vrijdag 3 augustus 2012

02/08/2012 - De Maya’s hadden voorspeld dat er alvast iets eindigt in 2102: ik denk de EUR - Ledentraining A3 - Visschieting Heist Duinengalm

Ik zag gisteren een reportage over believers versus non-believers die zich suf piekeren over de kalender van de Maya’s die eindig op 20 december 2012. Alleen: wat staat er dan desgevallend te gebeuren? Ik denk dat het gekronkel van de ECB een indicatie is wat de Maya’s al wisten: een muntUNIE hebben wij niet, en Draghi heeft dat gisteren nog maar es getoond. Het zou dus wel es kunnen dat ze doelden op de het eind van de EUR. Mooie vergelijking van Prof. De Grauwe deze ochtend: het is alsof de brandweer een oproep krijgt, ter plaatse komt, een uitslaande brand ziet, maar na ‘koel’ overleg beslist nog maar even niet te beginnen blussen, en meer nog: eerst de eigenaar maar even te straffen vooraleer er dan aan te beginnen. Geen wonder dat beurzen verliezen van 5% moesten slikken, en dat de EUR alweer een tik krijgt. Als je de koers EURUSD ziet, dan heeft een jojo er niets aan, maar de trend is wel duidelijk. Zoals ik eerder al schreef: als ze zo doorgaan, zakt die door 1,20 en allicht dieper. En dan beginnen we straks inflatie te importeren, bovenop onze interne inflatie. Pro memorie: die inflatie is tegenwoordig zowat een vermogensbelasting lineair van 2%.

Huilen met de pet op. Een beetje zoals onze Belgen op de Olympische Spelen, op een uitzondering links & rechts niet ten na gesproken…

Enfin, in de namiddag, gesterkt door de welness-kuur van dinsdag laatstleden, trok ICE Wim naar Heist, samen een 100-tal andere schutters. En wat blijkt: de 3de wip bleef lekker beneden. Duidelijk dat niet langer de schutter centraal staat. Of met een kleine nuance: hij staat natuurlijk centraal, maar niet voor het wipschieten… Nu bon, onze Wim deed meer dan zijn best, en haalde er toch weer 4 tegen de vlakte, waaronder ook vis. En toch zal het hart bloeden van de schutter  in hart en nieren. Nu goed, elk kiest zijn eigen beleid niet? Je zou denken dat er een visie bestaat om onze traditionele sport in stand te houden. Maar het is een beetje zoals in Europa: elk kiest voor zijn eigen kassa, en wees gerust: jonge mensen trek je daarmee niet aan. Wie blind blijft voor een trend die ik intussen bijna 2 jaar zie, zal het dan maar aan den lijve moeten ondervinden binnen enkele jaren. Er is ook geen regulerende overheid die de lijnen uitzet, ook alweer een parallel met Europa. Trek je naar onze Zuiderburen, dan maak je dit niet mee, jamais.

Nu goed, wie wel van de boogsport houdt, die kan al terecht bij maatschappijen die leuke tornooien organiseren. Zoals wijzelf Glimlach. Daar staat de schutter in elk geval centraal. 3 wippen, 180 pijlen en dus een pak schuttersplezier. Neem maar es een kijkje op onze evenementen-sectie. De 2 onderlijnde woorden zijn onze motivatie om er onze schouders te blijven onder zetten. Een andere drijfveer is er niet. En het bewijs daarvan? Wel: het vraagt een pak energie van onze leden om alles in goede banen te leiden. Dat doe je dus alleen maar als je gepassioneerd bent. Geen addertjes onder het gras trouwens. Maar alle feedback is altijd welkom natuurlijk. Onze formule voor het zomertornooi is overigens al aangepast op basis van feedback die we kregen van het winterkampioenschap, waar we toch 170 enthousiastelingen mochten verwelkomen. Samengevat kwam het hier op neer:

  • je wil vooral schieten, vandaar dat we nu 45 schoten bieden per schutter, ipv 20 deze winter.
  • en je ziet ook graag een succesvol schot: dus geen nr. 3 vogels meer, maar blokken. Het moet er natuurlijk ook op zijn, maar de kansen verhogen, niet?

We zien wel of de deelnemers het inderdaad nog leuker zullen vinden.

* * *

IMG_1614

Het leek wel een soort Red Panter’s team gisterenavond, waarbij papa-aanvoerder ICE D de juniors telkens de handboog mocht aanreiken, en al es een tip gaf links en rechts om ze te motiveren. Motiverend deze keer voor Julie: het is pas haar 3de keer dat ze de traditionele boog hanteert, en ze had het geluk een Kalle neer te halen: dan hoef je verder niet te motiveren… Knipogende emoticon Louise deed het eerder al in Tillegem bv. Nu nog onze allerkleinste, maar ook die geraakt regelmatig boven in de buurt van de vogels. Dus dat komt wel… Hij hoeft niet eens gemotiveerd te worden, vaak staat ie al als eerste klaar… Glimlach

Julie haalde er dus ééntje neer, mama ICE K 2 stuks, ICE Kristine 4 stuks, ICE Chris 5 (waaronder 1 K), en ICE D 8 stuks (waaronder 1 Z). Maar bovenal: veel kunnen schieten, en veel plezier voor die kleine gasten ook. Zeker toen ook nog Milan en Yentl arriveerden. Dan zagen we ze meer ravotten dan nog onder de wip. Moet kunnen: ze moeten vooral doen wat ze graag doen, niet?

* * *

Hou het plezant! En laat ons vooral hopen op een mooi weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten