zaterdag 17 september 2011

17/09/2011 - 7 hoge Menen (prijs Sylvain Vromant)

On our way... Dat was deze morgen rond de klok van 8.45h...
Goed tijdig arriveerden we te Sint Joris Menen voor een schieting ingericht door Vromant Sylvain ter ere van 60 jaar schutter. Faut le faire!


Er gaven dik 32 schutters present, waaronder best wel wat fransen, voor de 7 hoge 's morgens. ICE was er vertegenwoordigd door Tom, Wim en Dominiek.


Fotograag van dienst was Supermario (Vrij & Blij) himself!


Tom had de taak op zich genomen om voor een ontbijt te zorgen, zodat de ICE men stevig aan de bak konden voor de wedstrijd. En neen, die wedstrijd, Tom, dat was niet het invullen van een kruiswoordraadsel. Toeme Tom, soms heeft ie moeite zijn aandacht te focussen. Is het niet met zijn ICE Fly, dan is het dit weer... bekijk even Tom puzzelt ...

Enfin, de overheerlijke met Maredsous oversmeerde piccolo's van bakker Ludo te Gistel, misten hun effect niet. Of toch niet op Dominiek.
Hij slaagde erin om op wip 1 de titel binnen te halen met 24 punten, voor de gereputeerde Freddy van Zedelgem (22p). Wim schoot 18 punten, Tom hield het op 6.
Op wip 2 stond er geen maat op Filip van Waregem met evenzo 24 punten.
ICE deed het daar ook nog zo slecht niet: Wim met 19p, Tom met 13p en Dominiek met 12p.
De winnaars mochten op de foto voor de Weekbode, waar eerstdaags nog een artikel en wat foto's te zien zullen zijn. ICE Gistel haalt regelmatig de regionale pers.

Tot slot werden ook de schutters die hun 60-jarig jubilee vierden ook nog in de bloemen gezet door Hoofdafgevaardigde Gilbert Meeuws van de KNBBW, die de prachtige gekaligrafeerde diploma's kwam overhandigen:

Sylvain zelf is de kaligraaf van dienst. Prachtig werk als je het even in detail bekijkt!

Bon, mission accomplished. Althans voor deze voormiddag. Voor zij die het nog niet wisten: Tom stapt volgende week vrijdag in het huwelijksbootje. Hij had nog een belangrijke taak te vervullen over de middag, en alvorens de overige ICE leden te vervoegen op de ledenschieting in Heist...
Zoek de fout hieronder...


16/09/2011 - Avondschieting Ingooigem

Jaarlijks vindt een grote vleesschieting plaats te Ingooigem. ICE trok ernaar toe met ladies Linda en Nadia, en men Wim, Tom, Rudy en Dominiek.
Voor Tom was dat traditioneel met een dutje heen (en ook terug)...


Een onverlaat zou 'm natuurlijk kunnen verdenken van enig denkwerk. Wij kennen onze Tom echter beter, niet?
Het was een relatief mooie avond, met redelijk wat wind op de wip en er gaven dik 90 schutters present voor het beschrijf op 3 wippen.


Onze zakken (of beter: de koffer) zat vol lekkers: gyros, stoofvlees, kaasburgers en braadworsten. Voor elk wat wils dus. Klaarblijkelijk had het dutje (of de meditatiesessie zo je wil) Tom deze keer wel deugd gedaan, want hij had de meeste pak.
We hadden ook nog iets te vieren: de 37ste huwelijksverjaardag van Linda en Rudy! We werden getracteerd op een heerlijk dessert ter diene gelegenheid. Ook bij ICE Gistel gaat een deel van de liefde nog door de (dessert)maag... ;-)
Als ik de klok nu even aanschouw, dan vrees ik weer een korte nacht tegemoet te gaan. Straks rond de klok van 8.30h vertrekken we alweer naar Menen Sint-Joris voor een wedstrijdje op de 7 hoge...
Stay tuned!

donderdag 15 september 2011

15/09/2011 - Duinengalm Heist

Konijnen, parelhoenen en kippen... dat stond op de affiche (of beter de wip) deze namiddag in Heist. Het zou Heist niet zijn, mocht er met de voorziene naturaprijzen geen probleem opduiken. Juist ja, geen parelhoenen deze keer. Bon, we hadden eerder al een visschieting zonder vis. Dat was nog erger, niet? ;-)
Enfin, ICE vertegenwoordigd door lady Linda en men Wim en Dominiek. De mannen zijn allemaal met 1 luttele kip huiswaarts moeten trekken. Linda kon er nog 3 schieten. Zij mocht met enige fierheid het plein verlaten.
We hadden beter ICE Rudy bijgestaan deze namiddag, zo hadden we ons nog een beetje nuttig gemaakt. Rudy mocht dit gevaarte de Noordzee injagen:


Wellicht zouden Wim en Dominiek daar ook maar weinig brokken hebben gemaakt. Of net wel?
Eén ding weze zeker: ze gaan morgen afzien daar in Ingooigem!

14/09/2011 - ICE goes East and West

Een zonnige namiddag. Dat nodigt uit de boog te pakken natuurlijk. Sommigen onder ons trokken naar West-Vlaanderen, anderen naar Oost-Vlaanderen. Zo ook ICE Rudy die koos voor Lochristi, net als 83 andere schutters. Het was Rudy zijn dag niet, maar toch schoot ie nog 3 vogels. Of om zijn eigen woorden te gebruiken: hij verongelukte er 3... ;-)
ICE Wim werd door Staf van Dudzele "getaxied" naar de kermisschieting in Heule. Ook Johny en Lieve van Dudzele waren daar present, evenals laatkomer Dominiek die pas tegen 15h ter plaatse was (en bovendien al weer om 17.30h moest vertrekken).


In Heule tekenden 90 schutters present op 2 open wippen.




Dominiek kon een Kalle en een vogel schieten voor ie moest vertrekken. Bij de vulling van de 2de hoge, net voor Dudzele, gaf Johny ons op wip 1 zelfs geen kans. De top zat snel in zijn zakken... ;-)


Dominiek moest om 18h naar de gilde Roeselare Sint-Joris, waar een combatje plaatsvond (een verbroedering) met Sint Sebastiaan Torhout. ICE Wim wachtte slim tot Dominiek vertrokken was om er in Heule nog 2 bij te doen... ;-)


De wip stond vol (o.m. door gebruik te maken van 4 rakels i.p.v. de gebruikelijke 3) met mooie geld- en naturaprijzen...

16 schutters (waaronder Dominiek) van Torhout namen het op tegen 14 schutters van Roeselare. Toch een speciale gelegenheid voor Dominiek, gelet hij een dikke kwarteeuw geleden zijn eerste schoten loste als lid van Roeselare Sint Joris. De foto's in het clubhuis deden vele herinneringen bovenkomen van de jaren '82 tot '87 van de intussen vorige eeuw...
Traditioneel wordt er dus vrij veel "verbroederd" in het clubhuis aan de toog. Zo ook de immer goedgeluimde Dirk van Torhout, die zich hier klaarmaakt om de Top neer te halen:


Ook Dominiek kon niet achterblijven natuurlijk, en lukte aardig met 2 vogels, 1 Kalle, en 1 Top...
Dat smaakt naar meer natuurlijk... ;-)

Ciao!

maandag 12 september 2011

12/09/2011 - Mariakerke (Gent)

ICE Men Rudy en Dominiek gaan straks de eer van ICE Gistel gaan verdedigen bij Eric. Slechts 1 wip, maar we beogen vooral ook een vriendenbezoek. Later vanavond is er nog de voorlaatste ledenschieting in Nieuwpoort waar Tom en ook ladies Linda en Karoline ons vervoegen. Maar dat is voor een andere blogpost...

Er staat een stevige wind zo te zien, benieuwd hoe we het er zullen vanaf brengen...


Meer nieuws (zowel over Mariakerke als Nieuwpoort) later vanavond dus... Ut vivat, crescat et floreat ICE Gistel!

Update.
Mariakerke werd een leuke namiddag. Mooie stand ook... en met 52 schutters konden we starten.


Een prachtig plaatje, maar schijn bedriegt wel: er stond een zeer strakke wind, met hevige windstoten tussendoor. De wind pal op de wip, dus werd het wel moeilijk om hoog te geraken. Rudy en Dominiek konden beiden toch een kalle schieten, Dominiek deed daar nog een vogeltje bij. Rond 18h moesten we daar vroegtijdig vertrekken, gelet we tegen 19h op de voorlaatste ledenschieting voor het kampioenschap in Nieuwpoort moesten staan.
Linda, Karoline en Tom versterkten de ICE rangen. Wim en Nadia verkozen een namiddag shoppen in Kortrijk...
Zoals vorige week al beschreven, voelt Linda de hete adem van 2 achtervolgers voor de titel van de meeste vogels. De dichtste achtervolger, Mario, kon Linda niet bijbenen, want moest haar terug 1 puntje laten uitlopen. Volgende week de ontknoping dus, waarbij Linda een bonus van 4 punten voorsprong heeft. Moet lukken!

Ciao!

zondag 11 september 2011

Intermezzo - even iets anders dan boogschieten

Je kan al es een schot naast de muit presteren, toegegeven. Maar dit is toch van een andere orde, niet?
http://youtu.be/-R4BXJ_3pII

Leve het boogschieten!

11/09/2011 - een dagje Zedelgem - Verjaardag Freddy

10 jaar geleden verbaasde Freddy vriend en vijand met het vieren van zijn 40ste verjaardag net op de dag dat in New York de inmiddels roemruchte Twin Towers werden neergehaald door 2 gekaapte lijnvliegtuigen...
Een jubileumschieting kon dus niet uitblijven. Freddy werd er inmiddels 50, de torens staan er dus ook al 10 jaar niet meer.
Bon, tot zover het toeval... Zie je wel dat zoiets bestaat? ;-)
's Morgens was ICE er tegenwezig met z'n vieren: Linda, Wim, Rudy en Dominiek. Samen goed voor 54 punten, waarvan het leeuwendeel door Rudy (23) en Wim (19) werd geschoten.
's Middags werd ons team al versterkt met een uitgeslapen Tom om aan de blokschieting deel te nemen. Helaas had Tom iets TE lang geslapen, want het mocht niet baten. Enkel Rudy schoot zich bij de schare van 9 schutters die 1x de blok schoten. In de afkamping maakte Rudy snel komaf met de tegenstand. Hij mocht een hogedrukreiniger meenemen naar huis.
In de namiddag tenslotte was er nog een gewoon beschrijf. Gesterkt door een klassieke combinatie stoofvlees(saus), frieten en mayonnaise, konden we allen een leuk potje bij elkaar schieten. Deze keer kon Dominiek met de meeste prijzen gaan lopen. Met wat vertraging kwamen ook onze juniors Julie en Louise meekampen. Julie schoot er ook weer ene af. High five daarvoor!
ICE Karoline was ook aanwezig, maar door de vele consultaties ter plaatse, kon ze niet deelnemen... Benieuwd overigens hoe de Filippen van Waregem (die op voorschrift "verdovende middelen" dienden te nuttigen, teneinde de pijn te verzachten van de opgelopen verwondingen) zich morgenochtend zullen voelen. Ik vrees dat ze iets minder zullen zingen dan deze namiddag... ;-)
Ciao!

P.S.: nog even over die konijnen van gisteren: Initiatie biologie door ICE juniors (niet voor gevoelige zielen)