woensdag 1 februari 2012

01/02/2012 - Leuven 10u30 - Bouw van de wippen van A.D. ICE - Station Oostende 16:44h - Veldegem 19u30

IMG_0591

Je zou kunnen denken, in navolging tot wat Electrawinds doet enkele 10-tallen km’s voor onze kust, dat ICE Rudy hier bezig is met de wippenbouw van A.D. ICE, evenzo in de Noordzee… U zal zich nog van dit weekend herinneren dat in de Middeleeuwen Gistel bevaarbaar was via kreken en er zo strategisch bijlag aan de Kust (vanwaar trouwens toen ook de groei van de stad). Geheel in die logica zou een wip van A.D. ICE daar niet misstaan. Ook die “ICE” wordt dan wel heel toepasselijk, want ijzig koud zal het daar ook wel geweest zijn deze ochtend. Voor alle duidelijkheid: het is niet ICE Rudy die daar hangt te bengelen… Knipogende emoticon

ICE K had deze middag 11.30h terug examen, ditmaal in Leuven. Kwestie van in alle rust files te vermijden, leek ons de beste optie dat gewoon es per trein te doen. Maar 12 treinbegeleiders in Brussel-Zuid, die vrezen dat ze iets moeilijker aan hun verlof zouden kunnen geraken, beslisten de hele ochtendspits in de war te sturen. Liefst 60 treinen moesten gewoon geschrapt worden omwille van die wilde actie. Onvoorstelbaar. Je moet dan weten dat in 1 maand tijd er inIMG_0592tussen 2 aangekondigde stakingen zijn geweest bij de NMBS en liefst 3 wilde acties… En de reiziger is daar zelfs geen betrokken partij, maar net die willlen ze raken. Zoiets is niet meer van deze tijd. Gevolg: ICE D mocht taxi spelen en naar zijn oude (studenten)heirmat terugkeren… 300 onnodige km’s omdat iemand vreest dat zijn verlof wel es iets moeilijker zou kunnen geregeld worden. Faut le comprendre. Et là, j’ai du mal à le faire!

Gelet de eerder voorziene tijd, zou het volstaan met een opvang voor de ICE juniors tot 14u30. Maar dat bleek ook al een misschatting. De examinerende prof deed het uurregeling_Leuven_Oostendeallemaal iets rustiger en vooral: nam meer tijd dan gepland. Gevolg: ICE D mocht alleen terugkeren, en ICE K mocht dan toch nog naar het station in Leuven ‘tjoolen’ om terug te keren. Man man… Benieuwd of 16:44 er inderdaad gekend volk van de trein zal stappen… Glimlach. Met verve geslaagd trouwens, alweer.

Gelet onze staande wippen nog in aanbouw zijn, onze liggende nog niet verwarmd, hebben we nog Veldegem vanavond, waar het zowel warm is, waar er niet gestaakt wordt (wilde acties kunnen daar wél, maar dan in een andere context Knipogende emoticon) en waar ook ICE friends aanwezig zijn. Zal ICE K er ook daar in slagen zich te onderscheiden, of is haar beste kruit nu verschoten? Trouwens, nu ik er aan denk: ook daar is zeker plaats voor daklozen om uit de vrieskou te blijven… Dat een beschaafd land mensen zo in de steek pleegde te laten, ook dat is erover. Intussen zijn ze blijkbaar wakker aan het schieten. 3 jaar al schreeuwen ze moord en brand dat zoiets niet kan, en toch is het weer zover. Teleurgestelde emoticon

Afwachten voor een update later vanavond…

* * *

Veldegem ‘Den Artiest’ – 19u30

ICE K, W & R kregen voor het eerst weer steun van een stralende ICE Nadia. ICE K bleek net iets te vermoeid om haar pijlen op witte blokjes te laten vliegen. Dat liet ze over aan de heren die elk 2 stuks meepakten. Daarvan waren er 2 “gepikte”, maar dus vooral 2 puntvogels. Lang niet slecht dus!

Op én onder de tafel stond dus vanalles te blinken. Intussen in mijn kantoor, staat de verwarming auto-piloot op nachtdienst: de thermometer wijst 17,4° C aan.en ik heb me net een deken om de schouders gesmeten om dit artikel de finaliseren. Laat ons hopen dat iedereen binnen een plaats vindt. Ik doe er zometeen nog een donsdeken bovenop. Dat is zeker.

Slaap zacht. Ik hoop voor iedereen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten