zondag 18 september 2011

18/09/2011 - Diksmuide, Dudzele, Veldegem en zetel Bredene

ICE verspreidt zich in de namiddag. Wim koos voor een gezellig warme zetel, terwijl Nadia de rommelmarkt in Veldegem onveilig maakte/entertainde (U schrapt maar wat niet past). Linda, Tom en Rudy trekken naar Diksmuide, en Karoline, Julie, Louise, Henri en Dominiek naar de slotschieting van de gilde van Dudzele...

Naar het schijnt zal het tussen enkele regenvlagen door zijn, maar dat zal ons enthousiasme niet tegenhouden...

In Diksmuide waren een 84-tal schutters op zoek naar deze kunstborden die op de wip stonden:
Linda en Rudy hadden met respectievelijk een zijde en een kalle in de eerste ronde al meteen prijs. Efficiëntie heet dat. Tom hield de cams stijf tot het eind van de schieting en dacht dat hij erop mocht beginnen schieten toen ze het bord van de laatste ronde plaatsten. Zijn goeie inborst dicteert 'm vaak even de andere schutters eerst ook kans te geven... ;-)
ICE verbroederde overigens met Jos en Jan van het Graaflijk Gild Rumbeke. (N.v.d.r: over die Jos heb ik zo mijn twijfels, maar ik kreeg het zo door van onze correspondent Tom... ;-))

In Dudzele vond de laatste gildeschieting voor de leden plaats. Julie, Louise, Karoline en Dominiek gaven present, en schoten samen met Lieve, Johny en Staf. Onze juniors deden het bijlange niet slecht, en waren regelmatig in de wip. Ze schoten finaal elk een vogel, maar het mochten er gerust wat meer geweest zijn. Ook Karoline volgde haar kinderen. Henri hield het bij supporteren voor zijn vader, en dat hielp. Alleen niet voor die verdomde top in de latten. We schoten er allemaal onze tanden op stuk. Dominiek schoot uiteindelijk 2 kallen, en een 8-tal vogels, maar liet nog teveel staan.
Gelukkig werden we ook nog getrakteerd op enkele heerlijke stukken taart! Ook daarvan "schoot" Dominiek er een stuk of 4 naar binnen... ;-)

Enfin, "morgen maandag" (ooit één van de blockbusters op TV1) krijgen we wel een nieuwe kans. Er is een kermisschieting in Eernegem, en 's avonds de ledenschieting in Nieuwpoort, waar het er nog spannend kan aan toe gaan. De lezers van onze blog weten wel waarom natuurlijk!

Ciao.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten