zaterdag 18 augustus 2012

17/08/2012 - Luwte in Tillegembos bij de Vrije Archiers, koetjes terug naar huis en Julie op kamp…

Zoals Frank had voorspeld, was de ochtend nog grijs, en dus ook doenbaar qua temperatuur… tegen de middag steeg die temperatuur, zowel letterlijk, maar zeker ook figuurlijk. En dan bedoel ik niet de stijgende spanning annex temperatuur in het Midden-Oosten (Israël-Iran-Syrië-Egypte-Zuid-Libanon): daar zou Israël maar wat graag Iran aanvallen, maar zonder de zeer krachtige Bunker-Busters van de Amerikanen kunnen ze dat niet. En Obama, die kijkt tegen verkiezingen aan binnen 80 dagen, dus veel zin om nog een oorlog te starten, heeft ie niet….

Julie_VKSJMaar ik wijk even geopolitiek af… Knipogende emoticon Stijgende temperaturen dus in Gistel, en wel omdat Julie om 13u al diende paraat te zijn om te vertrekken op VKSJ-kamp naar Oostduinkerke… Vooraf, en zeker de laatste uren, werd ze wat weemoedig. En tevens ook haar zus, en wijzelf. Maar eenmaal daar, ging ze snel op in de sfeer. Typisch Julie ook, immer enthousiast. ‘t Was dan nog eerder Louise die het wat moeilijk kreeg dat ze haar zus nu meteen voor 2 weken niet meer zal zien. 2 ja, want zelf vertrekt ze eind deze week op Kazou-kookkamp en is ze eerder weg dan haar zus terug is. Ze zullen dus geen ervaringen kunnen uitwisselen, eerder dan de 31ste.

koetjes_vangenZe miste ook opa & oma, nonkel Dirk, nichtje Elena en neef Aaron. Die kwamen op bezoek ondermeer om de 2 uitgegroeide kalveren, die klaar zijn om melk te beginnen geven, te komen ophalen. Dat werd nog een een spannende opdracht, want, alweer onze houdini-koe, bleek niet veel zin te hebbenkoetjes_vangen2 om hier te vertrekken… Glimlach In die hitte mochten ze allen samen enige kms afleggen om de fikke richting kar te drijven, en ze dan nog zover te krijgen om ook naast haar vriendin te gaan staan. Maar met de hulp van opa lukte dat dan finaal best vlot.

Nadien konden ze nog wat verkoeling krijgen, en trokken we voor NOG meer verkoeling naar het prachtige Tillegembos. Dat de dagen al snel beginnen korten, merk je daar nog het best: veel langer dan 21u15 kon er al niet meer geschoten worden, want het duister kwam snel op. TillegemOp zich geen erg natuurlijk. Ze hadden ook daar alweer aardig kunnen ravotten, want een grote bende was alweer present: Henri, Louise, Milan, Yentl, Kristine, Nadia, Karoline, Chris, Tom, Wim & Dominiek. En de prijzen werden gejond door de immer aimabele Oscar. Kwieke 80’er, die tevens komende zondag ook ploegmaat is in de Belgische ploeg… Zijn prijzen die hij bezorgde, zullen allicht goed bruikbaar zijn: het zullen geen handdoeken, maar zweetdoeken zijn… Knipogende emoticon

* * *

We hadden ook vastgesteld dat er lichtfeesten waren in Lissewege, en gelet we daar in de buurt waren, beslisten we, middels passage aan de Quick die onze kleinsten maar wat gelukkig maakte, om ook nog even tot ginder door te rijden, en door het prachtige dorp te slenteren, tussen een zee van licht. Heel mooi gedaan. Alleen papa ICE D kon er niet echt van genieten. Het was niet zo’n wijze beslissing eerst nog aan die verrekte Quick te stoppen, en dan weer veel te snel een Giant binnen te spelen. Mijn wandeling door Lissewege was eerder een marteling, want ik moest die al ‘dumpend’ ondergaan… Dedju. Na 2 en een half jaar, na mijn gastric bypass, weet ik intussen wat snel eten teweeg brengt, en toch laat ik mij vangen. Zo zie je maar: je eet nog altijd eerst met je ogen (lees: je hersenen)… Lissewege, verkozen trouwens tot één van de 10 mooiste dorpen van Vlaanderen. Terecht.

banderolVVV-site

* * *

Ik mag aannemen dat iedereen voldoende water heeft ingeslagen voor dit weekend, en ook de zonne-crème niet vergat. 30 gram insmeren zegt de dermatoloog. Per beurt dan nog… Het wordt in elk geval afzien zondag, om in dergelijke temperaturen het kampioenschap te schieten, maar goed, zoveel keer maak je dat niet mee, dus moeten we zeker present staan.

Wie nog iets wil weten over het E.K., die kan hier nog even terecht, en alle nuttige en praktische info vinden: klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten