zondag 18 maart 2012

17-18/03/2012 - Tornooiweekend A.D. ICE en alvast al enkele cijfertjes… - 89ste Congres - Zedelgem 14u30

Na een weekend tornooi passeerden 7 ploegen de revue. IMG_0781Gisteren was dat Rumbeke, en een ploeg van A.D. ICE. Vandaag beet Merendree W.T. de spits af, gevolgd door Immer Vooruit, het GWHV, Zedelgem en als afsluiter Munte. Enkele opmerkelijke prestaties in de nieuwe tussenstand: 2 nieuwkomers in de Top 5 (klassement katrolbogen): Munte en Rumbeke komen gelijk op een 3de plaats…

De lat ligt inmiddels op 35 punten over de 2 wippen om deze Top 5 nog binnen te dringen. Verder presteert Zedelgem het een record van 14 punten (van de maximale 23) te schieten op Wip II, en individueel gooit Bjorn van Munte het klassement overhoop door de koppositie te pakken in het meest geschoten vogels met liefst 8 stuks (op 20 schoten in totaal dus).

Alles vindt U als gewoonlijk ook hier ter nalezing, maar het was voor de deelnemers alvast weer plezant!

A.D. ICE dankt de deelnemers, en wenst elkeen proficiat met hun prestaties onder de wip!

Benieuwd wat volgend weekend nog zal teweeg brengen…
Intussen stimuleert het enthousiasme van de deelnemende ploegen om alvast de zomerformule verder uit te werken… U hoort er ongetwijfeld nog van... ;-)

* * *

Als trouwe lezer zou U moeten weten dat ik van wat statistiek houdt… Dus bij deze toch enkele weetjes. Ik beperk me voorlopig tot het klassement met de katrolbogen. 18 ploegen zijn dat, dus 90 schutters: 21 dames, en 69 heren, die elk 20 pijlen mochten schieten.

Gemiddeld puntenaantal Wip 1

20,17

27,6% van het maximum

Gemiddeld puntenaantal Wip 2

8,66

37,7 % van het maximum

Gemiddeld puntenaantal dames

4,66

Gemiddeld puntenaantal heren

6,19

Gemiddeld aantal vogels dames

2,62

dik 13% keer raak op 20 schoten

Gemiddeld aantal vogels heren

4,06

dik 20% keer raak op 20 schoten

Gemiddeld gezien schoten de tot op heden deelnemende ploegen dus net geen 29 punten… Mooi zo. Je zou ook kunnen vermoeden dat de schutters:

  • ofwel veel geconcentreerder schieten op Wip 2 (daar staan minder vogels), want op de doorsnee beschrijven blijven typisch meer vogels staan na afloop, dan op Wip 1. Ze is dus verondersteld ook moeilijker ‘te lossen’ dan Wip 1.
  • ofwel dat ze efficiënter worden omdat ze al zijn ingeschoten…

Elke andere suggestie of bedenking, mag U natuurlijk ook altijd delen met ons. Nog 10 ploegen met katrol volgend weekend, en nog 3 ploegen met uitsluitend lattenboog, en dan kunnen we definitieve cijfers met U delen… Knipogende emoticon

En voor zij die hun nieuwsgierigheid maar vooral ook hun enthousiasme niet kunnen bedwingen: er zijn nog 4 vrije plaatsjes zoals U in de kalender kan zien (onze perscommissarissen zijn er toch). U kan erover praten, maar ook gewoon meedoen. En liefst onze statistieken nog naar omhoog halen… Glimlach

* * *

Terwijl wij moesten zorgen dat alles in goede banen werd geleid in de ochtend vond het 89ste Congres van de KNBBW plaats te Vlaemertinge. Helaas kunnen wij als kleine maatschappij niet alles tegelijk doen, zeker niet als inrichters van een tornooi. Daar komt dus veel bij kijken. Hoe meer handen, hoe lichter het werk natuurlijk. Je wil in de eerste plaats dat de deelnemende ploegen zich amuseren, en dat alles vlekkeloos verloopt. En dat kan alleen als één en ander ook terdege is voorbereid. Wat die sportieveling dan zelf presteert, daar kunnen wij niets aan veranderen, echter, we kunnen er enkel voor zorgen dat ze tevreden zijn over het kleine uur plezier welk we ze voorschotelen. En bovendien ook luisteren naar de feedback die we krijgen, zowel over de inrichting, als de formule.

Die feedback is positief over de ganse lijn. En dat is natuurlijk als Henri_aan_het_werkinrichters plezant om horen. Onderwijl werd ook op het thuisfront hard gewerkt, en dat ook door onze benjamin Henri. Hij hielp de wortelpatatjes klaarmaken, en schilde de wortels met oog voor detail. Hij wil zijn werk goed doen natuurlijk, net zoals wij dat willen… Knipogende emoticon

Het mooie weer hield ons buiten, en dreef ons een beetje dichter naar huis. In de namiddag was er een puntenschieting in Zedelgem. Uiteindelijk sijpelden met mondjesmaat nog schutters af die eerder op de ochtend nog naar het Congres waren geweest. De feedback daar was ook dat de inrichters voor een mooie dag hadden gezorgd. Helaas kon ik er dus zelf niet zijn, dus was ook geen getuige ervan. Ook daar zijn er best hier en daar nog mensen die het goed menen, dat is duidelijk. Hopelijk worden ze met tijd en jaren ook een meerderheid. Die witte raven (of konijnen) zo U wil…

Jammer dat ook daar nog niet overal doordringt wat de prioriteit hoort te zijn. Zoals je in alle organisaties ziet, heerst vriendjespolitiek. Je kan makkelijk een parallel trekken met de politiek tout court. Alleen is er geen democratische controle. Dus wordt continu de legitimiteit in twijfel getrokken. Wie er direct of indirect voordelen uit haalt, die houdt uiteraard wel zedig zijn mond. Het doet een beetje aan communisme denken. En als je dat een beetje op afstand analyseert: dat is ook zo, maar er is eigenlijk nauwelijks tot geen draagvlak. En dat is van alle tijden. De Berlijnse muur die is echter al enkele decennia geleden gevallen, we zien dat ook in 1985 een zekere Gorbatsjov al Perestrojka en Glasnost predikte. De wereld verandert dus, en organisaties dienen zich aan te passen, of ze verliezen meer en meer grip op de werkelijkheid. Tot de muur valt. Waarom niet es met open vizier zich de vraag stellen en vooral ook luisteren naar de enthousiastelingen HOE dat komt. Té veel democratie, dat werkt ook niet. Dat zien we in ons eigen land. Maar alle uitersten zorgen voor uitwassen. Zolang dat niet doordringt, zullen die uitwassen er blijven, en zal ook weinig veranderen. Laat ons maar niet wakker liggen van de gevolgen daarvan, want je ziet parallelle circuits opleven terwijl de reguliere klappen krijgen. Wie slim is, leert daar dus van.

Wie zich engageert, die weet al langer dat die ook de wind van voren krijgt. Wie zijn nek niet uitsteekt, kan ook geen schade oplopen. Je zou dus steun mogen verwachten voor zij die echt initiatieven nemen, met de juiste drive erachter.

Daarom is analyse zo belangrijk. Informatie vergaren, en die filteren. En vooral conclusies durven nemen uit de gemaakte analyse. Daarvoor moet je soms eerst wat afzien, om dan weer te kunnen groeien. Zo werkt het overal. Niet alleen in bedrijven, maar ook in een gezin, in diverse organisaties, en ga zo maar door. Think, change and control. Kort. Maar elk woord heeft een heel krachtige betekenis. En belonen werkt daarbij beter dan straffen. Zonder in beide richtingen weer te overdrijven.

Ach. Waar het hat van vol is, loopt de mond van over zeker?

IMG_0790

Zedelgem dan maar, waar we van een zonnetjes konden genieten. Maar beeld bedriegt. Uit puur amusement wou ik de strijd aangaan met de traditionele boog, maar had een stevige wind om tegen te vechten. Dat bleek allesbehalve evident, vooral het schieten met de wind mee. Maar goed, ik vertikte het de wieltjes te pakken. Het waaide vroeger ook, en in FR ook, en daar moesten en moeten ze het ook met die traditionele doen. Alleen mogen ze op iets grotere blokjes schieten. Makkelijk is dus anders. Maar goed, als je je zinnen wil verzetten, dan is een uitdaging al es handig. In mijn geval is dat pogen die hersenhelften iets anders te laten doen dan nadenken. Ik slaag er nog niet in, maar ook daar: oefening baart kunst zeker?

IMG_0791

Een 40-tal schutters daagden finaal nog op.

Linda en Rudy lukten er elk 6 blokjes, Wim en Dominiek moesten het met 4 doen. 20 stuks dus, goed voor 21 punten. En zelf heb ik dan nog 2 keer doen vullen ook. Met al die wind, en tegen dat het dan weer onze beurt was, waren de wippen vaak al weer lelijk gekuist. Er vallen veel doublés met dergelijke wind natuurlijk. Enfin, de schutters na mij kunnen er maar hun plezier aan gehad hebben. Op de ledenschieting in Gent, bij Immer Vooruit, krijg je nog een beloning als je laat vullen, want je krijgt een extra punt. Geen slecht principe. Niet dat ik die motivatie nodig heb, maar ik zie al te vaak een andere ingesteldheid. Blij dat ik op dik 10 minuten thuis sta vanuit Zedelgem. Het was er namelijk warm, zowel letterlijk als figuurlijk…

Analyse, remember? Knipogende emoticon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten