dinsdag 20 september 2011

20/09/2011 - Eernegem - parochianenschieting

Naar schijnbaar jaarlijkse gewoonte, vindt deze schieting plaats op 2 wippen: 1 met geldprijzen, de andere met kampioenschapsblokken waar aan elke blok een tombolaprijs wordt toegekend.
Bedoeling van deze schieting is mensen uit te nodigen die nooit eerder schoten, en aldus kennis te leren maken met het handboogschieten.
Er waren er wel een dik tiental aanwezig, en de slimme (ervaren) schutter was ook voorbereid: de wagen op de parking naast het plein werd strategisch ver geplaatst... ;-)
En dat was meer dan nodig, want ettelijke schoten naast de muit deden pijlen richting parking suizen. Gelukkig geen blikschade deze keer.
Gelet er morgen een zogenaamde pedagogische studiedag gepland is, konden ook de ICE juniors Julie en Louise deelnemen.
En ook traditioneel wordt er in peletons van 2 geschoten.
Rudy nam Julie onder zijn hoede, terwijl Linda samenschoot met Louise. Karoline schoot samen met Dominiek.
Henri had op de prijzentafel al snel zijn oog laten vallen op een autootje met afstandsbediening, dus werd het zaak voldoende blokken te schieten en vooral het geluk te hebben nummer 27 te trekken. Dat blokken schieten lukte aardig, maar uiteindelijk bleek dat bewuste nummer al op de tafel van Dirk te staan. Met die grote blokken had Dominiek duidelijk pak: 2 toppen, 1 zijde en 1 kalle, en met die laatste top/tombolaticket eindelijk voldoende pasmunt in handen (een speciaal verpakte magnumfles Duvel) om Dirk te overtuigen tot een wissel van prijzen. Henri content, dus papa Dominiek natuurlijk ook!
Bon, zo hebben we dat ook weer es meegemaakt...

En meer uitzonderlijk nieuws: geen enkele van ons liet deze keer een pijl achter in de muit, dus konden we ook daarvan tevreden (en vooral snel) huiswaarts trekken... ;-)

Ciao en fijne nachtrust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten