woensdag 29 februari 2012

29/02/2012 - schrikkelt U dit jaar ook?

Ingevoerd in het jaar 237 voor Christus. Dat is dus al een tijdje. Ik laat even aan U hoeveel lustrums die mannen al hebben mogen vieren. Wie het juiste antwoord doorstuurt, krijgt een verrassing van A.D. ICE. Stuur Uw inzending op onze Facebook fanpage: www.facebook.com/adicegistel, en vergeet ook niet de pagina van de KNBBW te liken. 5500 leden: daar is dus nog wat werk aan: hup vriende-schutters: zij zorgen dat je hobby nog bestaat, vergeet dat niet.

Een schrikkeldag wordt aan bepaalde jaren toegevoegd omdat de werkelijke astronomische lengte van een jaar niet precies 365 dagen is, maar 365,2421875 dagen, dus ongeveer 365 en een kwart dag. In de jaren waaraan een schrikkeldag wordt toegevoegd, spreekt men van een schrikkeljaar. Dat is dus het geval deze 2012.

Volgens de gregoriaanse kalender (deze die wij volgen) zijn alle jaren die deelbaar zijn door vier schrikkeljaren. Om zo nauwkeurig mogelijk aan te sluiten bij de astronomische lengte van een jaar, geldt daarop de volgende uitzondering: de eeuwjaren, jaren die deelbaar zijn door 100, zijn geen schrikkeljaren. Dus het jaar 2100 is geen schrikkeljaar. En ook daarop is een uitzondering voor een nog grotere nauwkeurigheid: eeuwjaren die deelbaar zijn door 400 zijn weer wel schrikkeljaren. Het jaar 2000 is wel een schrikkeljaar.

Met deze info zou U onze vraag moeten kunnen beantwoorden…

P.S.: (off-topic) elke auto heeft 5 wielen: 4 waar je normaal mee rijdt, én 1 reserve. Daarvan is de kwaliteit wel wat minder. Het 5de wiel is dus belangrijk, maar makkelijk te vervangen.

Veldegem 19u30 – liggende oefening

IMG_0720

Deze keer konden de 4 ICE’ers toch FVP even voorbijsteken, althans in aantal blokjes. We moesten wel weer vaststellen dat ik enkel een beetje diende te photoshoppen om het resultaat van vorige week wat bij te kleuren… Maar uitmuntend was het alweer. En er is weer bijgeleerd… Dat was toch de bedoeling, niet?

* * *

Geen opmerkingen:

Een reactie posten