zaterdag 13 oktober 2012

12/10/2012 - spits afgebeten voor ons regelmatigheidscriterium bij het Gents Winter Handboogverbond… De Rode Duivels scoren 3x op verplaatsing: wie scoort zondag..?

ICE D met VE+

Hoewel het GWHV vorige week al aanvang nam, konden wij pas deze week onze eigen competitie aftrappen, gelet we vorig weekend nog tussen de bizons vertoefden, en menige avontuurlijke trektocht ondernamen met onze juniors. We sleutelden maar weinig aan onze formule van vorig jaar: voor onze groep tellen enkel de gele boetevogels en de top, en dit jaar loten we voor aanvang van de ledenschieting ook telkens een extra hoogvogel (linker of rechter Kalle/Zijde). Chris had de eer de eerst loting te doen, en de linker Kalle stond mee op het lijstje. Als deze 4 vogels/blokken van de wip zijn afgeschoten, dan beginnen met de hoeken, te starten vanaf de onderlat… Vorig jaar won ICE Wim deze competitie met 35 stuks. De Rode Duivels scoorden tegen Servië 3 keer, en met 2 heren deden we het vanavond beter: ICE D haalde er 4 tegen de vlakte (tellend voor ons klassement dan, wat er naast geschoten is, is van ICE K heeft een plannetje..?geen tel) en Patrick zette de teller al meteen op 6. De  sterkste individuele prestatie vorig jaar op één avond, stond op naam van Christophe: die ging er één met liefst 9 aan de haal… Dus alles kan nog alle kanten op in alle categorieën. Vorig jaar zijn we ook pas begin december met ons klassement begonnen, dus ook daar winnen we enkele edities… ICE Kristine zette de lat al meteen op 2 stuks, maar schijnbaar loopt ICE K wel met een plannetje rond..? We zullen zien… Knipogende emoticon De tussenstand is alvast, net als vorig jaar, makkelijk te volgen via http://bit.ly/GWHV2013

Onze juniors hielden het niet zolang vol: ICE Henri begint echt wel goed mee te kunnen, en zowel Julie als Louise troffen raak, maar al snel ruilden ze pijl ende boog om de wedstrijd van de Rode Duivels te volgen…

Voor vandaag wordt een rotweertje voorspeld, en is vooral aandacht voor het vullen of aanvullen van uw regenwater-voorraden… Althans als we de weersvoorspellingen mogen geloven. En als ik nu buitenkijk, dan is de nattigheid in elk geval al beginnen vallen. Vogels de weer-app zal het er voor de rest van de dag niet beter op worden.

Dat lijkt me nog geen ramp eigenlijk: morgen moeten we naar het stemhokje, en hoewel we hier een container vol aan verkiezingspropaganda mochten ontvangen, heb ik er nog niks van doorgenomen. Althans, toch niets gevolgd van wat Gistel betreft. Zal me daar vandaag misschien beter es in verdiepen, waar ze hier lokaal de nadruk willen op leggen, en zo mijn oordeel vormen. Tenslotte besturen zij die wij aanstellen ons weer voor de komende 6 jaar. En dat ze nu maar ophouden met grote wegenwerken. Sinds we hier wonen, hebben we hooguit enkele maanden vrije doorgang gehad van Gistel naar Brugge. Chapeau voor die vele kleine zelfstandigen, die al bijna 3 jaar hun cliënteel zien krimpen omwille van de wirwar van omleggingen, openliggende straten, en ga zo maar door… Er zijn er jammergenoeg ook weer enkele het slachtoffer van geworden. En eerlijk gezegd: mij blijft het een raadsel waar die werken ZO hoogdringend voor waren. Misschien ontwaar ik het later nog in de diverse programma’s… Alvast veel communicatie (lees: geen) kregen we als inwoner in elk geval niet, en dat is al een kapitale fout.

Ik wens U een droger weekend dan algemeen voorspeld (vooral vandaag), een goed werkend rood potlood (als u niet electronisch stemt, want dan vooral ook een werkende stemcomputer) en voor de rest: wellicht tot volgende week!

donderdag 11 oktober 2012

9-10/10/2012: training A3, Staden & afsluitend schieting Torhout Meesterschap 2012

IMG_2270Een doorgedreven trainingssessie bij A3 was een welkome ontspanning dinsdagavond. Met aardige gevolg overigens, een beetje pak is altijd mooi meegenomen, niet?

Gisteren trokken ICE Nadia, Wim & Tom naar het beschrijf in Staden, onder een stralende hemel, en troffen er dik 100 schutters voIMG_2279or de IMG_2278jaarlijkse kalkoenschieting. Tom bleek het meest trefzeker, althans op papier, want zelf was ik er geen getuige van… Knipogende emoticon

Een mooie woensdagnamiddag is natuurlijk altijd leuk voor de kinderen, al wordt het wat frisjes deze periode van het jaar. Elke woensdagavond trekken onze lady-juniors naar de volley-training en daar genieten ze van. Ook Henri IMG_2277blijkt de smaak te pakken te krijgen, als ie verdikke maar kan bewegen natuurlijk…

Voordien was ie al heel actief bezig geweest in het helpen met het verversen van de geitenstal. Hij bootst graag zijn opa na natuurlijk, en trekt dus met plezier zijn overalleken aan.

Papa mocht ‘s avonds nog een laatste keer (dit zomerseizoen althans) naar Torhout trekken, en werd er gehuldigd als algemeen kampioen van het Meesterschap 2012. Met brio het klassement gewonnen, gelet slechts een 3/4de van de ledenschietingen kunnen vervolmaken. De dichtste achtervolger heeft geen enkele puntenschieting moeten missen, en daar bleef ik al bij al dan nog makkelijk voor. Als je even becijfert dat ik gemiddeld een kleine 9 punten schiet per avond, dan kon ik dus makkelijk 50 punten verder zijn uitgelopen, had ik een volledig seizoen afgewerkt… Enfin, het is er plezant vertoeven, een leuke bende, en dicht bij huis. Wat moet je meer..? Misschien een 2de wip, want dat kan al es tegenvallen natuurlijk. Ledenschietingen met 30+ schutters waren geen uitzondering dit jaar, en dat dus op 1 wip… Zoveel rondes krijg je dus niet dan. Maar goed, dan kan je met de confrators wat bijpraten natuurlijk, wat ook een deel van de ontspanning is natuurlijk.

We kunnen in elk geval niet klagen van dit seizoen, en al zeker niet met enkele markante prestaties die zijn neergezet, vooral op de schaarse grote tornooien. Dan stond ik er toch telkens, en bovendien ook iedere keer met respect voor de tradities, m.n. door de traditionele boog te hanteren. Principieel kan ik ook al es zijn… Knipogende emoticon

Bon, ik ga me nog wat verder verdiepen in de autoriteit van de bankenregulator in Noorwegen. Een topic wat velen hier op deze blog toch niet zal boeien, dus hou ik er maar mee op… Lekker pûh

maandag 8 oktober 2012

A.D. ICE Wintercriterium 2012-2013: resultaten & klassementen

 

 

 

ICE Tea Jo van Lendelede!

 

 

 

 

Peleton fort, et à nouveau c'est Jean au boulot...

Na elke puntenschieting van ons wintercriterium kan U hier de resultaten & klassementen vinden…

 

… en NIET beven!

 

 

… en staan klutteren om het vol te houden, maar helaas!

 

11/02/2013: Grootmeester in de Orde van de Choco: Eric (Munte) en Willy van Azraël was WELDEGELIJK aanwezig! Winking smile

  • 18 februari 2013: overzicht
  • 25 februari 2013: overzicht
  • 4 maart 2013: overzicht en klassement. En recordpoging 1 minuut recurve à +/- 68lbs nipt gehaald, hoewel absoluut geen schoonheidsprijs verdiend… Winking smile
… ademen is de kunst, en vooral: je niet aan het lachen laten brengen! ;-)

Sfeerbeelden genomen tijdens de diverse schietingen…: hier

* * *

Bij deze is het winterseizoen welk we in allerijl nog op poten hebben gezet, afgerond. We hopen dat U allen er plezier aan kon beleven! En tot volgend jaar!

5-6-7/10/2012 - A.D. ICE aux Ardennes…

IMG_2208

Vrijdag laatstleden, na afloop van de school, waren onze juniors met mama in de weer om alle bagage nog es te dubbelchecken voor een IMG_2224weekendje in de diepe Ardennen, en dat bij een Bizon-boer. Dat vooruitzicht alleen al, was fantastisch voor die gastjes. En leeftijdgenootjes Milan & Yentl zouden er ook zijn, dus plezier al verzekerd. De ganse bende van A.D. ICE zorgde voor een prachtig weekend, met 2 avontuurlijke tochten (en chapeau voor die kleine gasten, want ze etaleerden een heel stevige conditie!), een bingo-avond waar ze leuke geschenkjes konden winnen, en lekker eten. En de IMG_2210kids konden dan nog in een stapelbed: precies op kamp, en dan zijn ze in hun nopjes natuurlijk.PA060921 De Spider-boys op kop… Knipogende emoticon en daar kwam dan nog een frisbee bij!

Amuseren deden ze zich kostelijk, wat had U gedacht? En daar zorgde iedereen eigenlijk voor.

Zondagochtend troffen we nog het mooiste weertje, dus trokken we voor een 2de dag op rij de wijde omgeving in, voor een IMG_2239avontuurlijk wandeltocht. Het leek alsof we in een sprookjesbos op stap waren: schitterend gewoon, IMG_2247en bovendien ook fysiek een uitdaging! Prachtige natuur, en ook daar hadden ze oog voor… Echt wel de moeite.

Het feit dat ze natuurlijk door kabbelende beekjes IMG_2244konden stappen, zorgde voor extra pret… En nu en dan al es een moeilijk te omzeilen hindernis, maar die kon de jonge kerels niet stoppen!

Zondagmiddag was het dan al weer te snel voorbij, ze hadden er gerust wat langer willen blijven. Maar goed, er is ook school natuurlijk, dus tijdig huiswaarts was de boodschap. Na de avontuurlijke ochtendwandeling, stopten we nog voor een afsluitend terrasje in het nabije La Roche. En hyper-geslaagd weekendje achter de rug, en zeker voor herhaling vatbaar!

IMG_2258