maandag 31 oktober 2011

31/10/2011 - Dudzele (Kaas en Wijn)…

… maar vooral veel te veel volk!

Halloween vandaag, maar daar vegen de FX-markten hun voeten aan. De wereld draait door, althans die van de centen. 001Die wereld zag bijvoorbeeld dat Japan er weer voor moest zorgen dat zowel de EUR als USD sterker werden. Zij kochten namelijk massaal EUR en USD met hun JPY. Studiewerk dat dagelijks op mijn bord ligt. Zo weet U ook es wat ik allemaal doe als ik niet ga schieten (en dat is nog altijd het grootste deel van de dag/nacht… Glimlach).

Verder werd vandaag de 7.000.000.000ste aardbewoner geboren. Consensus daarover was dat het een Indiër moest worden. Via de website van The Guardian kan je berekenen (op basis van je geboortedatum) welk ‘volgnummer’ je zelf had. Ik bleek de 3,716,913,650ste te zijn… Feestende emoticon En terwijl we nu toch over miljarden bezig zijn: ook vandaag kreeg onze formateur te horen van de Hoge Raad voor Financiën dat hij niet 8 maar zo maar even 9,6 miljard EUR dient te besparen. Ik laat U dat getal zelf even vermenigvuldigen met 40,3399 zodat U nog es kan natellen hoeveel oude Belgische dat wel is. Misschien maakt dat iets meer indruk. En dat zou moeten, want het zijn bijna hallucinante cijfers. Misschien beginnen we dan te beseffen wat het redden van de banken betekent. En meer nog: dan besef je misschien ook hoe mensen als premier Leterme uit hun kraag staan te lullen als ze zeggen dat de redding van Dexia bv. ons ‘niks gaat kosten’. Tarara!

002Deze blog is er natuurlijk niet om jullie in een depressie te jagen. Dus ik hou even op met de realiteit, en spring even door naar de sportieve folklore. Het boogschieten dus. Als in de titel al duidelijk gemaakt: dat was vandaag in Dudzele. Schrik niet van de tellogica (het lijkt op wat onze Vlaamse 003Begrotingsminister Muyters al es durft doen), maar er waren weldegelijk 145 schutters daar. Mannekes, en dat voor 2 wippen.

Het mag dan een fantastisch weertje geweest zijn deze namiddag, zo’n aantal schutters: dat is van het goeie teveel. Alvast mijn honger om te schieten was meteen over. Maar goed, we waren er, en we moesten maar es doorbijten tot het 18h was, en dat vooral pogen met ee006n glimlach te doen. Enfin, van schieten kwam dus nauwelijks iets in huis, maar het was een goeie gelegenheid om wat te netwerken. Zo doen we ook nog es iets nuttig. ICE Gistel stond op het bord met 6+2: juniors Julie en Louise; seniors Linda, Nadia, Karoline, Rudy, Wim en Dominiek. En benjamin Henri was natuurlijk ook van de partij! Die juniors konden gelukkig hun hart ophalen op het voetbalpleintje welk aan het schuttersterrein aanpaalt. Ze kregen daarbij wat les voetbal van ICE Wim ook…Knipogende emoticon

Het beschrijf, daar heb ik eigenlijk alleen maar onthouden dat onze juniors deze keer uitblonken: Julie schoot al snel een vogel, en Louise deed zelfs nog een ietsje beter door een zijvogel neer te halen. Proficiat voor die gastjes! Iets voor 18h hield ondergetekende het voor bekeken. Er was verwarring ontstaan op het plein omdat de verlichting van de 1ste wip uitviel. Daar kon dus niet meer geschoten worden (dat rotte winteruur, remember?)… en moest het dus maar doorgaan op 1 wip voor de resterende 130 schutters waarvoor de nieuwe rond nog moest beginnen. Je moet goed gek zijn om daar dan nog te blijven.

Neenee: snel naar huis om een mislukte keuze deze namiddag te vergeten. We konden nog naar Oostnieuwkerke vanavond bleek gefluisterd in de wandelgangen. Dat leek best aantrekkelijk, ware het niet dat de rit naar huis al een pak langer in beslag nam dan voorzien: al die toeristen aan onze kust, die wilden blijkbaar op hetzelfde moment ook huiswaarts trekken… Bedroefde emoticon Veel te laat thuis dus, om nog weer te gaan vertrekken. En dat om weer in het donker te gaan schieten. Neen. Dan maar es vroeg onder de wol, en morgen hopelijk uitgeslapen en vooral op scherp onder de wip. Dat zal voor mij in Zedelgem zijn, op het beschrijf van Veldegem.

Ciao.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten