zaterdag 10 september 2011

10/09/2011 - ledenschieting Duinengalm Heist-aan-Zee - wedergunst Koningin

Deze namiddag waren ICE ladies Nadia en Linda, en ICE men Tom, Wim, Rudy en Dominiek naar Heist getrokken voor de ledenschieting. Deze werd vandaag begiftigd door de Koningin van de gilde. Op het Hoogspel kwam konijn, in de latten braadkippen.
5 van de 6 konijnen werden door ICE opgepikt: Dominiek en Rudy schoten de top, Linda en Tom een zijde, en Nadia een kalle. Dominiek en Rudy schoten ook nog een kip erbij. Elk met wat lekkers naar huis dus...

Op wip II werd de blokprijs ICE Gistel ingericht, waarbij in rondes de ganse namiddag naar de blok werd geschoten, en waarbij de eerste 6 met een geldprijs konden gaan lopen...

Het verdict na afloop van de rondes was als volgt:
Alle ICE men schoten zich op het bord: Tom en Rudy 1 keer, Wim en Dominiek 2 keer. Er diende dus in rondes te worden gekampt. Tom kon niet lang standhouden voor de 6de plaats. Rudy had duidelijk iets meer zin in nog enkele rondes kampen, maar moest finaal ook de duimen leggen.
Voor de eerste 5 plaatsen mochten Wim en Dominiek aan de slag. Dominiek kon beslag leggen op een 3de plaats, en al enkele eerste dikke regendruppels. Wim moest echter nog iets langer onder de wip blijven, en dat werd een strijd met de weergoden...


Het werd telkens lopen tussen de druppels. Kijk zelf maar: door de wind, door de regen...
Wim werd uiteindelijk 5de.
Bon, we stonden toch maar weer met 4 op het bord!



Allen dan snel huiswaarts, want morgen staat alweer een dagje boogschuttersplezier op het menu.
Blog you later!

10/09/2011 - 7 hoge Middelkerke

Een aangekondigde zonnige morgen, met 35 zielsgenoten onder de wip bij
de Parkschutters in Middelkerke (ter gelegenheid van de verjaardag van
Rita)...
Nadia voorziet het aanwezige ICE team van ontbijtkoeken.
Nadat die verteerd waren, had ieder voldoende energie om zich op het bord te schieten:


Onvoldoende om met de prijzen te gaan lopen, maar dat zullen we dan deze namiddag maar doen zeker..? ;-)

10/09/2011 - Wat doen we vandaag..?

Even een stapje buiten gewaagd...


Het dagje kondigt zich heerlijk aan. Ook de computer denkt er zo over:


Bon, wat doe je tegen zoveel overmacht? Ik denk dat we ons vandaag maar es gaan buiten wagen. Op het menu: in de voormiddag trekken we naar Middelkerke, en in de namiddag vind je ons in Heist-aan-Zee. Beware!

09/09/2011 - Avondschieting Haasdonk Dorp

We  (=Linda, Tom, Rudy en Dominiek) mochten een end rijden op vrijdagavond om een beschrijf te vinden. 'Rond onze kerktoren' was er namelijk niet veel (lees: niks) te doen. Dus maar tank volgegooid en van sector veranderd...
Wim en Nadia bleven aan de kust, en lieten de wip liggen in Blankenberge.
Haasdonk is het dus geworden, waar er een mooie vleesschieting plaatsvond. Mooie stand ook daar, met 3 muitwippen die ons toelachten.
Een avondschieting, dat wil natuurlijk ook zeggen dat er verlichting zal nodig zijn. Aja! Bleek nu dat wij weer onze ICE Tom dienden 'boven te halen' om dat technisch mogelijk te maken. Al snel stond ie op de ladder "zijn ding" te doen:
En met succes, want de schieting is verdorie nog doorgegaan ook! 91+4 schutters waagden zich aan de avondopdracht.
Op het hoogspel stond entrecote en in de latten: satés, gebraad, stoofvlees en rundstong. Bleek dat ook een rundstong moet gepeld worden. Dominiek had eerder met "pellen" een traumatische ervaring, en liet deze brokken aan hem voorbijgaan. Zoals zoveel andere stukken vlees trouwens... ;-)
Tom en Rudy presteerden het entrecote te schieten, met respectievelijk een top uit de latten en een Kalle. Linda pelt graag, en haalde al snel een rundstong van tussen al die satés. Tom deed iets gelijkaardigs, want ook in zijn zak zat een "koeietong". Dominiek zal zijn gezin voeden met gebraad en satés. Allen tevree huiswaarts.
En dat voor een korte nacht want voor zaterdag staat al weer een ander menu op het programma. Daar lezen jullie straks nog meer over.

donderdag 8 september 2011

07/09/2011 - Oosteeklo


We zijn hier dus met 65 schutters, waarvan ICE vertegenwoordigd met Linda,
Rudy en Dominiek.


Beetje wisselvallig weertje daar. Rudy was net terug van een week waken op onze Noordzee, en dat zullen ze daar geweten hebben, er stond nauwelijks maat op de -niet te vergeten- 80ste Keizer van de KNBBW. Ut vivat, crescat et floreat ICE Gistel!
Linda kon nog een beetje volgen, Dominiek mocht het bij een povere figurantenrol houden deze keer... ;-)

dinsdag 6 september 2011

06/09/2011 - Eernegem Ledenschieting - afgelast

De weersvoorspelling zag er niet al te rooskleurig uit. Vooral de windsnelheden, en in het bijzonder de pieksnelheid, zorgt voor een verhoogd risico voor de staande muitwippen. Verzekering is enkel van kracht als die snelheden de 60km/h niet overschrijden... En 't was op het randje:

ICE Dominiek bleek bij de weinige die zich naar het plein had begeven, en ook de enige van ICE Gistel. En ja hoor: geen wip omhoog, wat resulteert in een trieste aanblik van het plein.

Tja, dan maar wat tijd nemen om wat 'administratie' te doen... ;-)
Het seizoen nadert zijn einde, dus even wat tussenstandjes in het kampioenschap te Eernegem. Dominiek is nauwelijks nog te kloppen, noch in het algemeen klassement, noch in dat van het hoogspel:
Algemeen

Hoogspel

Voor de gewone vogels speelt niet echt iemand van ICE mee voor de bloemen. Maar goed, dat heeft nauwelijks nog belang.

Voilà, zelfs al wordt er niet geschoten, dan nog valt er altijd wel iets te bloggen...
Tot morgen wellicht!

05/09/2011 - Beschrijf Lotenhulle/Ledenschieting Nieuwpoort

In de namiddag trokken ICE Wim en Nadia, vergezeld van Staf (Dudzele) naar de witloofschieting in Lotenhulle. De oogst werd wat mager, en daar zal de felle wind wel voor iets tussenzitten. Niettemin hield Wim onze reputatie op peil door de Top neer te halen. Alweer een trofee voor ICE... ;-)

's Avonds was er ledenschieting in Nieuwpoort waar Dominiek en laatkomer Tom gezelschap kregen van ICE ladies Linda en Karoline. Voor het kampioenschap moet Linda, die aan de leiding staat in het klassement voor de meeste kleine vogels, enkele belagers in de gaten houden. Ze hield aardig stand met 4 extra punten. Haar dichtste belager liep enkele punten in, maar met nog 2 maandagavonden in het verschiet, moet het zeker haalbaar zijn haar klassement te houden. Dominiek staat algemeen aan de leiding met goed 20 punten meer dan de dichtste achtervolger. Normaalgezien moet dat ruimschoots volstaan om kampioen te worden. Maar goed, iedereen blijft beter op zijn qui vive, en verkoopt beter het spreekwoordelijke vel van de beer niet vooraleer die geschoten is...

zondag 4 september 2011

04/09/2011 - Knokke

Het team van ICE Gistel welk deze morgen actief was in Oostnieuwkerke werd versterkt door Wim, Karoline en Juniors Louise en Julie voor de jaarlijkse Keizer der Keizers schieting te Knokke. We mochten ook Johny en Lieve van Dudzele ontmoeten, die samen met ons in peleton schoten.
Rudy kon als enige deelnemen aan de blokschieting, maar moest helaas verstek geven wegens professionele verplichtingen. Het beschrijf zelf, daar waren goed 70 seniors en 10 juniors aanwezig.
Een heel mooi plein daar in Knokke, maar toch zo'n moeilijke wippen. Op het eind van de schieting stonden alle 4 de toppen nog op de pin. Dus nog altijd ook die 2 in de latten. Tom liet ons en zichzelf even in de waan dat we de top in de latten op wip 2 hadden binnengehaald, tot enkele schutters later bleek dat enkel de panache in ons bezit was, maar het kwestieuze blokje er nog stond. Jammer maar helaas. Ook Linda had meerder malen kans de begeerde top uit de latten te schieten, zoals na deze poging, onder goedkeurende blik van ICE lady Karoline, en Wim:

Johny van Dudzele deelde haar ontgoocheling zichtbaar, maar verzachtte het leed met zijn hulpvaardigheid...

Ook junior Louise kwam heel dicht in de buurt, maar het was finaal Julie die er in slaagde vogel te schieten.
Van het hoogspel was het uiteindelijk nog Dominiek die een Zijde kon veroveren, en ook Wim kon een Kalle uit de latten schieten. Er had wel meer in gezeten, maar goed. De schoten waren goed én vooral ter plaatse. De rest is een portie extra geluk.
Voldaan konden we huiswaarts trekken. Stay tuned for more news. Soon... ;-)

04/09/2011 - Oostnieuwkerke 7 Hoge

ICE is hier aangeland met drie: Tom schiet bij de ladies (Linda) en
ook Dominiek geeft present...

Een ideale bende om te schieten: 29 schutters geven present om op 1 wip te kampen op de 7 hoge.
Dominiek werd gedeeld 2de net voor Olivier van Zedelgem. Linda schoot 1 Top, maar kon daarmee de titel bij de dames niet binnenhalen. Helaas, want de prijs zou goed van pas zijn gekomen voor bij de koffie in de namiddag: er stond een mand met o.a. lekkere chocolade klaar voor de winnares bij de dames.

De opmerkzame lezer zal intussen vastgesteld hebben dat Tom niet op het bord terug te vinden is. Hij staat ook niet op de ommezijde.... Neen, Tom zette de lijn van gisteren door. Of was ie met teveel andere dingen bezig...? Oordeel gerust zelf: ICE Fly Lowietje