donderdag 15 september 2011

14/09/2011 - ICE goes East and West

Een zonnige namiddag. Dat nodigt uit de boog te pakken natuurlijk. Sommigen onder ons trokken naar West-Vlaanderen, anderen naar Oost-Vlaanderen. Zo ook ICE Rudy die koos voor Lochristi, net als 83 andere schutters. Het was Rudy zijn dag niet, maar toch schoot ie nog 3 vogels. Of om zijn eigen woorden te gebruiken: hij verongelukte er 3... ;-)
ICE Wim werd door Staf van Dudzele "getaxied" naar de kermisschieting in Heule. Ook Johny en Lieve van Dudzele waren daar present, evenals laatkomer Dominiek die pas tegen 15h ter plaatse was (en bovendien al weer om 17.30h moest vertrekken).


In Heule tekenden 90 schutters present op 2 open wippen.




Dominiek kon een Kalle en een vogel schieten voor ie moest vertrekken. Bij de vulling van de 2de hoge, net voor Dudzele, gaf Johny ons op wip 1 zelfs geen kans. De top zat snel in zijn zakken... ;-)


Dominiek moest om 18h naar de gilde Roeselare Sint-Joris, waar een combatje plaatsvond (een verbroedering) met Sint Sebastiaan Torhout. ICE Wim wachtte slim tot Dominiek vertrokken was om er in Heule nog 2 bij te doen... ;-)


De wip stond vol (o.m. door gebruik te maken van 4 rakels i.p.v. de gebruikelijke 3) met mooie geld- en naturaprijzen...

16 schutters (waaronder Dominiek) van Torhout namen het op tegen 14 schutters van Roeselare. Toch een speciale gelegenheid voor Dominiek, gelet hij een dikke kwarteeuw geleden zijn eerste schoten loste als lid van Roeselare Sint Joris. De foto's in het clubhuis deden vele herinneringen bovenkomen van de jaren '82 tot '87 van de intussen vorige eeuw...
Traditioneel wordt er dus vrij veel "verbroederd" in het clubhuis aan de toog. Zo ook de immer goedgeluimde Dirk van Torhout, die zich hier klaarmaakt om de Top neer te halen:


Ook Dominiek kon niet achterblijven natuurlijk, en lukte aardig met 2 vogels, 1 Kalle, en 1 Top...
Dat smaakt naar meer natuurlijk... ;-)

Ciao!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten