maandag 11 maart 2013

10/03/2013 - Finale Toewip Leuven (bijhorend stuntwerk) - Lippelo - A3/Kinepolis

Het werd een ‘vroege’ ochtend gisteren. Niet voor mijzelf, ik Een uiterst vroege morgen...ben dat gewoon, maar voor de juniors was het toch een vroege zondagochtend. Ook zij durven al es willen genieten van iets langer uit te slapen… Winking smile

Nu goed, als je meedoet aan peletonschietingen, dan moet je ook rekening houden met het feit dat je eventueel de finale afkamping ook nog moet doen. Onze ploeg met Heidi, Karoline, Christophe, Jan en ikzelf hadden een plaatsje bij elkaar gesprokkeld bij die laatste 15, mede toen ook door een sterke individuele prestatie van Christophe, die zich bij de beste Peleton finale: 23pindividuele schoot (met z’n vieren waren ze, elk met 12 punten). Helaas had Christophe niet dezelfde konijnenpoot mee gisterenochtend. Of misschien last van de vroege morgen, dat kan ook nog. Toch evenaarden we het resultaat van vorig jaar, toen we ook de finale haalden (weliswaar een andere ploegopstelling). We bleven dus steken op 23 punten. Best OK voor 3 paar wielen en 2 paar latten. ‘t Is tenslotte nog winter, niet? We hadden toch al een individuele kampioen, en ik ben er zeker van dat we in de afkamping ook nog es de eer hadden de jongste ploeg ingezet te hebben, met Ruben, Henri, Julie & Louise. Wie doet dat nog? Het voordeel van vroeg ginder te moeten zijn, is dat elkeen zijn namiddag nog in alle vrijheid kon plannen. Onderwijl bleek er ook eenStuntje van Vrij & Blij... bende stuntmannen in de finale te staan: Peleton ‘Wipke Leeg Peisk’ van Vrij & Blij slaagde er in om met 47 pijlen de wip leeg te schieten, en zo werd Gio, Peter & Stef nog een laatste pijl gespaard zelfs. Ik denk nie dat zoiets al veel is voorgevallen… Schitterend!

Asper eindigde 2de met 40 en Zeveneken 3de met 33. Een volledig klassement zal ik wellicht komende donderdag online kunnen zetten. Vorig jaar tekenden wij voor een 9de plaats, maar ik vrees dat we iets lager zijn gezakt deze keer. Enfin, tussen al dat geweld, stonden we er toch maar weer mooi tussen.

ICE Kristine en Chris, die ons waren komen aanmoedigen, trokken nadien naar Lippelo (VHV) waar er 70 schutters opdaagden. ‘t Mag dan wel bitter koud zijn geweest, ze hadden toch 3 wippen om op te schieten. Na een stop in het (heel mooi) vernieuwde wegresto in Wetteren langs de E40, verkozen de kids een filmpke mee te pikken, en met Patrick, Jan en Christophe trok ik intussen voor wat ontspanning naar A3, waar we met 40 waren. Iets voor 17h waren de filmliefhebbers daar dan al terug, en konden we vlot vertrekken. Tenslotte: zondagavond moeten ze weer vroeg onder de veren, alles klaarzetten voor de nieuwe schoolweek, etc… en dan ben ik eerlijk gezegd niet graag laat thuis. Zo gezegd, zo gedaan dus. En ‘t was tenminste lekker warm thuis… Smile

En de offertes? Die waren ook al gemaakt. Voor elk wat wils dus… Winking smile

CS_Office

zondag 10 maart 2013

9/03/2013 - PAK Gistel - Terneuzen Verjaardag Danny–Bissegem

Beduidend meer activiteit gisteren. Er vond weer een tentoonstelling dezwaef-407956268841786572_246673414plaats bij onze buurman, een mix van kunst, waar je in de natuur kan genieten van de opgestelde werkendezwaef-407818933395349301_246673414. Oma & opa kwamen ook even op bezoek om het evenement mee te maken, maar natuurlijk ook voor de koffie en de gebakjes. Intussen waakten de juniors over de volle parking hier voor de bezoekers van het PAK. Teneinde die dumping als gevolg van die dessertjes te vermijden, verkoos ik de gaan sporten, en dus trokken we met Kristine, Chris en Jan naar Terneuzen, voor de verjaardagsschieting van Danny. 86 schutters, en 3 wippen. We konden, behalve van een wat koude wind bij wijlen, zeker niet klagen. We slaagden erin om zowel te zorgen voor enkele stukken op de BBQ, en hadden voldoende bij elkaar geschoten om desnoods een pan vol boter te voorzien ook. Terneuzen 9/03Een mens zou vergeten dat je nog moet bakken ook in dat geval, niet? Het was echter zwaar, we moesten al met z’n 3’en onze recurve bovenhalen om opa Jan bij te benen. Hij caprioolde alles naar beneden wat iet wou! Schitterend. Het was mooi schieten, dat moeten we zeker toegeven, maar toch bij wijlen frustrerend. Na 6 rondes stond ik zelf nog blank, terwijl ik op 18 knallen er 15 in de wip en op volle stekken had kunnen afvuren. Man, alsof die wip niks wou afgeven… Nu, dat is het mooie aan boogschieten natuurlijk. Finaal haalde ik nog mijn gram. Justice was done.

Laat ons nu maar hopen dat onze Jan erin slaagt deze morgen evenveel te capriolen als gister… Winking smile “En is ‘t niet, ‘t is leute” is een te onthouden groutouders wijsheid, niet? Copain Christophe trok naar Bissegem, waar ie 75+1 schutters trof. Ook hij moest bLap!lijkbaar een gevechtje leveren, maar kwam net niet met lege handen thuis. Ik vermoed dat ie zijn beste pijlen spaarde voor vanochtend. Goed gezien! Rest ons nog Henri zijn auto te de-icen, en we kunnen de hort op… Koning Winter gaf al een voorsmaakje vannacht van wat volgens weerman Frank komende dinsdag op ons afkomt. En zeggen dat we dinsdag nog 18° optekenden!