zaterdag 3 september 2011

03/09/2011 - Koewacht (NL) Pyramideschieting

Ook vandaag weer een prachtige nazomerdag, met tropische temperaturen. Geen mooier weertje om te gaan schieten. Althans, daar zijn vele ICE-members van overtuigd.
Goed 80 schutters dachten er hetzelfde over. Mooi beschrijf op 3 wippen: 2 open, en 1 pyramide.


ICE was er bijna voltallig aanwezig. Alleen Rudy moesten we missen deze keer, gelet hij de wacht aanhoudt in Oostende. Vrij snel liep de TELEX binnen van op zee dat het ook ginder dik 30° was. Of zou hij ons vooral gemist hebben? Daar twijfelen we niet aan! ;-)
Ook Staf van Dudzele was terug van de partij. Onze benjamin Henri schiet dan wel nog niet, maar ging ongegeneerd de versiertoer op met Victoria, dochtertje van ex-Club Brugge speler Sandy Martens, zelf intussen ook een zeer verdienstelijk schutter van Brakel.
Henri was 'versierd' met een prachtige nieuwe broeksriem die Nadia hem cadeau deed. Kon ie er fier als een pauw mee paraderen voor Victoria...
We zijn allicht iets te lui geweest. De hitte zat er misschien voor iets tussen. Veel brokken hebben we niet gemaakt onder de wippen, maar we hebben ons wel dik geamuseerd. Iedereen schoot meer dan behoorlijk, maar een beetje meer pak ware welkom geweest. Enfin, het was leuk te zien dat onze junior Louise ook een duit in het zakje deed. Onze topper van gisteren, ICE Tom, slaagde er vandaag niet in een succesvol vervolg te breien aan zijn prestatie van gisteren. Ik vermoed dat hij zich spaart voor morgen. Dominiek kon nog een beetje standhouden met een Zijde en een blok op de pyramide.
Enfin, als eerder gezegd: we amuseerden ons weer kostelijk, en schoten goed. Meer moet dat niet zijn.
Aan alle schone liedjes schijnt traditioneel een eind te moeten komen. Althans toch voor vandaag.
ICE is soms ook es het milieu indachtig, en doet dan aan carpoolen. Off they go!
Op de achterbank zie je onze fortuinelijke ICE ladies Nadia en Linda, die opdracht kregen Staf in bedwang te houden. Taxi Wim, met co-piloot Tom, moeten zorgen dat dit bendeke veilig thuisgeraakt...

Hoofdman Dominiek had de rest van de troepen bij zich. Intussen zijn die veilig thuis, maar net als in de auto, zat de sfeer er goed in. Na een deugddoende douche, wuiven zij jullie allen uit met een ingestudeerd nummer. Have a look at this: Ice Juniors dancing

Tot morgen voor meer ICE nieuwtjes..!

vrijdag 2 september 2011

02/09/2011 - avondschieting Doornik

Een prachtige avond, goed 26 graden, en een zwerm ooievaars die hun
slaapplaats zijn ontnomen... Imposant om zo'n troep 'live' te zien overvliegen. Geen kleine vogelkes...
ICE is vertegenwoordigd door Nadia, Tom, Wim en Dominiek.
Toen we het plein opdraaiden, bleek Tom zich plots te herinneren daar al es eerder te zijn geweest. En bovendien had hij de leuke boodschap voor ons dat het "h**ren" van wippen waren.
Uiteindelijk bleken maar 34 schutters aanwezig, en werd onder luid gemor gekozen voor een puntenschieting op 1 wip.
Het mooie weer liet toe de ganse avond buiten te zitten. Aan tafel verbroederden we met de de Filippen en Geertie van Waregem, en Gino van Wingene. Guido en Jessica van Tubize vervoegden ons later ook.
Het werd inderdaad een straffe strijd. Hoeveel keer we de Top-pin niet achteruit hebben geslagen, weet ik niet meer... Het ontlokte Guido de opmerking dat we maar moesten blijven trainen, want ook hij slaagde er niet in die neer te halen.
Uiteindelijk deed Tom dat wel, en hij vogelde er verder nog een stuk of 4 naar beneden. Wim slaagde daar ook een luttele keer in, in tegenstelling tot Nadia, die solidair bleef met Dominiek.

Tegen 1u waren we terug aan ons punt van afspraak. Ik mocht in elk geval de vanille wafels van Sanders niet vergeten, gelet ik de eerder gekochte voorraad van Nadia zo goed als volledig verorberde eerder die avond.
Verder ook geleerd dat bovenstaande geen bewaker huisvest, maar net die vanille wafels levert...

donderdag 1 september 2011

01/09/2011 - Westende

ICE-Tom is als enige lid bij Westende. Deze gilde houdt haar ledenschieting elke donderdagavond op het plein van Nieuwpoort. Vele gekende gezichten van de gilde van Nieuwpoort dus. Om niet te zeggen: allemaal... ;-)
Vanavond kon Dominiek na het kampioenschap van de Gilde deelnemen aan de potjesschieting. Die begint traditioneel rond 20h30 en duurt tot 22h.
Met slechts 9 schutters kregen we liefst 20 rondes in dat anderhalve uurtje. Bovendien in optimale omstandigheden: mooie nazomeravond, en nauwelijks een zuchtje wind... En het werd een ware kermis voor Dominiek. Net 1 Kalle tekort (en ze stond er nog) om het ganse topspel op palmares gehad te hebben. Een volgende keer beter..?

woensdag 31 augustus 2011

31/08/2011 - Immer Vooruit

Als afsluiter van de vakantie op weg naar toren in Gent.
Kwestie van voorbereid te zijn op het winterseizoen..?
ICE was aanwezig met Juniors Louise en Julie (Henri verzorgde de BBQ), Lady Linda en Men Rudy en Dominiek. Er werd geschoten op 3 wippen (2 binnen en 1 buiten). Gelet de laatste dag van de vakantie, kon Dominiek maar 3 rondes (en evenzoveel vogels) blijven. Rudy schoot al een Kalle, en later kwam nog bericht binnengelopen (klinkt als een TELEX, maar het was SMS) dat ook de Top sneuvelde. Rudy had er een punt van gemaakt, en als ie geconcentreerd is, dan let je maar beter op je tellen... ;-)

dinsdag 30 augustus 2011

30/08/2011 - Ledenschieting Eernegem 19u15

ICE is er vertegenwoordigd door Louise, Julie, Karoline en Dominiek. Onze supporter van dienst is Henri. Hij speelt voorlopig enkel met pijlen, gelet ie een boog nog niet stabiel kan vasthouden en trekken.
Het was een mooie, maar frisse, avond. ICE leden stonden als allerlaatste op het bord, echter dat deerde niet veel: Louise schoot goed maar had helaas geen pak. Julie slaagde erin een punt binnen te halen. Karoline schoot een Zijde, en Dominiek 2 Toppen, 1 Zijde en 3 vogels. Zelfs van achteraan het peleton slaagt ICE er dus in om naar voor te sprinten... :-)

30/08/2011 - Beschrijf Gavere

ICE Gistel is met Rudy en Linda aanwezig te Sint Sebastiaan Gavere, beschrijf op 2 wippen met 90 EUR gratis. Bij aanvang ziet het er nog vrij zwaar bewolkt uit, maar opklaringen zouden nog onze kant moeten opkomen...
De stand van Gavere heeft nog een traditionele open wip staan ook. Altijd plezant daarop schieten, behalve dan als je je pijl kwijtraakt...


62 schutters aanwezig, waarvan dus 2 van ICE Gistel: Linda was in goeie doen, en haalde maar liefst vijf (!) stuks neer. Rudy hield het panachewerk voor zich, met een Kalle. Straffe prestatie op een beschrijf. Teamwork heet dat... :-)

29/08/2011 - ledenschieting Nieuwpoort

Normale wekelijkse afspraak op het terrein van Bloso Nieuwpoort voor de ledenschieting om 19u. Een pak ICE aanwezig: Louise, Julie, Linda, Karoline, Rudy, Tom en Dominiek. Veel activiteit ook, want enkelen onder ons dienden of individueel of ploegkampioenschap nog te schieten. Onze juniors Louise en Julie deden het opperbest met elk 4 blokken op 20 schoten. Er zijn volwassenen met minder punten op de lijst, dus een sterke prestatie!
Karoline schoot 6 punten, Linda liefst 14.
Dominiek en Louise schoten samen met Marc in ploeg, en haalden samen 21 punten. Ook hier haalde Louise weer 4 punten. Mooie prestatie.
Verder werkten we het reguliere kampioenschap af. We deden het er allen prima, hoewel er (alweer) veel meer op het bord had kunnen staan. Schutterswijsheid zegt dat er 20% kunde nodig is met 80% geluk. Misschien wat overdreven, maar niettemin: een beetje meer van dat geluk zou ons niet misstaan hebben.
Laatste keer ook dat onze juniors er konden deelnemen, want overmorgen begint het schooljaar opnieuw. Volgende week maandagavond zitten ze op dat uur al onder zeil...
Een jaar vliegt voorbij (en voor hen zeker ook de vakantie).