maandag 1 oktober 2012

A.D. ICE Zomerkampioenschap 2012 - Challenge d’été 2012

clini_logo

Deze nazomer organiseerden we opnieuw een tornooiformule op de stand van Sint-Amandsberg. Ploegen van 4 schutters, op blokken, en op 3 wippen telkens 15 schoten. Elke schutter schoot dus 45 keer naar diverse opstellingen van de Staande Wip. We deden dat deze keer met een breder doel: zowel onze geliefde traditionefhco_logoele sport te promoten op een originele manier, en daarmee meteen ook een organisatie als de Cliniclowns, die gedreven op veel vrijwilligers en initiatieven als de onze, kinderen in ziekenhuizen een draaglijker omgeving pogen te geven. Dat moeten ze doen zonder subsidies, en moeten dus wervend werken op alle mogelijk manieren. Wij vonden dat ze ook van ons een duw in de rug verdienden.

In de eerste plaats werd het een sportieve manifestatie die gezegend werd met veel enthousiaste teams die hun steentje op die manier indirect bijdroegen.

De kamp gebeurd in verschillende categorieën, kwestie van de concurrentie en strijd zo eerlijk mogelijk te voeren: schutters met katrolbogen, met traditionele handboog, damesteams en jeugdploegen. Alles samen troffen we er 45, of 180 schutters, die een sportieve strijd aangingen. En als zeg ik het zelf: het was ook een prachtig tornooi: zowat elk weekend genoten we van prachtig weer enerzijds (wat een geluk voor die tijd van het jaar), maar ook de sportieve uitschieters waren elk weekend weer verrassend. Heerlijk om volgen, en dat deden de schutters in het algemeen dan ook ronduit massaal. Als wij nagaan hoeveel bezoekers die tornooi-verslagen, foto’s en video’s hebben gevolgd en bekeken, dan naderen we al snel de 10.000. Het heeft dus ook geleefd tussen de schutters. Mooi zo!

* * *

In de categorie traditionele boog, won het team van Bleue Maison afgescheiden, met 95 punten. Ze gingen Sint-Gillis Dendermonde voor met 71, en Flêtre met 66 punten. In hun team was ook de individuele kampioen bij uitstek te vinden: Jean-Pierre GRAVE: hij schoot liefst 36 punten op zijn ééntje en eindigde ook met het aantal geschoten blokken op de eerste stek: 18 stuks haalde ie er neer. Chapeau!

Bleue Maison

Team Zeveneken haalde de overwinning binnen in de categorie katrolbogen, met 137 punten. Een sterke ploegprestatie, die in de laatste ronde op de laatste wip werd beslecht. Spannender kan bijna niet! Ze bleven 1 punt voor op team Zedelgem III en 2 op Asper I. Individueel hadden ze bij Vrij & Blij een uitstekende Wouter die op zijn ééntje 50 punten bij elkaar schoot. Jochem van Asper was dan weer de kampioen in het meeste raak schieten, met 23 blokken. Dat is net meer dan 50% trefzekerheid… Dikste schot met 1 pijl mag ook es vermeld: John van team Kortemark slaagde erin, op wip 2, liefst 10 punten te schieten met 1 pijl (vier blokken (2 van 3 punten, en 2 van 2 punten)). Ook dat is boogschieten: soms heb je al es ‘een tikkeltje’ geluk ook… Glimlach

Team Zeveneken: 137 punten liefst!

De Dames van Lendelede waren te sterk met hun 74 punten om Wichelen met 66 op een 2de plaats te houden. A.D. ICE ladies vervolmaakten de top 3. Individueel stond geen maat op Charlotte van Wichelen: die schoot op haar ééntje 37 punten door middel van 20 blokken. Daarmee sterkste op beide fronten. Dikke duim voor die prestatie!

Lendelede Damesteam

Bij de jeugd waren Julie, Louise, Henri & Dario de winnaars: een zware inspanning voor die jonge gasten, en toch deden ze het helemaal uit en haalden 18 punten: proficiat!! En ook een straffe prestatie hier: ICE Julie was de ENIGE schutter op alle 180 deelnemers samen, die op ELKE wip de Top schoot… Knipogende emoticon

En finaal onze toppers, waarvoor we het ook doen: de jeugd!

Wie alle uitslagen nog es wil nazien, kan dat altijd:

* * *

Wij danken dus alle deelnemers want wij engageerden ons per ploeg 10 EUR te doneren aan Cliniclowns. Er waren echter nog inspanningen: de ploeg van Zeveneken bv. stond haar winstpremie af; A.D. ICE staat puntengeld en premies af; K.H.M. Immer Vooruit staat een substantieel deel van torengeld integraal ter beschikking van de Cliniclowns, en ook o.a. Archery Dynamics en nog enkele sponsors hebben de teller inmiddels op meer dan 1000 EUR gezet! Het finale bedrag wordt binnenkort op een ceremonie bij overhandiging aan Cliniclowns bekendgemaakt. Het is duidelijk dat elke inspanning, de kleinste inclusief, een prachtige eindbalans heeft opgeleverd. Een mooi Sinterklaas-, Kerst- en Eindejaarskado voor die veel zieke kinderen dus! Dank U iedereen om dit mogelijk te hebben gemaakt, en mogelijk te maken. U leest hier dan nog het verslag van de prijsuitreiking!

Laat ons dus zeker ook nog es de mensen danken die dit mogelijk hebben gemaakt, door hun inzet om het tornooi zelf vlekkeloos te laten verlopen: Karoline, Nadia, Kristine, Tom, Chris, Wim, Marcel, Patrick en de diverse mecenassen! Ook veel werk achter de schermen heeft dit mogelijk gemaakt. En misschien vergeet ik nog ergens wel een helpende hand, die er altijd wel was…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten