zaterdag 3 maart 2012

3/03/2012 - Putte Robin Hood 10u + beschrijf 14u - Koude Keuken

Na een uiterst kort nachtje van amper 2u slaap, schraapte ICE D samen met ICE Wim en ICE Chris toch de moed bijeen om naar de winterblokken te trekken ginder. 7 Hoge ‘s morgens 10u met 47 schutters, waaronder de drie sterke mannen van A.D. ICE. Als team haalden we 34 punten neer dat mocht gerust iets meer geweest zijn. ICE D kon met 30 punten (1 Zij, 4 Kallen en 1 Onderkalle) de overwinning binnenrijven, en kreeg als ‘trofee’ een volledige zalm. Ik kon ‘m amper dragen… Knipogende emoticon

De tol van de zware week betalen: dat kon echter niet uitblijven. Nog een ronde of 5 kon ik het uithouden, intussen weer met de handboog, kwestie van de vorm voor morgen nog wat aan te scherpen. Gelukkig was de pak van Wim in de namiddag gekeerd, want elke geratel van zowel ICE Chris als ICE D bracht onbegrijpelijk niets meer op. Hoe een pijl dan naast die blokjes kan blijven karambolen… je vraagt je af je zoiets berekend zou kunnen doen: nee dus. Goed halfweg zjin we veiligheidshalve maar vertrokken. Een sterke Wim had ons in de namiddag rechtgehouden, dus we konden alle tevree huiswaarts.

Rudy en zijn team gingen wat oefenen in Brugge, waar er nog minder schutters waren dan op een doorsnee-dinsdagavond… Niet geheel onbegrijpelijk: we konden deze namiddag met gemak al onze pull uitdoen buiten: zachte temperaturen, en een loofje wind. Man: zie ik uit naar dat zomerseizoen: het is bijna zover, en gelukkig maar!

En nu wat kracht opdoen. Rusten dus, en materiaal verzorgen. Morgen een zware kampioenschapsdag voor de boeg!

1-2/03/2012 - oef, straks wordt het lente…

En zo vloog de tijd snel voorbij de laatste dagen: in meerdere talen trouwens. Uw trouwe blogger-dienaar was uitgepraat met al die conference-calls…

IMG_0724Vanavond 2/03 werden we gesommeerd in die toren daar in Gent. Alle 4 de wielen waren aanwezig, dus ook allemaal blije gezichten, zelfs van zij die er niet opschoten. Gelet Soetaert Graphics intussen het levenslicht zag, en Tom had opgeroepen om de schutter na hem alles wat hij normaal zou afschieten, maar moest neerhalen, werd dat deze keer Christoph, die een fabuleuze 9 op het bord wist te zetten.

Hoedje af. ‘t Moet die looksaus geweest zijn zeker?

We mochten ook 2 nieuwe ICE Juniors verwelkomen, daarmee mogen IMG_0725Julie en Louise dan volgende IMG_0726week kennis maken, want zelf waren die 2 op verplaatsing bij oma en opa…

Benieuwd wat ze gaan vinden van die 2 nieuwe jeugdige vriendinnekes… Knipogende emoticon

 

Straks zijn het even lente-temperaturen. Dus gaan we ook es naar buiten. We kregen een dagje rust in onze competitie, dus tegen 10u staan we in Putte, waar we op enkele 7 hoge mogen schieten…

woensdag 29 februari 2012

29/02/2012 - schrikkelt U dit jaar ook?

Ingevoerd in het jaar 237 voor Christus. Dat is dus al een tijdje. Ik laat even aan U hoeveel lustrums die mannen al hebben mogen vieren. Wie het juiste antwoord doorstuurt, krijgt een verrassing van A.D. ICE. Stuur Uw inzending op onze Facebook fanpage: www.facebook.com/adicegistel, en vergeet ook niet de pagina van de KNBBW te liken. 5500 leden: daar is dus nog wat werk aan: hup vriende-schutters: zij zorgen dat je hobby nog bestaat, vergeet dat niet.

Een schrikkeldag wordt aan bepaalde jaren toegevoegd omdat de werkelijke astronomische lengte van een jaar niet precies 365 dagen is, maar 365,2421875 dagen, dus ongeveer 365 en een kwart dag. In de jaren waaraan een schrikkeldag wordt toegevoegd, spreekt men van een schrikkeljaar. Dat is dus het geval deze 2012.

Volgens de gregoriaanse kalender (deze die wij volgen) zijn alle jaren die deelbaar zijn door vier schrikkeljaren. Om zo nauwkeurig mogelijk aan te sluiten bij de astronomische lengte van een jaar, geldt daarop de volgende uitzondering: de eeuwjaren, jaren die deelbaar zijn door 100, zijn geen schrikkeljaren. Dus het jaar 2100 is geen schrikkeljaar. En ook daarop is een uitzondering voor een nog grotere nauwkeurigheid: eeuwjaren die deelbaar zijn door 400 zijn weer wel schrikkeljaren. Het jaar 2000 is wel een schrikkeljaar.

Met deze info zou U onze vraag moeten kunnen beantwoorden…

P.S.: (off-topic) elke auto heeft 5 wielen: 4 waar je normaal mee rijdt, én 1 reserve. Daarvan is de kwaliteit wel wat minder. Het 5de wiel is dus belangrijk, maar makkelijk te vervangen.

Veldegem 19u30 – liggende oefening

IMG_0720

Deze keer konden de 4 ICE’ers toch FVP even voorbijsteken, althans in aantal blokjes. We moesten wel weer vaststellen dat ik enkel een beetje diende te photoshoppen om het resultaat van vorige week wat bij te kleuren… Maar uitmuntend was het alweer. En er is weer bijgeleerd… Dat was toch de bedoeling, niet?

* * *

dinsdag 28 februari 2012

28/02/2012 - Koude kunstjes in de Koude Keuken

IMG_0718

25 puntjes…

Iemand zin om de tekst bij dit kaartje te verzinnen? Kandidaten welkom. Intussen is de boog van nonkel F voorzien van heel wat high-tech om eventueel op de schrikkeldag van het jaar naar de jaarlijkse bijeenkomst te trekken van de traditionele bogen in het Leuvense. Wie weet.

Nog enkele prachtige statistieken:

  • gisteren een dagrecord gebroken met 241 bezoekers op deze blog
  • een maandscore van 3910 bezoekers…

Is het om de onzin, of net het omgekeerde dat we volk trekken? Een enquête dringt zich op.

Ik schreef gisteren wellicht voldoende, om het vandaag kort te mogen houden.

Writers’ block, maar geen ICE Bosman meer. Hoe zou het ook kunnen natuurlijk… Emoticon met brede lach

28/02/2012 - Reflecties van ICE ‘den denker’ Bosman…

Consequent met zondag laatst, ook gisteren de andere schutters alle kansen gegeven. Altruïsme heet zoiets. Voor een ander zal het onkunde zijn. U mag zelf schrappen wat niet past.

In enkele artikels geleden kon ik jullie al wat delen over de rijke traditie van de edele sport der wipschieten op Staande Wip. Er zijn nog wel andere disciplines, dus voor elk wat wils.

En toch, weze het vooreerst nog es herhaald dat deze blog er ene is die dient om de jongere schutters (zowel naar leeftijd maar evengoed naar de geest) wat meer aan te vuren en mee te pagoeie_pijlssioneren. Onze jeugdige schutters (dus ook figuurlijk, de jonge van geest), zullen namelijk moeten zorgen dat het een volkssport blijft waar een gezonde competitie primeert op enkele erfzonden (die ik hier even achterwege laat). Ik durf daarover ook zelfs diep nadenken als dat nodig is. Niemand die dat zal kunnen tegenspreken zeker? Knipogende emoticon

Ik heb op dik een jaar tijd kunnen vaststellen dat er 2 vormen van boogschieten op staande wip zijn ontstaan. Ene is aan het ontsporen, de andere staat misschien iets TE hard op de traditierem. Extremen zijn nooit goed.

Ik geniet nog altijd als ik terugdenk aan mijn tienerjaren toen ik met mijn grootvader ging boogschieten. Ik herinner me beschrijven boven de 300 aanwezigen zelfs, indertijd op de –intussen volgebouwde- Zilverberg in Roeselare. Dat waren pure volksfeesten. Zo zie je er iets te weinig (een understatement) tegenwoordig. Wat er allemaal niet is veranderd op 25 jaar: onvoorstelbaar. En toch: het is heden de realiteit. Gelukkig lopen hier en daar enkele clevere heren rond, die het nog goed menen. Hopelijk geeft de tijd hen gelijk, en vinden ze voldoende gelijkgestemden om het nobele van de boogsport terug te laten primeren. Ze krijgen mijn steun. Je nek es uitsteken kan al es zeer doen, maar als niemand het doet, zal er ook weinig tot niets ten goede veranderen, en elkeen zal eronder lijden. Toch degene die deze hobby genegen zijn.

Het is eigenlijk overal een constante: wie zich engageert, die krijgt altijd stuurlui (die aan de spreekwoordelijke wal staan) die het beter weten. Maar zelf natuurlijk het stuur niet willen vastpakken. Engagement, en zeker als het dan nog vrijblijvend is, lijkt verdacht, en meer nog: het wordt stilaan een scheldwoord. De IK-persoon staat meestal centraal. Dat zal de aard van de mens zijn. Wie wat tegenstroom wil inroeien, die krijgt letterlijk en figuurlijk tegenwind, en moet vaak op spijkers lopen.

Ikzelf ondervond dat dit jaar al: wat er van werk achter de schermen dient verzet te worden om alles in goeie banen leiden: dat kan je 1. niet alleen, en 2. het is ook niet zichtbaar. Je moet dus een beetje gezond gek zijn om je nog te engageren. En een geluk dat die gezonde gekken er nog rondlopen. Ze krijgen van mij alle steun. Waarom: omdat ik een schare kinderen heb in de eerste plaats, die plezier hebben aan hun hobby. En dat zou ik graag zo houden. En wat me nog het meest optimist stemt, is dat ik dagelijks vriendelijke mensen tegen het lijf loop, die die gedachten delen. Intussen is dat wel een minderheid, maar dat betekent niet dat minderheden, met veel geduld, hun doel niet kunnen bereiken. Integendeel: een lange adem, gecombineerd met een duidelijke visie op lange termijn, met de juiste mensen rondom U: dat is een recept voor succes. En ik vermoed dat er vele zijn die onze jeugdschutters in de toekomst nog de kans willen geven die hobby nog te kiezen.

Soms moet je al es een spreekwoordelijke knuppel in het hoenderhok durven gooien, om hier en daar een lichtje te doen branden. Maar dan wordt iets te vaak op de pianist geschoten, dus weinigen durven dat knuppeltje nog gooien. Ook dat kan ik begrijpen… En zo lopen er minder en minder van die pianisten rond…

Een blog is een persoonlijk forum. A.D ICE is ook het initiatief van mijzelf. Wat ik hier neerpen en verkondig, is dus mijn eigen mening. Ik ben in deze dus de pianist waarop de spreekwoordelijke schutter mag op schieten. Maar dan ook de enige. Zelfs binnen onze vereniging zullen er altijd zijn die mijn persoonlijke mening niet delen. Verwar dus beide niet.

Ik laat niet na nog es een lans te breken voor al de mensen die inderdaad initiatief nemen, meestal als pure vrijwilliger. Ik zal de eerste zijn om ze te helpen. Iets meer appreciatie voor die lansbrekers zou eigenlijk niet misstaan. Ik heb het voor alle duidelijkheid niet over mijzelf, maar over de velen die ten lande nog elke week, en vaak ook dagelijks, inzet etaleren. Zelfs al zijn ze pianist, en vaak een mikpunt. Gezond gek. Maar proficiat voor hen. U weet mij te vinden als U een duw in de rug nodig heeft.

 

P.S. bij deze nog een oproep: wie iets van tradities in het boogschieten wil delen: ik ben vragende partij. Alle info dus welkom: spreek mij er es over aan, toon trots enkele archiefstukken, vertel verhalen (liefst sterke Knipogende emoticon) van vroeger… ik zal ze graag delen.

Ik blijf dus ook piano spelen, al moet ik dat OOK nog leren… Sukkelige emoticon

maandag 27 februari 2012

26/02/2012 - Vrij & Blij - Beschrijf Vrij & Blij - Koude Keuken 14u30

We hadden 2 ploegen ingeschreven vandaag: 1 die door Rudy werd samengesteld om voor het klassement te schieten, en anderIMG_0711e door mijzelf die werd samengesteld om wat traditie in eer te houden. Slechts 1 ploeg kon winnen, namelijk die laatste had de rode lantaarn vast, met een slordige 50 punten. Als getuige zag je wel dat het misschien niet verdiend was, maar het resultaat telt. Punt uit. Nog een geluk dat we nonkel Francis, Marcel en Wim alvast meehadden. Mijn eigen naam is intussen niet langer ICE D, maar ICE Bosman…Emoticon met brede lach

Nog een geluk dat de opbrengst voor de plaats die ons beste peleton (een 13de plaats dan nog) werd geschoten voor de jeugdkas. Die juniors waren maar wat blij met hun 20 EUR!

Van de namiddag onthoud ik vooral dat ik meer dan 3 rondes diende te missen, wegens de vaak. Het beschrijf zelf was prima, naar ik vernam.

-19839930100BDD764C copy2 van onze leden zijn maar direct naar Brugge vertrokken, en schoten daar hun inleg terug, dus daarvan kunnen ze tevreden zijn, want voor de peletonschieting hadden ze al niks moeten uitleggen. Mooi zo! Ze verdienden daar toch weer goed 33 EUR. Ge moet het maar doen, zeg ik telkens weer.

Op ons eigen kampioenschap had de ploeg geen supporters, en dat waren dan nog onze sterkhouders, namelijk onze jeugd! Het staat nochtans duidelijk in onze reglementen vermeld, zowel naar de vorm, maar vooral naar de geest!

Quod erat demonstrandum… Glimlach

Wij danken nog es de vrienden van Vrij & Blij voor het inrichten van dit kampioenschap. Het was amusant. Op naar de volgende editie.

Ik weet intussen naar welke beschrijven ik volgend jaar niet meer moet gaan, want onze talrijke aanwezigheid, keer op keer, leverde ons eigen kampioenschap geen ploegen op. En dat zijn er dan nog uit onze eigen sector. Langs de andere kant: wie heeft dan eigenlijk ongelijk: die 170 schutters die zich komen amuseren, of al die anderen?

Zo zie je maar hoe boogschutters in mekaar steken. Nog een geluk dat wij de langste adem hebben. Al sinds mijn grootvader gingen we boogschieten, en we zijn er nog. Knipogende emoticon

U krijgt morgen allicht (straks) nog wel het eindklassement doorgespeeld. Dan kan U het ook nog es nalezen.

We hebben ons alvast dik geamuseerd. En dat was alweer de bedoeling. Geslaagd dus, met brio.

Respect komt altijd van 2 kanten. Eénrichtingsverkeer kan ook, maar niet bij A.D. ICE.

zondag 26 februari 2012

25/02/2012 - A.D. ICE Kampioenschap - A3 14u30

Gisterenochtend traden weer 4 ploegen aan om te strijden op ons kampioenschap. Resultaten zowel per ploeg als individueel, kan je hier vinden. As ususal intussen.

overzicht_ploegen

Individueel sterke prestaties van ICE K bij de dames, die 9 punten schoot, en Geert van De Bricoleurs samen met Lieven van Wichelen die bij de heren 10 punten individueel schoten. Er komen nog meer dan 20 ploegen, dus er kan nog veel veranderen natuurlijk… Maar vooral: terug de feedback dat iedereen het een plezante opzet vond. Zeker gelet het kampioenschap over 2 wippen wordt gegeven. En iedereen slaagt er aardig in om al met de de kamping zelf de inleg terug te schieten. Wat moet je meer..? Mocht ICE Gistel al niet met 2 ploegen hebben meegedaan tot nu toe, dan was er gemiddeld per ploeg al een mooi overschot, nog zonder de klassementsprijzen… Momenteel werd door de ploegen 225 EUR ingelegd, en schoten ze al 224 EUR terug… We slagen dus in ons opzet vooral de schutters iets terug te geven. En dat wordt schijnbaar wel geapprecieerd… Zo hebben we het graag!

* * *

In de namiddag restten er 41 schutters op het beschrijf bij A3. Binnen ICE namen 2 paar wielen (Linda en Rudy) het op tegen 3 paar latten (Kristine, Chris en ICE D).

  • 4 stuks: ICE D (1 zijvogel en 3 vogels)
  • 2 stuks: ICE Chris (1 zijvogel en 1 vogel)
  • 1 stuks: ICE Linda (1 kalle)
  • Rudy en Christine sponsorden de beschrijvers…

* * *

Straks proberen we het nog es met 2 ploegen bij onze vriende van Vrij & Blij. Om 11u20 treed een wieltjesploeg aan, met Rudy, Linda, Tom, Christophe en JP. Een uur later zijn er de latten aan de beurt: Wim, Chris, Francis, Marcel en Dominiek. Winnen doen we sowieso, want we nemen deel. Welk resultaat we straks boeken, dat zien we nog wel.