woensdag 7 december 2011

07/12/2011 - Veldegem: Den Artiest wordt Sinterklaas

Vanavond trokken we inmiddels ‘traditiegetrouw’ naar Veldegem om wat bij te leren. Normaal is dat op de liggende wip, vandaag werd een zangstonde ingelast. Materiaalmeester ICE Wim bleek nog specifieke kwaliteiten te hebben die voor ons eerder nieuw te noemen waren…

Zing en beweeg gerust even mee!

 

Op beide wippen waren een 60-tal Sinterklaas-chocolades te schieten. Wim (1v + 1 zijvogel), Dominiek (2v) en Karoline (2v) hadden er dus elk 2 van, Nadia en Linda ééntje, en Rudy hield het deze keer bij studiewerk. De zangstond van Wim miste ook zijn effect niet, want hoewel de Sint al verondersteld was op de terugweg te zijn naar Spanje, bleek ie gehoor te hebben gegeven aan zijn oproep en kwam ie dus nog even langs in Den Artiest om enkele brave mensen in de bloemetjes te zetten…

En nu es kijken of Wim die verbandjes inderdaad zal bijhouden!

En overigens bleek ook de Sint, die inderdaad al meer dan 1000 jaar oud is, en dus ook de originele ontstaansgeschiedenis van het boogschieten, en elke evolutie daarvan, moet hebben meegemaakt nog de tijd te maken om een schotje te lossen. Het moet nie makkelijk zijn met die baard, zoals je overigens kan zien. Piet mocht ook nog es proberen, maar mijns inziens lost ie een beetje te snel… Ie is ook een stuk jonger dan de Sint natuurlijk.

Nog een beetje Sport voor hij vertrekt…

Het was overigens de Sint ook niet ontgaan dat we sinds een dagje Veldschutters_Sinterklaasliedeen regering hadden, en ie had een eerder stout liedje laten zingen door alle aanwezigen. Hoewel zijn rode kazuifel anders zou doen vermoeden, is ie klaarblijkelijk toch niet van Waals-rode signatuur… U verklaart zich ouder dan 18, en geen lid van een vakbond, vooraleer U bijgaand liedje begint te zingen. Althans, ik mag het voor U hopen.

Trouwens, intussen lijken de rukwinden te zijn afgenomen, en is mijn buiten-kerstboom-probleem meteen ook van de baan. Permanente remediëring is dat niet, maar bon, intussen krijg ik tijd om een chronische oplossing te zoeken voor een gisteren acuut probleem… Ik wens U allen een fijne dag toe, en mezelf wat rust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten