woensdag 16 november 2011

16/11/2011 - Sint Amandsberg (14u30) en Veldegem (19u30)

In de namiddag trok ICE naar Sint-Amandsberg met Rudy en Dominiek. Men zou denken dat te doen omdat het buiten koud is. Dat is maar deels zo: ‘t is inderdaad koud, maar verdikke nog kouder binnen daar in die toren. Rokers worden er tegenwoordig “verwend” met een ijstent buiten: als je daarin gaat zitten, dan vervries je nog sneller. Het nut daarvan ontgaat me compleet. Ik denk dat een muggenraam nog meer wind tegenhoudt dan dat tentje daar buiten. En wacht tot er neerslag komt…

ICE D was om 1 reden naar Gent vertrokken: namelijk de juiste afstelling vinden van zijn VE+ en de nieuw gelegde pezen. Daartoe ‘s morgens snel even bij Peter in Oostende binnengelopen om een nieuw druktepunt, en na zowel advies van Eddy V als Freddy VP het druktepunt anders afgesteld dan voorheen. Na enkele schoten, en de bijhorende bijstellingen van dat druktepunt, zag het er stilaan beter uit. Het blijft evenwel wachten op bevestiging. Morgennamiddag Zaffelare misschien, en in elk geval vrijdagavond op de ledenschieting van het GWHV in Sint Amandsberg (daar kunnen we veel schieten, gelet slechts +/- 25 schutters op 2 wippen). Dat moet dus goedkomen.

In Sint Amandsberg stond de teller op 6 vogels toen ICE D vroeger vertrok (al net iets voor half zes, om tijdig terug thuis te zijn en Karoline op te pikken om naar Veldegem te gaan). Rudy kon nog even langer blijven, maar ook hij liet 2 rondes vallen. D had er 4 verongelukt, R 2. Elk één EUR tekort voor onze inleg dus. ‘t Is nog altijd minder dan het steeds groter wordende gat welk Di Rupo en zijn formatieteam aan het dichtrijden zijn (correctie: verondersteld zijn dicht te rijden, want veel gebeurt er niet). Al dat getalm daar trouwens… een mens zou er gek van worden. En wij hebben die lui nog wel in het parlement gestemd, dus we zijn eigenlijk mee verantwoordelijk. Dat is nog het ergste. Als naar-briljantie-neigende mensen als Geert Noels, Paul De Grauwe of Ivan Van de Cloot (en er zijn er nog) heldere analyses maken, en daar ook duidelijke methodes en oplossingen formuleren, vertel mij dan es waarom politici die straal kunnen negeren. Sommigen zijn overigens omhooggevallen cafébazen. En het gros heeft dan nog rechten gestudeerd. Al es een jurist een economisch heldere analyse weten maken? Er zijn er niet veel. En ze zitten meestal niet in het parlement.

Intussen stijgt onze LT rente en kaapt al de 5%-grens. Nog 2 te gaan, en we kunnen naast Berlusconi gaan zitten. Trouwens: tel maar even: 1 procent extra op onze staatsschuld betekent 3 miljard EUR extra uitgaven voor de overheid. Alsof dat zakgeld is. En wat is het gehoorde excuus: beter een goed dan geen akkoord. Maar dat horen we al meer dan 500 dagen. Eerst moesten ze meer dan 1 jaar wat zeveren over B-H-V. We hadden beter één nieuwe wet gestemd (die overigens zou resulteren in nog meer economische slagkracht, als exportland): dat elke Belg vloeiend de beide landstalen zou kunnen lezen, schrijven en spreken. Simpel.

Enfin, genoeg frustratie. Nog even over dat boogschieten, en dan meer IMG_0163bepaald ‘s avonds te Veldegem. Boord en kip op de vogels op de liggende wip. ICE DenK mocht 4 kippen en 2 broden meepakken. D lukte het echt heel dicht te schieten (met recurve en zonder enig hulpmiIMG_0162ddel zoals een vizier bv) en werd beloond met o.a. een eerste Zijvogel op liggende.

ICE Wim had zijn boog voor het eerst terug in IMG_0161handen, en in 1 stuk. Ook hij leert nog dagelijks bij, want voor zijn AlphaMax moest nog een module-set worden besteld om een iets langere treklengte mogelijk te maken. Tegenwoordig doen we dat on-the-fly: onmiddellijk een mailtje naar onze huisleverancier Peter, en nog voor 21h kregen we al bericht terug dat het nodige al werd besteld. Service, dat maakt het verschil in business!

Oh, nog dit: het tafelbier bleek iets te warm te zijn…

Tot slot nog voor al onze trouwe schare lezers (die met de dag talrijker worden): onze blog is voorzien van reclame-banners. Die zijn uiteraard veilig. Aarzel niet es te gaan kijken bij onze sponsors. Want zo steun je ook onze gilde. Alle (kleine) beetjes helpen. Zoals jullie weten is de filosofie van ICE dat zoveel mogelijk naar de schutters dient terug te gaan. U kan daar dus zelf ook weer beter van worden… Knipogende emoticon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten