vrijdag 27 juli 2012

26/07/2012 - Draghi zet de wip bijna 3m hoger - nog wat nieuws van Blankenberge, Heist, A3 en de Vrijdagmarkt in Gent…

Oef, de woensdagavond-rook die uit Blankenberge kwam overgewaaid bleek inderdaad wit te zijn… Nadia en Wim haalden er 3 neer (respectievelijk Z + 2v en K + 2v) en Tom 2 stuks. Tom verkoos gisterennamiddag in de blakende zon wat met verfpotten te spelen (en dat bij alarmconcentraties ozon); in Gistel werden de juniors verwend door de komst van oma, maar moesten ook regelmatig het zwembad in, want de temperaturen waren echt hoog. Mijn airco kdraghion het nauwelijks trekken. Dat terwijl in de namiddag Nadia en Wim naar Heist trokken, en er samen alweer 5 neerhaalden, met Nadia op kop (3-2). Intussen praatte Mario Draghi onze politici hun vakantie in orde… Ik vraag me af of zijn uitspraken, die een dubbele bodem bevatten, het langer dan een week uithouden. Er is iets GEZEGD, maar niets GEDAAN. Het aantal werklozen in Spanje zal niet dalen, de huizencrisis ginder zal niet bekoelen, de Grieken zijn murw van de besparingen, dus verwacht maar nog een extra krimp in hun economie volgend jaar, en als je ziet hoe het aantal sterke schouders in Europa vermindert… Vergeet ook niet dat de ECB in Frankfurt gehuisvest is… Anderzijds: dat onze vakbonden bv ook es leren alles te vertellen: West-Duitsland pompte meer geld in de Duitse Eénmaking, dan wat nu in het ESM zit. Maar had natuurlijk wel controle over wat er met die middelen gebeurde. Sec: de Duitsers kunnen zelfs op hun eentje zowel Spanje als Italië redden. Maar dan moet een mentaliteitswijziging wel mogelijk zijn, en vooral: controle… Het standpunt van de Duitsers is dus niet blokkerend: ze spreken verdorie uit ervaring, want ze deden het (met succes) al eerder! Loop tegenwoordig maar es rond in steden als pakweg Dresden: dan zal je het wel zien…

IMG_1571Soit, een blog over sport was het zeker? Glimlach Gisterenavond mochten onze juniors mee met oma, dus beslisten DenK om ook wat aan sport te doen, en de ledentraining bij A3 te vervolmaken. En het was inderdaad sport. Heerlijke oefenpot, zeker als je de schoten zelf zag. Na quasi elke passage kon je de pinnen met de hand plooien (mits goede warmte-werende handschoenen)…. Roodgloeiend stonden ze… Knipogende emoticon En vergis U niet: het is weldegelijk sport als je met een kleine 20 man op 2 wippen schiet. Zo heb ik het maar al te graag. De eerste en de laatste van ons peleton waren het meest efficiënt. Kristine met 10 stuks, ICE D met 7. Dat het er wat meer mochten geweest zijn, tja. ‘t Was vooral plezant sporten. Al de rest is bijzaak.

Het was een bijzonder zwoele avond, en dus besloten we de avocasa_serenand af te ronden door het Gentse centrum nog es in te trekken, en nog een lekkere avondlunch te genieten op de Vrijdagmarkt.

Kleine dingen maken het leven soms zo mooi. Als je ze maar wil zien… Just ja: die gamba’s waren niet al te groot, maar daar doelde ik niet op… Glimlach

En straks zijn onze 3 bambino’s er weer bij… Meer heb IK in elk geval niet nodig. Geniet van het weekend, en laat vooral es uw telraam thuis. Zeker deze die na de komma beginnen te rekenen. Daar gaat onze sport in elk geval niet over.

Wie vanavond de weg vindt naar het prachtige Proviciaal Domein Tillegem, die zal aangenaam verrast worden… Ut vivat, crescat et floreat Archiers DEMEY & zielsverwanten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten