zaterdag 20 augustus 2011

Dunkerque - Tir aux honneurs (7 hoge) - 20/08/2011

Om 9.30h was ICE Gistel, vertegenwoordigd door Rudy en Dominiek present in de Nord Pas de Calais, meer bepaald de site van Petit Synthe, voor de traditionele 7 hoge. Traditioneel, want met lattenboog (zoals de recurve-boog). In Frankrijk mag niet met compoundbogen geschoten worden. Deze discipline is een stukje moeilijker.
We troffen het in elk geval met het weer, en bevonden ons ook op een prachtig plein, waar maar liefst 6 wippen staan, waarvan 5 open...
Een impressie:


Rudy ook in opperste concentratie voor zijn volgend schot:
Uiteindelijk presteerde Dominiek het de overwinning binnen te halen, door 2 Kallen, 2 Zijden en 1 Top neer te halen, met de traditionele boog:
Algemeen winnaar, en als trofee een mooi handgeschilderd porseleinen bord (° Limoges):

Later in de namiddag zijn we naar Tielt getrokken, waar een gewoon 'Belgisch' beschrijf plaatsvond. Meer daarover in een volgend blogpost.

Izegem - 19/08 - Avondschieting

Wat eerst gepland was voor Harelbeke, bleek afgelast. Gelukkig was er een avondschieting in Izegem.
Ons team was weer ruim vertegenwoordig: Linda, Karoline, Tom, Rudy en Dominiek verdedigden ICE Gistel's eer. En met succes: een volledig topspel werd bij elkaar geschoten: Linda nam Top en Zijde voor haar rekening, Rudy 2 Kallen, en Tom een Zijde. Elk van ons schoot dan minstens nog een vogel erbij, resulterend in vlot 20 punten. Mooi zo, ICE Gistel ruled again!

Wellicht bracht onze benjamin zijn konijnenpoot mee, want hij assisteerde de persevulling met enthousiasme... Toont hij hier de vogel die zijn mama schoot..? ;-)
Voldaan keerden we samen huiswaarts.
Morgen zaterdag trekken de weerbare mannen Rudy en Dominiek even de grens over. Daar gaan we naar in Dunkerque naar de 7 hoge (Tir aux honneurs). Verslag daarover in een volgende blogpost.

donderdag 18 augustus 2011

Torhout - ledenschieting 17/08

Dominiek is als enige ook lid van de eerder traditionele gilde Sint Sebastiaan Torhout (°1384).
Dames mogen daar naar aloude traditie niet aan de ledenschietingen deelnemen, jammer. Blijft voorlopig enkel Dominiek om de eer van ICE daar te verdedigen. Met glans: naast 3 vogels, haalde hij Top, Zijde en Kalle neer, wat resulteerde in maar liefst 15 punten. Op zichzelf staand misschien onbeduidend, maar het feit dat dit het hoogste aantal punten is welk op een ledenschieting werd geschoten dit jaar (en toch gemiddeld 28 leden aanwezig), geeft het toch enige panache aan deze prestatie. ICE rules!

Eernegem - leden- en Sireschieting 16/08

Dinsdagavond schieten we met Linda, Karoline, Rudy, Dominiek en de juniors (die laatste natuurlijk enkel tijdens de vakantie) op het plein van Sint Sebastiaan Eernegem. Rudy kon er deze keer niet bij zijn, hij hield namelijk de wacht op de Noordzee in Oostende. Een beetje bij verrassing kregen we te horen dat de Sireschieting zou plaatsvinden diezelfde avond. Op de 2de wip werden we 'getrakteerd' op een schieting gesponsord door de vermeende Sire van 2011: Marschall. Op het topspel werden enkele prijzen geplaatst, waarvan Dominiek top en zijde neerhaalde...
De innerlijke mens werd nog versterkt met een bbq aangeboden door het huis...
Karoline was opnieuw in goeie doen, en haalde in totaal liefst 6 vogels neer. Niet slecht voor een beginnelinge. Maar wat te zeggen over onze juniors? Louise 4 stuks en Julie 2... Er zijn er die met minder naar huis gaan. Sterke prestatie van die kleintjes. Gaan ze zo door, dan blijft ICE ook met de jeugd haar mannetje staan (of hier beter 'vrouwtje). Volgend jaar mag benjamin Henri ook in ons team aantreden. Hij zal weten waaraan beginnen om zijn zussen te kunnen bekampen...

Zedelgem - 15/08/2011

De jaarlijkse schieting van de gilde van Veldegem, die doorgaat op het plein van Zedelgem, kon rekenen op een iets kleinere bezetting van ons team. 's Morgens verdedigden Linda en Dominiek de eer van ICE Gistel, en daarbij konden we aardige resultaten bij elkaar schieten. Linda kwam als een diesel op gang, en schoot nog 18 punten bij elkaar op de 7 hoge; Dominiek had met 31 punten net 1 blok tekort om de overwinning binnen te halen. Al bij al een mooie voormiddag.
Voor het beschrijf in de namiddag werd ons team versterkt met Tom, Karoline, en onze juniors Julie en Louise. Deze keer was Karoline in goeie doen, en haalde 3 vogels binnen!
We konden vooral genieten van veel zon, maar werden ook geplaagd door zondzwermende wespen. De brandweer bracht soelaas 's avonds.

Heist-aan-Zee - 14/08/2011 - Blok en kunstbordenschieting

Na een passage 's morgens in Wingene met Nadia, Linda, Wim, Tom en Dominiek voor de jaarlijkste 7 Hoge van Sovaplastics en waar we niet bepaald veel potten hadden gebroken, zijn we tegen de middag naar de blokschieting in Heist vertrokken, alwaar ons team nog versterkt met Karoline en onze juniors Julie en Louise...
Op wip 2 kon Wim de blok 1x neerhalen, en op wip 3 was de titel voor Dominiek. Een mooie scheepsklok was de trofee voor de winnaar.
Tom mocht nog kampen met William van Dudzele voor de 2de plaats, echter vergeefs. Speelden zenuwen hem parten..?
In de namiddag heeft Nadia ons de mooie kunstborden kunnen schieten, traditioneel met afbeelding van Belgische zeevaartschepen. Dit jaar was dit de Z55:
Moe maar voldaan konden we 's avonds huiswaarts trekken, echter niet zonder alvast afspraak te maken voor Prijs Groot Zedelgem van maandag 15/08 natuurlijk!