woensdag 25 juli 2012

24/07/2012 - G.P. Archery Dynamics te Stene - Sint-Sebastiaan Blankenberge - Warm keyboard - Zon & water voor de kids - leden trainen bij A3 - De wereld staat stilaan in brand en niemand ziet het (want “’t is vakantie”)…

I.p.v. naar het containerpark te rijden, zocht onze ICE Tom zowel IMG_1569verkoeling als lekke banden in Stene, waar een dikke 50 schutters op het appèl waren voor de G.P. Archery Dynamics. De jeugd mag straks bij Peter gaan winkelen, op zich al mooi natuurlijk. Niet dat Tom geen jeugd meer is, maar ie is verondersteld al de tienergrillen te zijn ontgroeid.

Dat het mooi weer is, dat hoor en lees ik overal. En ‘t zal allicht wel kloppen ook, want die airco in mijn buro krijgt nauwelijks mijn keyboard afgekoeld. Vakantie? Zal es Van Dale moeten bovenhalen voor een definitie ervan.

Veel toeristen aan de kust, zoveel is duidelijk. Ook liefst 80 schutters in Blankenberge (Bistro De Perse) waar onze ICE Wim alles in goeie banen leidde, en tevens toonde hoe het moest ook… Knipogende emoticon 2 Hoge, een Zijvogel, en nog wat gaaikloefjes extra op zo’n beschrijf: goe bezig. ICE Nadia sloot zelfs af met een doubleetse

ImageDat het vakantie was, dat merkte ik wel, maar dan op afstand. ‘t Kunnen niet altijd dezelfde zijn die mogen ontspannen. Van al die zon en dat water, daar krijg je honger van, dus draaide friterie Louise op volle toeren.

Van economische crisis geen sprake, want ze stonden in rijen aan te schuiven.

Altijd een goeie zaak als ik geen ledentraining bij A3 ga doen voor PatricIMG_1570k: het is weer maar es bewezen gisteren.

Intussen staat de wereld in brand, zowel letterlijk als figuurlijk. En toch zijn zo weinigen zich bewust van zich boven hun hoofden afspeelt: niets namelijk! Onze bewindvoerders in Europa zijn op vakantie, Elio staat te roepen dat wij het goed doen, omwille van alle genomen maatregelen (wat een manifeste leugen is, maar deze blog is allicht te kort om dat uit te leggen). Hun bewijs nec plus ultra is namelijk dat we nauwelijks rente betalen. What a joke: de waarheid is dat de stakende ECB nog 0% rente geeft aan banken en institutionele beleggers, en gelet die de initieel de spaartegoeden van hun klanten dienen te beschermen, vluchten diezelfden naar de landen waar nationale spaartegoeden hoog zijn. Vergelijk met Spanje:preview_3574873.jpg de schuld daar is voornamelijk in buitenlandse handen. Al een eerste fundamenteel verschil. België hangt voor 70% af van export. De klappen volgen nog, maar intussen kraaien we victorie over iets banaals als BHV. Nu goed: éénoog is koning in het land der blinden. Al sinds mensenheugenis. En niet alleen in onze economie, of begot, justitie, of ga zo maar door. Nee, ook in hobby's. Ik schreef het eerder al: afspraak binnen een jaar of 10. Als het al zo lang zal duren. Die éénoog, dat is het individu. En zolang het individu primeert op een groep, is de spiraal alleen maar neerwaarts… dat is een wetmatigheid in het leven. Is dat nu in de bedrijfswereld of in pakweg de sport: dat is even geldig als de zwaartekracht. Het onderliggend mechanisme werkt net hetzelfde. Velen zien het niet, maar zullen het ook wel voelen. Is het niet vandaag, dan binnenkort. Op 2 benen huppelen kan je toch niet.

Voortschrijdend inzicht zou daarbij kunnen helpen. Alleen zie ik het niet zo snel gebeuren, dus het zal nog meer branden, en dan bedoel ik het niet alleen op economisch vlak. Overal zie je dezelfde inertie, op een uitzondering hier en daar na die het al es aankaart. Die worden dan afgedaan al zonderling. Nu goed: 70 jaar geleden dacht men ook dat asbest een fenomenale isolatietechniek was. Revolutionair zelfs. Die zonderlingen kregen wel gelijk later. En wie werd ooit verketterd omdat ie beweerde dat de aarde rond de zon draaide?

Zonderlingen zijn dus nodig, in weerwil tot wat ‘ad hoc’-denkers er ook over mogen vinden.

Veel succes, vanwege een naïeve zonderling Knipogende emoticon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten