vrijdag 30 maart 2012

29/03/2012 - Finale tornooidag A.D. ICE avec La France - ledenschieting Immer Vooruit

U wist inmiddels al hoe het tornooi in het klassement katrolbogen zondag laatst werd beslecht. Vandaag kwam nog een aardige delegatie fransen hun kans wagen om Hingene van de 1ste plaats te verdringen. Driewerf helaas voor hen, want hoewel ze dicht kwamen, bleef Hingene de lijst finaal aanvoeren, waarvoor een dikke proficiat aan Tania, Schipper, Léon, Ghislain en Steven die dit realiseerden.

IMG_0835Ghyvelde mocht de spits afbijten deze namiddag. Volgorde die ze bij loting nog hadden afgesproken ter plaatse. Het moet iets te vroeg geweest zijn, want ze stranden op 20 punten, en dat resulteerde finaal in een 3de plaats.

IMG_0837Later mocht de “jeugd” aan de slag van Coudekerque-Branche, weliswaar onder aanvoering van veteraan Patrice. Zij waren duidelijk iets beter opgewarmd, want zetten een finale 28 punten neer, goed voor de 2de plaats. Ze presteerden het wel op wip een klassementsrecord van liefst 10 stuks neer te halen. Op de eerste wip iets te veel laten liggen dus.  Toch was het net die sterke Patrice die nog zowel op punten als op aantal vogels Steven van Wintam van de eerste plaats verdrong. Straffe prestatie!

IMG_0844Tot slot mocht ook het team met ‘le Président’ aantreden. Zijn 16de schot (dus al op de 2de wip) was er finaal op, maar het hielp het ganse team maar aan 12 punten. De sfeer was er niet minder om. Ik citeer even de algemene teneur: le championnat est super! C’est gentil, maar het klonk gemeend… Knipogende emoticon

 

Beelden zeggen soms meer dan tekst… het was een feest!

Alle definitieve resultaten van alle klassementen zijn intussen bijgewerkt. Volgende week volgt nog de publicatie in De Wipschutter.

* * *

IMG_0845Zelf mochten we ons ‘s avonds ook nog enkele uren ontspannen op de ledenschieting van Immer Vooruit… en hoe. Op ICE D stond terug geen maat: 2 hoge, 2 zijvogels, 1 P en 1 vogel… daar komt nog een punt extra bij, gelet ik deed vullen… een slordige 17 punten dus, en dat met 6 blokjes… Patrick deed even goed, zij het zonder die panaches, maar ook hij haalde er 6 neer. ICE Chris klampte moedig aan met 4 stuks, en ICE Christine schoot de laatste 2 neer…

* * *

Hmm… 3 ledenschietingen deze week en al wat panaches tegen het dek gehaald… alles samen: 5 hoge (2 met recurve (Nieuwpoort/Eernegem) en 3 met compound (1 in Eernegem en 2 bij Immer Voorui), 3 zijvogels en 1 kalle. Dat beginnersgeluk: fantastisch toch? Niet? Emoticon met brede lach 

Enfin, laat ons maar afsluiten, letterlijk en figuurlijk, met een welbekende boutade: nen pijl vliegt altijd wel ievers, niet…?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten