zaterdag 24 december 2011

Vrolijk Kerstfeest en onze Allerbeste Wensen voor 2012!

 

voorkant

binnenkant

Wij wensen U ook in 2012 veel schuttersplezier!

24/12/2011 - een beetje vanalles (maar weinig boeiends)

Na een korte nacht (alweer) stond ik om 8u al te Pittem om een klant uit de nood te helpen. Meteen mocht ik mijn plannen laten varen om naar Rijkevorsel te trekken, en dan komt het al meteen niet goed. Weinigmfl het vermelden waard vandaag. Music for Life haalt dik 7 mio EUR op. Klinkt als Gistel on Ice… We kunnen gelijk zo’n actie op het getouw zetten volgend jaar, en dan meteen een staande wip gaan zetten inIMG_0384 de Provence… Hoewel het er in Pittem deze morgen best mooi uitzag, bedriegt de schijn natuurlijk: zonnig, maar fris. Maar voor deze tijd van het jaar eigenlijk zelfs heet.

Allemaal goed voor wat bladvulling. In de namiddag uit nieuwsgierigheid even tot bij A3 gereden, maar helaas te veel schutters om plezant te zijn. Jammer. Dus maar snel huiswaarts getrokken. Die plastiek wou er toch niet of nauwelijks af. Gelukkig was er nog Christine, die al 3 stuks in haar zak zitten had, en dat tenslotte met de handboog. Er werd hier en daar nog wel wat verongelukt. Loop je ergens iemand van ICE tegen het lijf, dan kan je altijd es vragen wat precies. ‘t Moet niet altijd dezelfde zijn die al het werk doet met de verslagen, nietwaar?

‘t Is kerstavond. Tijd voor belangrijker dingen nu: met het gezin aan tafel. Morgen rustdag, en maandag weer naar buiten. Denk dat ik maar es naar Putte ga gaan op ‘t gemakske. Mij een beetje amuseren… De voorbije 2 weken waren net iets te slopend, om mij nog veel zorgen te maken om iets anders dan mijn eigen gezin. Je krijgt voor je inzet toch nauwelijks tot geen ruggesteun (of is het ruggeNsteun volgens de nieuwe spelling..?)… Applaus zou overdreven zijn, dat klopt. Eigen aan onze huidige tijdsgeest zeker? Je kan niet iedereen over dezelfde kam scheren, maar der zijn er in elk geval veel die die kam passen. Ik ken ze intussen ook, nog dat geluk. En te veel onderschatten dat zelfs. Zal es een EQ-meter in mijn zakken steken: je zal nog verschieten van de resultaten.

Geniet van jullie kerstavond, en een prettig Kerstfeest morgen. Wie weet wie ik maandag tegen het lijf loop… Knipogende emoticon Ik dank van harte de vele toffe en authentieke mensen die ik OOK tegen het lijf liep dit jaar. De rest kan wel verder met hun eigen wereldje. Dat konden ze vorig jaar zonder mij ook (en misschien zelfs beter)…

Tot zover dat jaaroverzicht… Feestende emoticon

Ciao.

23/12/2011 - GWHV - Sint Amandsberg 19.30h

Wekelijkse afspraak op vrijdagavond voor de ICE & Friends wintercompetitie. En we waren goed vertegenwoordigd: ICE Nadia, 07Kristine, Chris, Tom, Wim en Dominiek met Friends Christophe en Jan. Mama ICE K en de schare juniors trokken naar de kerstmarkt in Gent, en waagden zich ook aan het reuzenrad op het Sint-Pietersplein… Dit is het grootste mobiele reuzenrad van Europa: 55m hoog, 42 gondels, 46.000 lampjes en een totaal gewicht van liefst 380 ton! Zo’n mastodont wordt vervoerd door een indrukwekkende karavaan van 15 IMG_0378trailers… Deutsche Gründlichkeit natuurlijk, made by KIPP. Voor Henri nog iets te zware specificaties, want tijdens deze uitstap naar het rad, kwam ie onderwijl de ICE & Friends vervoegen en was papa D’s dikste supporter natuurlijk.  En eerder op de namiddag had ik al een andere konijnenpoot meegekregen van de juniors.

Een bitsige strijd kondigde zich aan, want al bij de eerste knal van Christophe lag de eerste gele, en meteen de hoge, op de vloermat. Wat later beende ICE Wim de uitgelopen Christophe wel weer bij, maar moest met de eindmeet in zicht hem toch nog 1 punt lossen. Ook ICE Tom bewees dat hij op dikke blokken kan schieten, en naderde 2 puntjes. En mijn konijnenpoot? Die werkte pas bij het allerlaatste schot, met de overigens netjes ingepakte recurve. Hij heeft eindelijk een deftig onderkomen, mijn handboogje… Knipogende emoticon Maar dat kistje wacht vooral ook op zijn nieuwe F7 latjes en bijhorende HPX handvat… Misschien nog iets voor de kerstman, maar in elk geval niet meer onder de boom straks. Zien wat volgende week nog kan brengen?

IMG_0380

Ik ga maar even onder zeil nu, want moet morgenochtend (enfin, straks eigenlijk) al om 8h bij een klant staan. We zullen in de namiddag dan het boogje wel weer opspannen om te ontspannen, en dan tijdig thuis voor een avondje pakjes openen en een fonduetje… ‘t Zal zo in sneltreinvaart Kerstmis zijn.

Sommigen onder jullie trouwe lezers (de teller staat al dik boven de 6.000 hits trouwens) treffen we morgen nog wel: alle anderen: alvast een fijne kerstavond, en een prettig kerstfeest.

Oh ja: wat ook inmiddels vorm krijgt: begin 2012 zal ook ICE Gistel een peletonschieting organiseren in Gent. U zal daar binnenkort meer over te lezen krijgen, zowel hier, via de  sociale media, als in De Wipschutter. U mag daar nu al ruchtbaarheid aan geven… Of u reeds mentaal beginnen voorbereiden. Jullie weten intussen dat we zot zijn. Maar dat doet geen zeer.

Tot straks, of, tot volgende week.

ICE & Friends!

vrijdag 23 december 2011

Pers - nog van deze zomer…

In het krantje van september stonden de resultaten van de 7 hoge van 20/08:

http://www.journal-archer.fr/index_fichiers/journal_archer/annee_2011/archer_23_2011.pdf

Daar hadden we in een eerder blogartikel al es naar verwezen natuurlijk, maar kom: altijd schoon om het nog es terug te zien… Knipogende emoticon

dunkercque

donderdag 22 december 2011

22/12/2011 - Tir Wallon A.D. ICE Gistel 14u30-17u30

Het schuttersheelal afspeurend naar wat er allemaal te doen was vandaag, bleek ons maar 2 opties te geven: ofwel Beveren, ofwel Zaffelare. En moet ik nu net voor geen van beiden zin hebben zeker? Om tussen een te grote massa een rondje of 6, misschien 7 te schieten… Nee, daarin had ik absoluut geen zin. Dan maar wat rondgebeld, en al snel een heel plezante namiddag kunnen regelen!

We beslisten een Tir Wallon te houden op nr. 3’s – 10 AF 10 BIJ, met een ‘vliegende’ Top in de latten. Elke vulling veranderde die van plaats. Onder de gelukkige deelnemers hadden we: ICE Wim en Dominiek, Staf, Johny en Lieve van Dudzele, de ‘Filippen’ van Waregem en Adrie.

Het uiteindelijke klassement:

  1. Wim: 13 blokjes, goed voor 26 punten
  2. Dominiek: 13 blokjes: goed voor 18 punten
  3. Johny: 12 blokjes, goed voor 14 punten
  4. Filip2: 10 blokjes, goed voor 16 punten
  5. Adrie: 9 blokjes, goed voor 13 punten
  6. Filip1: 7 blokjes, goed voor 10 punten
  7. Staf: 6 blokjes, goed voor 6 punten
  8. Lieve: 1 blokje, goed voor 1 punt

Het punt ging nog 2 EUR, en alle drank was dan al betaald… Iedereen dik gelukt dus, maar vooral: veel schuttersplezier gemaakt! ICE Wim slaagde er als enige in de vliegende top in de latten neer te halen, toen ie al voor de 4de keer van plaats was veranderd. Hij moest op het onderste hoekje rechts staan, om Wim trefzeker te krijgen. En net dan schoot Johny het verplaatste vogeltje (dat dan op de reguliere plaats van die top in de latten stond) wel af zeker? Knipogende emoticon

En de vooruitzichten zijn ronduit mooi: morgen gaan we met ICE & Friends (=de deelnemende Steunende Leden) nog es een lap erop geven. Bij voorkeur op die gele dan… Wim en Christophe hebben hun koppositie te verdedigen. De rest heeft meer dan ambitie genoeg om hun koppositie aan te vallen… Glimlach

Ander mooi vooruitzicht: mooi en rustig weer voorspeld, en een mooie collectie aan beschrijven de komende dagen. Meer moet dat niet zijn. We zullen wel weer ergens ten lande opduiken…

22/12/2011 - Veldegem Den Artiest 19u30 en voorbereiding voor een horeca-topdag zo net voor Kerstmis

Woendag, dat betekent een half dagje school, maar ook: het einde van de examens, en dus ook trotse kids thuis die zeer goede resultaten konden voorleggen. Mooi zo.

IMG_0371Ideaal excuus hadden ze dus weer om mama ICE K te overtuigen te gaan kerstshoppen. Oostende had het beste aanbod: dichtbij en alle mogelijke shops beschikbaar. We vondeIMG_0372n er alles wat we nodig hadden . Wat onder de kerstboom hoorde te liggen, dat werd meteen verpakt. Leg die kleine Henri maar es uit dat hij die pakjes pas komende zaterdagavond daadwerkelijk mag openmaken Knipogende emoticon

Spoorwegminnend Vlaanderen moet zich ook hebben klaargemaakt intussen. Beetje zoals een schoolreis. Morgen mogen ze naar Brussel, en moeten ze vanalles meenemen: stokjes, vlagjes enz… En voldoende zakgeld. Vooral dat laatste is belangrijk, want na de act zal je geen leeg café en/of terras meer vinden in de buurt, waar je geen rode of groene plastic-vestekes zal zien… Meteen de beweegreden voor velen om naar Brussel te trekken, bewezen. De horeca zal dus kunnen spreken van een topdag! Toch iemand die er wel bij zal varen.

IMG_0373Enfin, we wijken weer af van het hoofdtopic. En dat blijft inhoudelijk toch in de eerste plaats een blog over het wipschieten. Dat deden we vanavond op liggende in Veldegem. Een vertegenwoordiger van Rentokil België was er bezig met het verwijderen van ongedierte. Weliswaar een jobstudent die ze hadden afgevaardigd, maar goed. Wisten jullie overigens dat Rentokil zoiets heeft als een PestNetOnline…? Wat je daarbij moet gaan verstaan, is mijIMG_0375 niet duidelijk, maar ik vond het boeiend genoeg om even IMG_0376te vermelden. Ook in Veldegem zijn de regionale artiesten van de Staande Wip aan het werk zoals je kan merken. Maar ook weer 4 artiesten van ICE Gistel. Of beter ‘slechts’ 4 deze keer, want normaal zijn we met z’n zessen. Rudy en Linda ontbraken, en Karoline kwam deze keer mee om Nadia, Wim en Dominiek een hart onder de riem te steken. Dat miste zijn effect niet, zoals je aan het resultaten bord kan zien… Knipogende emoticon

ICE D was wel zo onverstandig geweest, om nog snel snel voor het vertrek naar Veldegem zijn loper te vervangen door een iets steviger versie van Cavalier. Snel snel is natuurlijk nooit goed, en al zeker niet als je niet eerst es kan testen of alles wel goed staat. Een paar rondes naar de vaantjes dus om alles terug afgesteld te krijgen zoals het hoort. En dan weten dat je zoiets eigenlijk thuis kan doen, in alle rust. Daar bestaat een 4-letter woord voor hé… Knipogende emoticon

Enkel lady Nadia vond de weg naar de gaaikloefjes op beide wippen. De heren kozen het langs 1 kant te doen. Uiteindelijk ging ICE D lopen met de mooiste magneetjes naast zijn naam. Mét wielen deze keer, dat moet ik er wel bijzeggen.

IMG_0374

Zo stilaan naderen we het jaareinde. Dan wordt steevast met jaaroverzichten gemorst overal. Ik ben er nog niet uit of ook onze blog zich hieraan zal bezondigen. U zal het als eerste wel merken.

Ciao.

woensdag 21 december 2011

20/12/2011 - Drama te Dullaert HQ - Koude Keuken 19u Zedelgem Willem Tell - een beetje dollen met statistiek…

Dinsdag 20 december kondigde zich als een rustig dagje aan: je zou denken dat alles en iedereen rustig voortkabbelt met de Kerstdagen in het zicht. Met wat op mijn boterham lag om 3U30 ‘s morgens was ik snel wakker. In no time doorgestoomd tot de middag, en dat bijna zonder omkijken. Dat ging zo door tot diep in de namiddag. Intussen waren al zeker 2 volle kannen koffie eerst mijn keelgat, en dan mijn slokdarm gepasseerd. Minstens. Stijf van de cafeïnlimbs-formula-f7-fulle kreeg ik dan nog Peter aan de lijn: mijn Hoyt F7 Carbon/Foam limbs waren binnengekomen. Natuurlijk had ik geen 2de verzoek nodig om richting Oostende te trekken. Ik zag al uit naar een avondje in de Koude Keuken met die nieuwe latten, en bijhorende pezenset van Eddy Verbiest. Groot werd de ontgoocheling toen we samen konden vaststellen dat de latten de long en niet de medium versie waren. En die mooie pezen: ik moest me beperken tot er even kwijlend naar kijken… En op Peter zijn bestel- en leverbon stond het correct. Foutje van SSA dus. Enfin. Ik hield me voor mij sterker te houden dan mijn zoon Henri, en kon zo mijn tranen onderdrukken Huilende emoticon. Sowieso was het nog even wachten op het HPX handvat, dat wist ik al. Zucht.

Thuisgekomen: 2de zucht: één van onze geitjes is overleden. De veearts kon dat enkel komen vaststellen, en wij konden enkel het arme beestje klaarleggen om te laten ophalen. Ocharme. Verwelkte roos

Nog één lichtpunt: het consumentenvertrouwen in Duitsland gaat de hoogte in, en ook in de VS goed nieuws: de huizenbouw trekt aan. Hoera-stemming op de beurzen dus…

IMG_0369En tot slot: ook HOERA als de klok 19h begint te naderen: dan kunnen we ons warm beginnen kleden, en naar de Koude Keuken trekken. Daar was een kunstenaar aan de slag geweest om het beschrijf van Zedelgem wat panache te geven. En niet zonder effect: 31 schutters aanwezig, en éne die thuis moest blijven om mijn kerstkaartjes nog gedrukt te krijgen: chapeau!

Alleen mijn oproep gisteren, aan onze Russische vrienden, om ook es af te zakken naar ginder, bleek (nog) geen gehoor te vinden. Enfin: misschien verkozen ze om met de trein te komen… De malafide Jos Digneffe stak daar dus een stokje voor. Hij beseft maar niet dat hij zijn eigen ramen ingooit… Maar tegen dan is hijzelf allicht al op pensioen, en zal het hem worst wezen. Intussen kan ie zijn kerstverlof al inzetten, en intussen alle mensen die het spoor nodig hebben om op hun werk te geraken gijzelen, en zorgen voor massale files op onze autowegen. En dan zwijgen we nog over de mogelijke ongevallen die ze daardoor op hun geweten zullen hebben.

U zal het merken: enige frustratie is mij meester. Vooral omdat de vakbonden hun leden voorliegen. En dat is het ergste. Soit. Laat de tijd maar aantonen wie gelijk heeft. Het is zinloos te strijden om gelijk te krijgen. You’ll get what you deserve, geloof me vrij.

Men zou nog vergeten dat we dus inderdaad met ICE Gistel en nog enkele peletons zijn gaan strijden in Brugge. 28 punten konden we bij elkaar schrapen middels het schieten van 23 blokjes. De 5 paar wielen schoten daarvan 18 stuks, of gemiddeld 3,6 stuks per schutters. De recurve-boog schoot er 5, of gemiddeld 38,9% meer. Indrukwekkende cijfers, niet? Knipogende emoticon

Voilà: met statistieken kan je alles bewijzen Emoticon met brede lach…  Hoe dacht U dat Di Rupo een begroting in evenwicht krijgt?

Trouwens, de beste stuurlui, die staan aan wal: ik nodig elkeen uit, die mijn mening NIET deelt, dan maar zelf een blog te beginnen.

  • 5 stuks: Tom (Top en 4v); Dominiek (5v)
  • 4 stuks: Linda (Kalle en 3v); Wim (Kalle en 3v) en Staf (4v)
  • 1 stuk: Nadia (1v)

Vanavond moeten we een andere discipline beoefenen: de liggende wip. En de namiddag: kerstshoppen of toren Kortrijk… Laat ik dat maar ICE K even beslissen… Knipogende emoticon

P.S.: Ik had ook nog een rekening te vereffenen met Roger van Eernegem, die me zondag een 4-1 aan mijn laars lapte. Hij kreeg er deze keer een 5-3 rond zijn oren… Knipogende emoticon

U zou denken dat ik de spoorbonden steun met hun verlengd-weekend actie? Helemaal niet! Iedereen die al es klant is van de NMBS is dit gewoon….

 

testbeeld

Пожалуйста, подождите, наш блог с некоторой задержкой новый текст

Intussen kan U zich even ledig houden met deze doordenker…nadenken

Waar U vooral even moet over nadenken: één stakingsdag kost onze gemeenschap 200 miljoen EUR, of in oude Belgische: dik 8 miljard BEF. Denk er goed over na, en kom dan nadien niet janken dat de overheid het langs alle kanten zal komen terug uit uw zakken halen. Per dag, beste vrienden. Per dag! En ik ben niet alleen met mijn kritiek: lees alle kranten van vandaag maar es na. Geen kat die begrip kan opbrengen het schandelijk gedrag van de overheidsvakbonden bij de NMBS. Ronduit belachelijk! Kent U één staking waar de spoorwegen NIET aan meedoen? In de privé zal er wel gewerkt worden de komende dagen, wees maar gerust.

maandag 19 december 2011

19/12/2011 - Sint Amandsberg 14u30 - Kevin in den Euroshop…

Hm, het zal U wellicht ook al zijn opgevallen dat Kevin zaterdag op geen beschrijf te bespeuren was. Gisteren waren we getuige van zijn ‘red-brouwerij-moortgat’-actie in het kader van Music for Life 2011. Dat gaat dit jaar over de strijd tegen diarree. Wel, als je onderstaande even uitkijkt, dan zal je Kevin (weliswaar vermomd) enkele toiletten zien testen in Den Euroshop in Beitem… Hij stelde ook zijn tuingerief ter beschikking voor deze ludieke actie!

Elk zijn bezighoud op zaterdag, niet..?

Enfin, wij zijn iets minder filantroop, en gingen vandaag met in totaal 48 schutters bij A3 toeven. Beschrijf op WIP I en een ‘tradtionele’ Tir Wallon by ICE Gistel op WIP II… Als gisteren aangeven, was een rematch nodig compound-recurve, gelet de bijna-forfaitscore die Wim me gisteren aan mijn laars lapte.

Het lukte vandaag weliswaar stukken beter, maar opnieuw was Wim mijn 1 blokje te sterk af… Staf had zijn dagje niet, toegegeven. Maar bon, ‘t kan nie elke dag kermis zijn.

  • ICE Wim: 5 stuks: K en 4v
  • ICE D: 4 stuks: Z, 2 K en 1v
  • Staf: 1v

Bon, morgen kunnen we terug pogen de strijd verder te zetten, niet? Sportief dan, voor alle duidelijkheid…

Oh, intussen kreeg ik ook wat reacties op onze publicatie in De Wipschutter, ivm de stand die wij zoeken om een beschrijf (of meerdere) te geven komend jaar. Blijkt dat hier en daar de vraag rijst of dit in West-Vlaanderen hoort te zijn: voor allen die dit lezen: natuurlijk niet. Wij zijn lid van de K.N.B.B.W… Eén van die B’s staat voor Belgisch. Bon, we zijn dus van plan een beschrijf te geven in België… Waar dat is, doet er dus niet veel toe, gelet we in de eerste plaats een beschrijf willen geven voor de schutters, niet voor onszelf. Zij die ons al een beetje kennen, zouden dat in feite al moeten weten… Knipogende emoticon

Intussen zijn ze bijna klaar in Wall Street. Es kijken wat de schade daar vandaag weer is… En verder ben ik wel benieuwd hoeveel Russen vandaag onze blog gaan lezen… Verhitte emoticon

Voor hen: завтра записываемых в холодной кухни, разработанный Вильгельм Телль Zedelgem: все приветствуется. Существует каждый русский с бесплатный бокал водки!

zondag 18 december 2011

18/12/2011 - Eernegem - “Van zon naar sneeuw”-beschrijf… met waterkip en winterkonijn dus… ;-)

IMG_0360

De ochtend was prachtig. Toen ik naar bakker Ludo trok: klare hemel met een winterse maan.

Dat Armand Pien al es een weerbericht afkondigde welk zwaar was gesponsord door regio Kust, dat is algemeen geweten. Wellicht deden de mannen van Eernegem hetzelfde… En ze hadden ons best wel beet: de namiddag bestendigde prachtig wat de voormiddag bracht: stralende zon! En geen wolk te zien. Het inspireerde de ICE Juniors tot het organiseren van een Kerstmarkt eerder die voormiddag.

‘t was dan wel 30 EUR voor een koffietje bij Henri, maar kom, ‘t is inderdaad meestal voor het goeie doel…

IMG_0364Maar hoe verraderlijk (en veranderlijk)IMG_0365 het weer kan zijn… De eerste 2u van het beschrijf konden we van dat weertje genieten, maar dan begon het eerst wat te druppelen, tot er finaal een mooie sneeuwbui Onweerswolk passeerde. Een weertje om er een heerlijk Duvelken bij te drinken, moest Kevin gedacht hebben. En gelijk hIMG_0367ad ie: dat verhindert het gevoel van kou, en als je voldoenden Duvel drinkt, herinner je je zelfs niet dat het koud was. Althans, zo heb ik het laatst in Eernegem mogen ervaren… Knipogende emoticon

Enfin, niet getreurd, goed 51 schutters waren toch aanwezig, en kozen om de kippen en konijnen te strijden. 75 andere trokken naar de Koude Keuken. Er was weer es iets gratis op de wip: dan kan je meteen dubbel zo veel schutters tellen in die toren daar. Gelijk de spreekwoordelijke vlieg op de … U weet wel… (U weet ook dat onze blog kind- en seniorenvriendelijk is EN blijft). ICE Wim en Dominiek vertrokken dan ook maar na de vulling van het 2de hoog. En waarom niet: Wim was in topvorm, en haalde 8 punten neer: 2 Kallen, en 4 vogels. D deed er voor de vorm (kwestie van niet lek te zijn) nog een puntje bij. Het was een aangekondigde kroniek. Reeds de 2de ronde schoot D de top op de 2de wip… Al snel bleek ie het blokje vergeten te zijn… Tja, dan weet je het al. Nog een geluk dus dat ik deel uitmaak van een sterk team… Feestende emoticon Deze keer won de compound het dus met verve van de recurve… Daar moet een rematch dan maar verandering in brengen zeker?Image Nog even wachten ook op de zwaardere latten, want de wind speelt je wel wat parten als je maar 50 pond schiet…

Toegegeven, het nieuws uit de ICE Headquarters dat daar inmiddels de taartjes gearriveerd waren, was ook aanlokkelijk… Een mens moet soms es weten te kiezen hé… Glimlach

En onzen Tom, die was intussen klaar met zijn verhuis. Een gekneusd ribbeke, maar voor de rest een nieuwe thuis…Benieuwd wanneer er daar Kerstmarkt gepland is…

En toch deugd gehad van een namiddagje buiten. We moeten al genoeg in die torens zitten in de winter, niet?

Oh ja: deze keer was Roger van Eernegem mij veel te sterk. Na 2 zware nederlagen, moest ik deze keer het onderspit delven. Hij knalde er 4 neer. Enfin, knallen is niet meteen het juiste woord, maar goed, ze liggen beneden. En wie weet wat ie nog presteerde in de rondes die wij moesten missen?

Ik ga er nu mee ophouden: ik zet straks de vakantie in. Mijn kerstverlof begint vanavond, en ik dacht met Pirates of the Carribean 4 in bed met mijn prinses, een goeie keuze te maken. Kunnen we morgen uitgerust het mooie weer maken bij A3 dan… Een bewogen weekje, maar heel ontspannen uitbollen. All’s well that ends well!

18/12/2011 - Back to normal..?

Heerlijk wakker worden deze ochtend, in de wetenschap dat alles weer IMG_0358normaal is: mama thuis; het is midden december, dus het begint te sneeuwen (beeld van het terras deze nacht); Britney Spears die trouwt voor een derde keer (zou ze al 20 zijn eigenlijk?); Urbanus die het Sportpaleis plat speelt; onze begroting die nog verder ontspoort; Real Madrid die schietoefeningen houden in Sevilla (2-6); en Tomas, Sam en de immer schattige Siska die het Glazen Huis voor het laatst intrekken met Music for Life 2011…

Wij kunnen Real-Madrid-Gewijs straks ook schietoefeningen gaan houden, of we zo trefzeker zullen zijn, dat is af te wachten. Minder normaal is wat deze kerel hieronder uitmeet. Zie dit maar es uit, en hou uw adem toch maar even in als je hem een stel ballonnen ziet pakken… Meestal hoort daar de waarschuwing bij: gelieve thuis niet na te doen… Wel!

Ik denk dat hij sneller vliegt dan onze pijlen!

Wat die schietoefeningen (op Staande Wip) betreft, hebben we vandaag vrij veel keuze. Ik zal een volgorde nemen naargelang de afstand vanaf onze HQ:

  1. Eernegem: Kip en Konijnen – 6,7 km
  2. Brugge Koude Keuken (toren): Kalkoenen – 16,1 km
  3. Sint Amandsberg (toren): gewoon beschrijf – 64,6 km
  4. Zaffelare (toren): gewoon beschrijf – 79,7 km
  5. Ronse (toren): gewoon beschrijf – 91,6 km
  6. Beveren-Waas (toren): beschrijf Belsele - 106 km
  7. Leuven (Toewip, Toren): beschrijf Zemst: 139 km
  8. Oud Heusden (toren): beschrijf Putte Vrije – 183 km

Mocht ik er nog ergens ene zijn vergeten: alert me! Deze morgen kanIMG_0359 men om 10u nog gaan TopSec’en naar Elinghen ook. Ik denk dat ik binnen een straal van 20 km rond mijn deur ga blijven. Gegeven het voorspelde weer, zal ik dus zowel in Eernegem als in de Koude Keuken kunnen opduiken. Voor beide is overigens warm ondergoed nodig… Knipogende emoticon

Voilà, zo heb ik mijn tijd volgemaakt om naar bakker Ludo te kunnen trekken. Normaal zijn de piccolo’s klaar vanaf een uur of 7…

 

publiekOh ja, nog een suggestie aan Bram: aan ons publiek lezers van onze blog te zien, is er potentieel in Rusland voor een gilde of 10… Voor hen dus deze warme oproep: Контакт KNBBW для подключения к вашей компании

 

En wie zou weten welke schutter(s) momenteel op reis zijn naar Oekraïne..?