijn zakken.

maandag 12 december 2011

12/12/2011 - A3 14u30 - Liggende wip ICE Gistel 21u

IMG_032736 schutters, waarvan een meerderheid stoere mannen, waren aanwezig bij Adriaan in Sint Amandsberg. Die 2 hiernaast zijn verondersteld wat John Massis gehalte te hebben, maar slaagden er toch niet in een klopper van mijn pijl te krijgen… Emoticon met brede lach

Enfin, minstens moeten we dankbaar zijn voor hun hulpvaardigheid. Ze zijn er zeker een halfuur mee zoet geweest, maar finaal zit mijn XL8 weer integraal in mijn pijlenkoffer, met dat klopperken er nog altijd op. Zullen we maar noA3_peletong een tijdje zo houden… Knipogende emoticon Gelet het aantal schutters, nam A.D. ICE het initiatief WIP II in te richten met een peletonschieting. Elk peleton was vrij te kiezen om deel te nemen, en wist vooraf minstens met 2 EUR naar huis te gaan, GRATIS. En dan nog zijn er altijd die denken dat ze commentaar moeten geven. Helaas hebben ze over de inrichting niets te zeggen, en bovendien: een gegeven paard kijk je niet in de muil. Bij een volgende gelegenheid zullen wij niet nalaten ook alternatief (maar ook GRATIS) de schutters de keuze te laten tussen GRATIS meeschieten en een GRATIS kaartspel. Gesnopen?

Alweer kregen we van het team Eeklo Lieve een tournee aangeboden voor ons initiatief: waarvoor onze welgemeende dank!

12dec_scoreICE Wim nam ook initiatief: namelijk om met ICE D solidair te zijn, en de traditionele boog boven te halen. We kozen voor ICE om dan maar een soortement interne wedstrijd binnen de wedstrijd te organiseren, en schoten de vispersen tegen de jachtbogen. Het werd een draw: 7-7…

  • 5 stuks: Dominiek: Zij + 2 vogels op het beschrijf -  2 punten op TW
  • 4 stuks: Rudy: Kalle + 1 vogel op het beschrijf – 2 punten op TW
  • 3 stuks: Nadia: 1 vogel op het beschrijf (waar ze wel last heeft van een fantoom-roeper, maar daar kan ik verder niet over uitweiden) – 2 punten op TW
  • 2 stuks: Wim: 2 punten op TW

De door A.D. ICE ingerichte peletonschieting werd beslecht als volgt:

  • 1ste: Beschrijf: 25 punten
  • 2de: ICE Gistel & Temse: 14 punten
  • 3de en 4de: een ex aequo tussen Terneuzen en Kaprijke/Merendree SS: 6 punten
  • 5de: Eeklo Lieve: 5 punten
  • 6de tot 16de peleton kregen allen nog 2 EUR: Klerken, Oosteeklo, Mariakerke, Beervelde, Haasdonk Dorp, Nevele, Elversele, Munte OV, Wetteren SS, Aalst Park en Lembeke. Dus iedereen kreeg een prijs(je) mee naar huis, maar kreeg wel een 2de wip gratis en 15 schoten extra daarvoor. Alleen een beetje inspanning als tegenprestatie… Glimlach

Individueel een pluim voor de prestatie van JP van Temse, die op zijn ééntje 6 punten bij elkaar schoot… Not bad!

Tot slot een woordje van dank voor een nieuwe Steunend Lid van A.D. ICE Gistel, namelijk A3. Voor de goeie orde: zowel Uw maatschappij of Uzelf als individueel persoon, kunnen Steunend Lid worden van ons. Het document daartoe, waarvan U ons 1 kopie ingevuld dient te bezorgen, en kan U hier downloaden: Steunend Lid Document downloaden. Terugsturen kan per email naar a.d.ice@archiers.eu of ook per fax op 059.600208! Wij verwelkomen alle sympathisanten. Hou ook De Wipschutter in de gaten de volgende weken…

Op de ICE Headquarters was een dubbele sfeer: enerzijds was de helft van de familie letterlijk een halve ziekenboeg (mama ICE K, en junior ICE Julie), maar anderzijds waren ze kwik genoeg om een laat Sint-geschenk te zien installeren! Bovendien deden de juniors nog zaken met hun winkel, want ICE Rudy had bij hen nog een bestelling geplaatst voor 4 pijlen, die straks op liggende wip voor doelgevaar gaan zorgen. De garantie daarop, die Rudy poogde vast te krijgen, konden de juniors nog handig afwimpelen… Naar het schijnt moet de schutter het zelf doen… Knipogende emoticon

Donderdag e.k. komt ICE Wim de infrastructuur voor de liggende wip afwerken, zodat we toch minstens onze schuur niet kapotknallen. Maar het mag gezegd: het wipje is een pareltje, en volledig volgens de bondsmaten gefabriceerd…

IMG_0330

En toch: iedereen zou dit boek es moeten lezen: zowel zakelijk als sportief staat het vol wijsheid. Je zou verschieten waarom zogenaamde briljante/excellerende mensen als Mozart of pakweg Tiger Woods precies zo sterk zijn geworden. Vergeet de mythe maar dat zoiets aangeboren is. Maar daarvoor moet je dit es lezen: ‘t is een inspanning, maar ze is het meer dan waard, geloof me vrij…http://www.geoffcolvin.com/books/talent-is-overrated-by-geoff-colvin/

Ik mag dan wel een schutter zijn die nog veel moet leren, maar ik heb ook wel ervaring te delen. En dit is maar 1 voorbeeldje. Elk zijn kwaliteit(en) natuurlijk.

zondag 11 december 2011

11/12/2011 - Staden 10u30 - Zedelgem 0,5h - Koude Keuken 14u30 - Blankenberge…

Die paar Duveltjes gisterenavond voor het vertrek in Ieper deden ICE D bij thuiskomst uitzonderlijk es in de zetel zitten (ipv achter zijn bureau), en meekijken naar TV. Daar bleek een uitzending bezig te zijn ivm de uitreiking van de MIA-awards. Het hielp om zelfs mee te zingen, zeker met een favoriet nummer van uw nederige blogger. Ik laat niet na die te delen, want terecht hit van het jaar, en voor mij hit van de 21ste eeuw so far. Dan nog van een in Australië levende Vlaming. Zie maar als ons landje zijn zonen uitzendt…

Fantastisch nummer!

Ook A.D. ICE Gistel moest vandaag zijn zonen (en dochters) uitzenden. Zoals jullie vorige week al konden lezen, was dat NIET naar de toren van Oud Heusden (de trouwe lezer weet dat ze de punten van onze 2 teams niet wilden samentellen Knipogende emoticon). Intussen vernomen dat één van de teams van Vrij & Blij de overwinning binnenhaalde (Peter, Wouter, Benny, Stef en Giovanni). Mooi zo mannen!

  • 1ste: Vrij en blij met 40p
  • 2de en 3de: Schriek en Tubize met 35p

Een goeie generale repetitie voor hun eigen peletonschieting, waar ICE met 3 ploegen heen trekt… Zie ook nog es op: V&B-2012

IMG_0319

Om 10u30 stond Uw dienaar al in Staden, in het gezelschap van o.a. de ICE Juniors, voor de sectorale vergadering. ‘t Was mijn eerste, en meteen ook mijn eerste blunder. Nu, blunder, ‘t is nog hoe je het bekijkt. Ik had geen balpen mee… Dat stond inderdaad niet in De Wipschutter kan je in mijner verdediging pleiten, maar toch… Lekker pûh

Ik heb weer bijgeleerd: o.m. dat onze sector 1 het IMG_0321grootst aantal leden telt binnen de K.N.B.B.W. bijvoorbeeld… een dikke 1600 namelijk. Twaalf daarvan zijn tegenwoordig lid van die troep uit Gistel. Ge moet ergens beginnen. Ook de mug dacht ‘alle beetjes helpen’, toen ze plaste in zee… Enfin, het doet wel iets als je voor een eerste keer naar voor wordt geroepen, om je eerste bondskaarten te mogen ontvangen. Het voelde bijna als het ophalen van één mijner diploma’s indertijd in Leuven… Emoticon met brede lach

Bon, weer wat extra administratief werk mee naar huis gekregen. Noem het gerust ‘huiswerk’… Maar dat hoort erbij. Echter, de plannen voor de namiddag verhinderden om dat meteen aan te pakken. ICE zou in gespreide slagorde in onze sector actief zijn: Kristine, Chris, Linda, Tom, Chris, Rudy in de Koude Keuken, met bijkomende steun van Christophe van Ledegem (en Steunend Lid van A.D. ICE natuurlijk); Nadia en Wim op een al te gekke verjaardagsschieting van Rudy in Blankenbergen en tot slot ICE DenK met juniors naar Zedelgem. Die laatste konden echter snel hun kar keren. ‘t Wordt tijd dat ze daar in Zedelgem es gaan samenwerken met de mannen van Megatix. Als je online reserveert in de Kinepolis (én bevestiging krijgt), dan kan je altijd naar de cinema. Ook op restaurant werkt het zo: je belt, je vraagt of er plaats kan gereserveerd worden, en dan kom je je engagement na door inderdaad te gaan eten… (en je tafel is dan ook beschikbaar). Dat schijnt zo niet te werken in Zedelgem. Hun boekhouding werkt met voorraadbepaling volgens het LIFO-principe: Last In, First Out. Bon, 2de les vandaag. En een goeie ook. Ik kreeg gelukkig nog de gave mee zeer snel te leren…

Enfin, absoluut niet getreurd, en er treurde ook niemand, gelet we eenIMG_0324 klein kwartierke later al de bende in de Koude Keuken konden gaan versterken. Gelet ICE K ziek was, kon ze enkel supporteren, samen met de immer enthousiaste benjamin Henri. En hun steun bleek van goud waarde:

  • Toppen: 2 stuks (Rudy)
  • Zijvogels: 3 stuks (Tom, Christoph en Dominiek)
  • Kallen: 4 stuks (Julie, Louise, Tom en Dominiek)
  • … en nog 13 vogelkens.

Of in aantallen bezien:

  • 5 stuks: Dominiek en Rudy (die vispers waar D mee schiet, kon dus voor 1 keer mee met het groot geweld… nog altijd beginnersgeluk dus, of een andere konijnenpoot in mijn zak)
  • 4 stuks: Tom en Christoph
  • 2 stuks: Kristine
  • 1 stuk: Julie en Louise
  • Coaches van dienst: Linda & Chris

Allerhande zotte berichten bereikten ons verder uit Blankenberge, maar details moet ik (althans voorlopig) nog schuldig blijven.

IMG_0323

De uitdaging van de avond is echter nog voor ICE Tom: één van de surprises die hij gisteren mocht ontvangen, bleek vervat in dit mooie (betonnen) doosje. Openmaken lijkt nog nie zo simpel dus… En de vraag is of er überhaupt iets in zit… Knipogende emoticon

Oh ja, en gisteren nog een leuk telefoontje gekregen, ergens tussen Ghyvelde en Ieper: wippenbouwer Peter liet weten dat hij morgenavond rond 20h de liggende wip komt leveren. We zijn er klaar voor. En al zeker de juniors! De Sint had dus toch nog een verrassing zitten achter die baard…

Een zeer leerrijk dagje dus. En morgen kan ik al weer bijleren. Als gisteren al geschreven: wie weet binnen een jaar of 10…

10/12/2011 - Ghyvelde 9u30 - Ieper Willem Tell 14u00 - Ieper City: Kermis, Kerstman, kerstmarkt, frietjes, oliebollen… - Westende: receptie Dhr en Mevr. Verheyde

IMG_0306

Net voor halftien stond de harde kern van ICE Gistel al in het Frans-Vlaamse Ghyvelde voor de wintercompetitie: 7 hoge op wip 1, top sec op wippen 2, 3 en 4… Weerbare mannen (gehuld in dikke pakken, al of niet van Damart)… heet dat dan Knipogende emoticon. We startten daar met een kleine 60 schutters, maar naarmate de voormiddag vorderde kwamen daar nog wel een 30-tal bij.

 

IMG_0311IMG_0310

 

IMG_0309

 

Wip 7 Hoge:

  • Dominiek: 6+4
  • Rudy: 7
  • Wim: 4

Tops Secs:

  • Wim: 2
  • Dominiek: 1

ICE Gistel kon met rode kaken naar huis, maar dat was dus enkel van de het zonnetje en de eerder koude temperatuur… Knipogende emoticon

 

IMG_0313In de namiddag beslisten we naar Zillebeke te trekken, naar het beschrijf van Ieper W.T. 14u00. Daar arriveerden we een beetje te laat, maar ik weid even niet uit hoe dat komt… (dit om ICE Rudy wat te sparen). Dat we onderweg even langs Hooglede en verder ook nog Roeselare reden, daar dankt Hoofdman D zijn GPS-mannen voor, want zo reden we nog es door ICE D zijn thuisstreek… Knipogende emoticon

Dank zij Freddy VP van Zedelgem stonden we wel tijdig op de boek, en hadden we ook aan tafel binnen nogIMG_0314 een comfortabel plaatsje. Bovendien kregen we nog wat les in boogschieten op staande wip van Freddy. Hij schoot net geen topspel op zijn eentje. Heerlijk om te zien! Ik heb gelukkig ook nog wat jaren om bij te leren. Wie weet kan ik binnen een 10-tal jaar dat soort kwaliteit benaderen. Maar dan zal ik nog veel moeten oefenen en de juiste boterhammen eten… Glimlach Als ik even spiek: ik zag schoonzoon Cédric van die boterhammen met worst binnenspelen… Zou dat het geheim kunnen zijn dan? Enfin, als er 1 iets is wat ik graag doe, dan is het bijleren!

Aan tafel kregen we gezelschap van sympathieke Noorderburen uit Kwadendamme (Google Maps). Nieuwsgierig als ik ben van nature, en gelet Freddy mij al es wat zever op de mouw durft spellen, vroeg ik die mannen of ze afwisten van enig stimulerend effect van die worsten… Ik kreeg een verbijsterende waarheid te horen!

Volgens mij had Freddy me dus weeral es liggen… ;-)
  • Rudy schoot 3 stuks: 1 Kalle (deze die Freddy ontbrak om een topspel te vergaren Knipogende emoticon), en 2 v, waarvan 1 fles wijn om onderweg met Wim naar huis niet zonder koelvloeistof te vallen…
  • Dominiek schoot recurve-gewijs 2 stuks
  • Wim coachte ons om het allemaal bij elkaar te krijgen! Ook hij had namelijk 2 van die worsten binnengedouwdGlimlach
  •  

IMG_0719Ondertussen waren de juniors Henri, Julie en Henri met mama ICE K onderweg om ICE D te komIMG_0318en oppikken in Zillebeke. Ik kreeg volgende bericht binnen, wat alvast al aangaf dat het daar best plezant moet geweest zijn… Ik zie dan wel geen oliebollen maar wafeltjes… maar goed, dat valt dan onder de noemer van dichterlijkIMG_0722e overdrijving zeker? Bovendien: als dat geen fotogenieke kids zijn zeg! Waarom zou ICE D zo gelukkig zijn, dacht U?

Nu goed: mooie ouders: dan moeten dat ook schatten van kinderen worden, toch? Engel

 

En dan was er ‘s avonds in Westende nog een receptie ingericht door ICE Tom. Hapjes en Cava… Benieuwd hoe dat is afgelopen… Glimlach

IMG_0317

Als het al afgelopen IS trouwens, als ik dit artikel afwerk… Ook dat weet ik niet eens zeker…

Ciao!