zondag 19 augustus 2012

18-19/08/2012 - Europees Kampioenschap Jeugd en Seniors te Loon-Plage…

Loon_Plage_overview

… dat is momenteel aan de gang, en U kan al één en ander volgen op onze FaceBook fanpage (http://www.facebook.com/adicegistel). U vindt ook al sfeerbeelden terug op onze andere communicatie-kanalen: onze Youtube en FlickR-photostream.

* * *

Als uitsmijter: er zijn zelfs Britten (uit Kent) aanwezig dit jaar, die schieten met de uiterst traditionele Longbow!

Kent_shooters

* * *

Wat een prachtig weekend: niet alleen het weer, maar de sportieve manifestatie rond een heel mooie traditionele sport met deze uitgave van de Europese Kampioenschappen. Veel kan ik er al niet meer over schrijven, het meeste is jullie toch al bekend via diverse sociale media. Het werd dit jaar een Belgisch feest zonder meer: zowel onze jeugd als de seniors wonnen zowel als ploeg als individueel. En de sfeer was navenant. De immere courtoisie van onze zuiderburen incluis… Knipogende emoticon

Zelf had ik de eer in de Nationale ploeg aan te treden, en dus mee te werken aan de zege van de Belgen. We lieten de Nederlanders met 8 punten achter ons, en de Fransen zelfs 12. Het zal dus ons dagje geweest zijn zeker?

Europees Landenkampioen

Individueel deden de Belgen het alweer sterk: na de Fransen, die zich 3 Patrick Wouterskeer op het bord zetten, volgenden al snel 3 Belgen die het evenzo deden met traditionele boog. Nadien vervoegden zich nog 7 Belgen en 1 Nederlander avec Arc à Roulettes zoals ze daar zeggen, om het kampersveld compleet te maken. Ik kreeg nog net de kans ICE Tom te helpen (nr. 51 onder de wip), maar het mocht niet baten hem er nog bij te krijgen op het bord. En dan werd het spurten om nog tijdig onder de wip te staan voor de landencompetitie, en de groepsfoto voor aanvang. In de afkamping was het Patrick van Lokeren, die het trefzekerst was, en in de eerste beurt al de titel meenam huiswaarts. Proficiat!

Onder aanmoediging van ploegkapitein Gilbert Meeuws, die meteen toonde hoe het moest, konden we eraan beginnen. Het liep niet al te lekker in het begin eerlijk gezegd, en toch was de eindspurt krachtig, en gingen we zelfs nog vlot over de Nederlanders. Als ik me niet vergis lieten we nog 5 blokken staan in het spel, de rest was opgekuist. En liefst 9 blokken van onze kapitein zelf! Chapeau. Voor het ganse team uiteraard ook, want finaal kan jouw schot een teamgenoot helpen nadien… En zo geschiedde. Mijn eerste gouden plak met allure dus… Knipogende emoticon

* * *

De slotceremonie mocht er ook zijn: tot in de puntjes goed verzorgd. Een pluim voor de organisatie van Saint-Sébastien Loon-Plage, haar vrijwilligers, en alle besturen, bonden, en andere gestelde lichamen die zorgden dat alles zo goed als vlekkeloos verliep. Een heerlijke dag, tout court. Maar ook een lange dag, maar daar heb je zeker de moeite voor over. Ik mag hopen dat het me nog overkomt.

En hierboven, kijken er allicht 2 mee, vol trots op hun zoon annex kleinzoon. Ik twijfel er niet aan.

ICE_D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten