zaterdag 24 september 2011

25/09/2011 - 7 Hoge Wetteren

wetteren

Het menu voor deze zondagochtend, alvast gespijsd met een heerlijk weertje. Als deze prachtige ochtendnevel optrekt…

001

Het zal de eerste uurtjes wat frisjes aanvoelen, maar dat zal ruimschoots gecompenseerd zijn door het gebrek aan wind, en de heerlijk stralende zon…

004

Locatie (je kan op het kaartje klikken om de omgeving af te speuren – heerlijk toch die technologie van vandaag Glimlach):

Afbeelding kaart

Finaal kwamen amper 47 schutters opdagen. Veel minder dan je zou verwachten op zo’n mooie dag annex beschrijf… Maar goed, de afwezigen hadden ongelijk.

ICE deed het bijlange niet slecht. Wim schoot zich met 35 punten naar een 3de plaats, net voor Dominiek als 4de met 34 punten. Ook Nadia deed het best OK met 11 punten.

002

Pers - KW editie 23/09/2011 - Sint-Joris Menen

Zoals jullie vorig weekend al konden lezen, won Dominiek op de 7 hoge naar aanleiding van de huldeschieting voor 2 schutters die hun diamanten jubilee vierden.

Daarvan verscheen ook een artikel in de lokale pers…

menen

24/09/2011 - ontbijt na de huwelijksnacht–aansluitend Nevele en Blankenberge

We schrijven dik 10u ‘s morgens, en ik kreeg zopas Tom aan de lijn, die gegeven een huwelijksfeest achter de rug, aardig fris voor de dag kwam. Als een voleerd, en vooral volwaardig, ICE-lid was ie vooral benieuwd waar we vandaag zouden gaan schieten… Knipogende emoticon

Dat wordt voor sommigen onder ons (Linda, Tom, Dominiek en sympathisanten Kris en Kristine van Wintam) Nevele. Mooi compromis in afstand, gelet onze Tom in Aalter vertoeft…

nevele

Afbeelding kaart

Het werd een gezellige namiddag daar in Nevele: de zon was van de partij, zowel live als in onze harten… Knipogende emoticon 001We hadden ook een goeie loting: peleton 1 kwam uit, wij stonden als 3de dus snel onder de wip met onze bende. Stephanie zorgde dan nog voor een stevig stuk fruittaart. Heerlijk! En tot slot niet al te veel schutters, dus ook aardig wat rondes. Op de lap gingen alle mannen met enkele stukken varkensgebraad aan de haal. En onder de wip werd ook aardig gepresteerd: 1 Zijde van Kristine, 2 Kallen van Dominiek, 11 vogels (Kris 4 stuks, Kristine, Linda en Dominiek elk 2, en Tom 1) en als dessert kregen we elk nog een lot erbij ook! Meer kon maar moest het dus niet zijn. En nu? Snel naar de kermis!

 

ICE WIm en Nadia, leden in Blankenberge, hebben vandaag de laatste gildenschieting te doen. Wim neemt daar het gros van de klassementen voor zijn rekening, wat had je anders gedacht…? Glimlach

vrijdag 23 september 2011

23/09/2011 - ICE Tom huwt jonkvrouwe Stephanie!

In dik een uurtje is het zover voor Tom. Men pleegt haast te zeggen: geen weg meer terug, maar dat klinkt niet al te optimistisch hé… Knipogende emoticon

002

Tom heeft een prachtig stel ringen klaar. Hij is duidelijk goed voorbereid naar de plechtigheid afgezakt.

Duidelijk ook ontspannen, zich van geen kwaad bewust…

008010

 

 

 

 

 

 

 

Enfin, zo even voor 14h werd het dan tijd om de raadzaal te gaan betreden. Hij kreeg van ICE Dominiek en Linda nog wat aanmoediging…:

 

Doet ie het of doet ie het niet..?

 

Dan was het zover, de burgemeester, en tevens ambtenaar van de burgelijke stand, voltrok het huwelijk. Bemerk vooral de innige kus wanneer de ringen worden omgedaan. Dat is liefde, niet?

Het is dan eindelijk zo ver…

Bij het buitenkomen had ook de hoofdman nog een duidelijke boodschap voor de huwelijksnacht die Tom straks te wachten staat. Enig schuttersjargon kon natuurlijk niet ontbreken… Knipogende emoticon

we hebben natuurlijk graag wat pak, ook voor het jonge koppel!

 

Mooi zo, en nu kan het feest gaan beginnen. Benieuwd wat daar binnenkort nog mogen van horen.

ICE Gistel wenst Stephanie en Tom een dikke proficiat, en een prachtige dag annex feest!

22/09/2011–afgezakt naar terrein Nieuwpoort

Op donderdagavond schiet de gilde van Westende op het plein van Nieuwpoort. Het eerste anderhalf uur schieten de schutters hun kampioenschap. ICE Tom is er lid, en vandaag was ook de laatste schieting die meetelde voor dat kampioenschap. Tom verloor op 1 puntje van Mario het algemeen klassement, maar haalde niettemin de titel binnen van de meeste punten op hoogvogels. Proficiat ICE Tom!

Het 2de anderhalf uur wordt er traditioneel een potjesschieting gehouden. ICE Dominiek nam al enkele keren deel daaraan. Ook vanavond. Er viel 1 panache in dat potje, nl. de linker kalle, en die werd dan nog geschoten door de hoofdman van Westende. Meer hoeven we niet te vertellen over de prestaties van ICE Tom en Dominiek. Wel kunnen we zeggen dat er niet slecht werd geschoten, maar meer ook niet… Bedroefde emoticon

In het clubhuis was intussen ook het klassement van Sint Sebastiaan Nieuwpoort à jour. Bij Nieuwpoort zijn een pak meer ICE leden actief: juniors Louise en Julie, ladies Linda en Karoline, en men Tom, Rudy en Dominiek.

Alle titels binnen het kampioenschap werden door ICE binnengehaald, zoals je hieronder kan zien. De eerste kolom is het aantal punten op de hoogvogels, de tweede die van de gewone vogels, en de laatste kolom het totaal klassement. ICE Dominiek scheerde de hoogste toppen dit jaar (letterlijk Glimlach) door zowel algemeen als met de hoogvogels het meeste punten binnen te halen. Gelet je slechts winnaar kan worden in 1 categorie, gaat de titel voor de hoogvogels naar de dichtste achtervolger, in deze dus ICE Rudy. Zoals eerder al bericht, haalde LInda haar titel binnen met de kleine vogels. ICE Rules dus!

nieuwpoort

Mooi zo, niet waar? Bon, Tom staat straks een andere uitdaging te wachten, want vrijdag om 14h is ie ontboden op het stadhuis te Middelkerke om zich daar in de echt te verbinden met deerne Stefanie. Nadien mag het feest losbarsten. Niettemin beloofde Tom al zaterdagnamiddag op het appèl te zijn voor het beschrijf waar we heen trekken. Als dat geen doorgedreven enthousiasme voor de sport is. Gelukkig kent Stefanie haar toekomstige al een beetje… Emoticon met brede lach

ICE stuurt uiteraard een vertegenwoordiging naar de plechtigheid, dus wellicht krijgen jullie daar later ook nog één en ander over te lezen. In elk geval: dikke proficiat aan het toekomstig paar vanwege alle ICE leden!

woensdag 21 september 2011

21/09/2011–Ieper Willem Tell / Torhout Sint Sebastiaan

 

ICE Linda en Rudy trekken deze namiddag naar Zillebeke voor een beschrijf van Ieper Willem Tell (waar we eerder al es langsgingen voor de Kattenschieting, en er ook werden uitgeregend… Knipogende emoticon).

Afbeelding kaart

ICE teamde samen met Johny en Lieve van Dudzele. De mannen namen het opperwerk voor hun rekening: Rudy schoot top en kalle, Johny een zijde. De ladies gingen voor de vogels: Linda liefst 5, en Lieve ook 1 stuk…

ICE Dominiek ging vanavond naar de gildenschieting in Torhout. Ook hier even een kaartje zodat de lezer kan localiseren:

Afbeelding kaart

Naar jaarlijkse traditie is er een mosselavond voorzien. Liefst 77 schutters en genodigden mochten aanschuiven voor alles samen 115kg mosselen die werden klaargemaakt. Een hele prestatie van de inrichters!

Voor het kampioenschap was Dominiek niet te stuiten, en brak ook het seizoensrecord in punten: liefst 17! 1 vogel, 1 hoek, 3 kallen en 1 top… Ei zo na waren het nog 2 hoge, want met het laatste schot werd het gaaikloefje nog gedraaid, maar viel helaas niet. Een beetje tandengeknars bij de schutters achter Dominiek was het gevolg… Knipogende emoticon

21/09/2011–pers–De Wipschutter nr. 38

 

Deze ochtend kregen we onze schutterskrant in de bus. Al enkele weken wordt die opgesmukt met foto’s van het beschrijf in Nieuwpoort eind Juli.

En deze keer halen de ICE juniors ook deze krant!

wip38

dinsdag 20 september 2011

20/09/2011 - Eernegem - parochianenschieting

Naar schijnbaar jaarlijkse gewoonte, vindt deze schieting plaats op 2 wippen: 1 met geldprijzen, de andere met kampioenschapsblokken waar aan elke blok een tombolaprijs wordt toegekend.
Bedoeling van deze schieting is mensen uit te nodigen die nooit eerder schoten, en aldus kennis te leren maken met het handboogschieten.
Er waren er wel een dik tiental aanwezig, en de slimme (ervaren) schutter was ook voorbereid: de wagen op de parking naast het plein werd strategisch ver geplaatst... ;-)
En dat was meer dan nodig, want ettelijke schoten naast de muit deden pijlen richting parking suizen. Gelukkig geen blikschade deze keer.
Gelet er morgen een zogenaamde pedagogische studiedag gepland is, konden ook de ICE juniors Julie en Louise deelnemen.
En ook traditioneel wordt er in peletons van 2 geschoten.
Rudy nam Julie onder zijn hoede, terwijl Linda samenschoot met Louise. Karoline schoot samen met Dominiek.
Henri had op de prijzentafel al snel zijn oog laten vallen op een autootje met afstandsbediening, dus werd het zaak voldoende blokken te schieten en vooral het geluk te hebben nummer 27 te trekken. Dat blokken schieten lukte aardig, maar uiteindelijk bleek dat bewuste nummer al op de tafel van Dirk te staan. Met die grote blokken had Dominiek duidelijk pak: 2 toppen, 1 zijde en 1 kalle, en met die laatste top/tombolaticket eindelijk voldoende pasmunt in handen (een speciaal verpakte magnumfles Duvel) om Dirk te overtuigen tot een wissel van prijzen. Henri content, dus papa Dominiek natuurlijk ook!
Bon, zo hebben we dat ook weer es meegemaakt...

En meer uitzonderlijk nieuws: geen enkele van ons liet deze keer een pijl achter in de muit, dus konden we ook daarvan tevreden (en vooral snel) huiswaarts trekken... ;-)

Ciao en fijne nachtrust.

maandag 19 september 2011

19/09/2011 - Nieuwpoort - sluitingsschieting kampioenschap 2011


Een fenomenale avond van Keizer Rudy. Hij schoot zodanig veel hoogvogels dat iedereen die achter hem passeerde vol bewondering mocht staan kijken. Maar goed, vorig jaar kroonde hij zich tot Keizer van België, en dat betekent dat je tot de schare schutters behoort waar nauwelijks iemand zich mee kan meten.
Gelet Rudy dan nog enkele ledenschietingen moest missen (omwille van professionele verplichtingen), wint ie over het ganse jaar, en meer bepaald gemiddeld gezien, ook zo goed als alle klassementen. Behalve dan die van de vogels in het spel: daar klaarde zijn vrouw Linda de klus, door eerste belager Mario netjes voor te blijven.
Dikke proficiat!

Beste figurantenrol was dit jaar weggelegd voor neofiet-schutter Dominiek, die daarvoor ook in de prijzen valt. Ervaring komt ongetwijfeld met de jaren (en vooral veel oefenen), dus is er nog beterschap mogelijk.
Rudy en Linda winnnen ook het ploegenklassement met een straatlengte voorsprong op de rest.

Individueel slagen onze juniors Louise en Julie er trouwens nog in om 4 senior schutters achter zich te laten. Puike prestatie ook van onze kleine meiden!
Karoline kreeg vandaag de prijs voor de minste "pak"... Jammer, maar toch niet onaardig te zien hoe ze evolueert.
En onze Tom: die concentreert zich op zijn prijs van komende vrijdag: hij mag namelijk de ultieme prijs ophalen voor de schepen van burgerlijke stand! Hear hear Tom & Stefanie!

Tot blogs...

19/09/2011 - Eernegem Kermis

Een mooie namiddag kondigt zich aan. Waarom niet op een 'boogscheut' van Gistel naar het beschrijf trekken naar aanleiding van de lokale kermis? Dat was inderdaad een retorische vraag... ;-)


ICE men Wim en Dominiek gaan ernaar toe. Ook onze vrienden van Dudzele (Lieve, Johny en Staf) zullen er ook zijn. Benieuwd wat we deze keer zullen presteren? Wij ook!


Het werd een leuke namiddag. Ondergetekende verslaggever diende net voor de voorlaatste ronde te vertrekken, maar dan lag al één en ander op onze tafel, naast wat vogels stond Dominiek in voor top en kalle, terwijl Wim en Johny tekenden voor een zijde.

Het strafste was echter vast te stellen dat er onder de schutters een appeldief scheen te zitten. In het park naast het plein van Eernegem staan namelijk enkele fruitbomen. De bewakingscamera's konden dit beeld vastleggen, waar de bewuste dief vrij duidelijk op te zien is... Meer nog, hij schijnt zelfs met een arrogante blik in de camera de veiligheidsdiensten uit te lachen, zich allicht onschendbaar wanend...
Wie de onverlaat herkent, mag zich wenden tot de lokale politie (zone Kouter). Alle tips zijn uiteraard welkom!

Pers - Tijdschrift van de Federatie van Vlaamse Historische Schuttersgilden

Ik kreeg deze morgen het viermaandelijks tijdschrift van de federatie in mijn brievenbus.

Naast enkele boeiende artikels over diverse traditionele gilden doorheen het Vlaamse land, vond ik 2 artikels terug over de West-Vlaamse koningsschieting die 28 mei laatstleden doorging te Beselare.
Onze ICE Juniors Louise en Julie namen delen aan het jeugdtornooi, en die zie je ook op de foto staan: links Louise, rechts Julie.
ICE Rudy schoot zich West-Vlaams koning, en ook daarvan vind je neerslag in het bewuste tijdschrift...

Mooi zo!

P.S.: wie een copy wenst te ontvangen van het originele artikel, of het tijdschrift wenst in te zien, kan dat aanvragen aan Hoofdman Dominiek via een eenvoudig e-mailtje gericht aan a.d.ice@archiers.eu (of door een reactie te plaatsen op dit artikel, waarbij je minstens je e-mailadres meegeeft).

Cheers!

zondag 18 september 2011

18/09/2011 - Diksmuide, Dudzele, Veldegem en zetel Bredene

ICE verspreidt zich in de namiddag. Wim koos voor een gezellig warme zetel, terwijl Nadia de rommelmarkt in Veldegem onveilig maakte/entertainde (U schrapt maar wat niet past). Linda, Tom en Rudy trekken naar Diksmuide, en Karoline, Julie, Louise, Henri en Dominiek naar de slotschieting van de gilde van Dudzele...

Naar het schijnt zal het tussen enkele regenvlagen door zijn, maar dat zal ons enthousiasme niet tegenhouden...

In Diksmuide waren een 84-tal schutters op zoek naar deze kunstborden die op de wip stonden:
Linda en Rudy hadden met respectievelijk een zijde en een kalle in de eerste ronde al meteen prijs. Efficiëntie heet dat. Tom hield de cams stijf tot het eind van de schieting en dacht dat hij erop mocht beginnen schieten toen ze het bord van de laatste ronde plaatsten. Zijn goeie inborst dicteert 'm vaak even de andere schutters eerst ook kans te geven... ;-)
ICE verbroederde overigens met Jos en Jan van het Graaflijk Gild Rumbeke. (N.v.d.r: over die Jos heb ik zo mijn twijfels, maar ik kreeg het zo door van onze correspondent Tom... ;-))

In Dudzele vond de laatste gildeschieting voor de leden plaats. Julie, Louise, Karoline en Dominiek gaven present, en schoten samen met Lieve, Johny en Staf. Onze juniors deden het bijlange niet slecht, en waren regelmatig in de wip. Ze schoten finaal elk een vogel, maar het mochten er gerust wat meer geweest zijn. Ook Karoline volgde haar kinderen. Henri hield het bij supporteren voor zijn vader, en dat hielp. Alleen niet voor die verdomde top in de latten. We schoten er allemaal onze tanden op stuk. Dominiek schoot uiteindelijk 2 kallen, en een 8-tal vogels, maar liet nog teveel staan.
Gelukkig werden we ook nog getrakteerd op enkele heerlijke stukken taart! Ook daarvan "schoot" Dominiek er een stuk of 4 naar binnen... ;-)

Enfin, "morgen maandag" (ooit één van de blockbusters op TV1) krijgen we wel een nieuwe kans. Er is een kermisschieting in Eernegem, en 's avonds de ledenschieting in Nieuwpoort, waar het er nog spannend kan aan toe gaan. De lezers van onze blog weten wel waarom natuurlijk!

Ciao.

18/09/2011 - 7 hoge Harelbeke

Jaarlijkse 7 hoge in Harelbeke. ICE Gistel trok ernaar toe met z'n
vijven: lady Linda en men Tom, Wim, Rudy en Dominiek...
Zonnig, weinig wind en... ontbijtkoeken van bakker Ludo natuurlijk!

41 kampers voor de titel.
Linda kaapte de prijs weg bij de dames (een gsm met een pakket belwaarde). Dominiek "won" op de tombola, ook een mooie troost... (n.v.d.r.: dat laatste heet cynisme...). Rudy kreeg nog een prijs om regendruppels tegen te houden. Voorbereiden op de herfst heet dat.


Volgend jaar nog beter doen is de boodschap, althans toch voor de ICE men.

17/09/2011 - ledenschieting Heist

In de namiddag waren onze troops in Heist: ladies Linda en Nadia, men Tom, Wim, Rudy en Dominiek. We kregen bovendien bezoek en gezelschap vanuit Wintam met Kris en Kristine, die met ons meekampten.

Er stond wat vis op de wip als prijs. Zalm, heilbot en pladijzen... We schoten er aardig wat op, en dus kon elk met lekkere visdelicatessen huiswaarts. Dominiek haalde 2 toppen neer, Rudy 2 kallen en een zijde. Ook in het hoogspel was ICE Gistel weer bij de pinken, want ook Nadia en Tom deden er nog een zijde bij, en bijgevolg schoot ICE zo maar even net iets meer dan 2 volledige topspelen bij elkaar. We do rule, don't we..?
Een hele prestatie telkens van Linda om bij te houden wat er allemaal wordt geschoten. Zeker met geld- en naturaprijzen door elkaar... En als ICE scherp staat, dan mag Linda haar potlood slijpen ook... ;-)


Op de keper beschouwd een zeer succesvol dagje voor ICE. Benieuwd of we morgen diezelfde lijn zullen mogen doortrekken..?

Och ja, de aandachtige lezer vernam al van het op stapel staande huwelijk van ICE Tom volgende week. Terwijl ik dit schrijf, staat de brave jongen zijn vrijgezellenavond te ondergaan. Jammer dat we hier geen live footage kunnen bieden, maar allicht wordt dat het gespreksonderwerp morgenochtend. En vooral: Tom beloofde (allicht tegen beter weten in), om 8h present te staan voor de 7 hoge in Harelbeke. We shall see... ;-)