zaterdag 17 maart 2012

16/03/2012 - Einde van onze GWHV-competitie

Fantastisch nieuws: onze competetie die we inrichtten op vrijdagavond eindigde vanavond.

JUNIORS:

  1. Louise 3
  2. Julie 1

LADIES:

  1. Karoline 5
  2. Nadia 3
  3. Kristine 1

MEN:

  1. Wim 34
  2. Christophe 25
  3. Dominiek & Tom 19
  4. Jan 14
  5. Chris 5

Tot zover onze eigen statistieken, de conclusies zijn duidelijk: 3 duidelijke en afgetekende winnaars in de 3 categorieën die we hanteerden. Louise zettte een knappe prestatie neer, net als haar mama ICE K. Bij de heren was ICE Wim ongenaakbaar, en al zeker op die grote blokken (boetevogels). ICE D kan met een 1 troostprijs naar huis: van alle geschoten gele vogels (dus de 2 boete vogels, en de top, die voor onze competitie telden) was hij de winnaar met het meest aantal hoge, namelijk 9 van 19. Christophe had er 8, Wim 5. Met enige trots kan ik ook zeggen dat dik 3/4de van de deelnames die ik deed er waren met de traditionele boog, en dat geeft me nog een extra voldoening om dan 3de te kunnen eindigen. Ik mag dus enige ambitie koesteren als ik me verder blijf verfijnen met de handboog, voor de ledencompetities van het komend zomerseizoen. Maar ik zal nog zweten.

Proficiat dus vooreerst aan al onze sportieve deelnemers, en dat waren er geen gans pek, en zeker ook pet af voor de individuele winnaars!

* * *

Er is natuurlijk ook de reguliere competitie daar, en een interessant klassement is dat van de witte vogels. Hebben wij geluk dat die naast boven en onder de boetevogels staan… Knipogende emoticon Het zorgt ervoor dat bij de resterende 16 deelnemers voor de afkamping op die witte vogels we minstens nog met 3 erbij zijn, en wellicht nog 4: zijn zeker van hun stek: Wim, Dominiek en Tom. Christophe kan er ook nog bijkomen. Volgende week moeten we dan in ploegen van 2 een soort afvallingskoers schieten om de uiteindelijke winnaar van die competitie te kennen. Dat schieten in ploegen gebeurt per loting… Dus we mogen benieuwd zijn hoe het nog kan aflopen daar… Trouwens, ook daar valt Wim nog in de prijzen: met A.D. ICE vulden wij de pot boetevogels met liefst 23 EUR, maar door de sterke prestatie van Wim eindigt hij nog bij de eerste 3, onder wie de totale opbrengst van het boeteklassement wordt verdeeld. De leden van het GWHV die voor die competitie schoten kunnen ons dus dankbaar zijn dat we ons zo goed hebben ingespannen… en we worden er zelfs deels voor beloond, hoewel dat initieel niet de bedoeling was (gelet wij geen weet hadden van dat klassement).

Zeker voor herhaling vatbaar volgend jaar, zij het dat wij onze eigen competitie iets zullen aanpassen. Hoe, dat moeten we nog bekijken. Als we er maar minstens evenveel plezier aan hebben, want de ego’s stond in elk geval niet op de eerste plaats. Dat was het mooie aan onze competitie. Sportieve drang (zeker onder de heren): ja, maar nooit zodanig dat de groepsgeest in het gedrang kwam. Misschien moeten we dat op andere ledenschietingen waar we dit jaar samen naar toe trekken ook maar gaan doen… Het brengt me zowaar op ideeën… Glimlach

* * *

Tijd om aan de harde realiteit te denken nu: dit weekend komen 7 ploegen kampen op ons winterkampioenschap. Er staat dus wat werk klaar de komende uren, en vooral ook morgenochtend. Ik ben er nu al zeker van dat de deelnemers zich zullen amuseren! Wat we nadien zullen doen? Geen idee: we snakken er allen naar om buiten te gaan schieten (als je daar eenmaal van proeft, dan wordt je die torens een beetje moe (understatement!)) maar om in de regen te gaan staan heb ik ook geen zin. We zien wel…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten