dinsdag 1 mei 2012

ICE Dominiek kroont zich tot Koning Archiers DEMEY ICE Gistel!

P4300429Een zenuwslopende week, en een pak voorbereiding de voorbije weken en maanden. Zoals ik al schreef: een vereniging opstarten, en pogen alles in goeie banen te leiden: niet evident. Gelukkig zijn er mensen die eenzelfde passie delen, en dat maakt dat de zin om er tegenaan te gaan, versterkt. Onder een stralende zon konden we gisteren onze eerste Koningschieting houden. Een mijlpaal in onze bestaansgeschiedenis. En het werd een feestelijke dag, althans als ik alle vrienden die de strijd aangingen mag geloven. Na 3 rondes, met bovenstaand Meesterschot in die laatste ronde, werd alvast die 1ste Koning bekend. Bewust, en consequent gekozen voor traditie, dus ook de strijd aangegaan met de handboog. Het schept extra voldoening, en was bewust gekozen als hulde aan wijlen mijn grootvader. Moeilijk gaat ook… Knipogende emoticon

Er werd nog verder gestreden voor de P4300438titel van Baljuw, en die ging naar de 80ste Keizer van de KNBBW, ICE Rudy.

In alle commotie kan ik me nu niet meer herinneren in hoeveel rondes dat was, maar in elk geval niet meer dan 2… Proficiat aan onze kampioenen dus. Ook onze 3 jeugdschutters hadden een titel te bekampen, maar die strijd is nog niet beslecht. Momenteel is er een remise Julie-Louise, waarbij ze elk 2 keer raak schoten… We mogen ons dus verwachten aan een Prinses, ook Jeugdkoningin, maar wie van die 2 dat wordt..?

In elk geval, Michel mag met trots zien dat zowel zijn kleinkind en ook achterkleinkind als 1ste op de tabellen staan. En niet alleen hijzelf zal stralen, maar zeker ook wijlen mijn vader Jacky. Die mag dan zelf wel geen schutter geweest zijn, toch kan ie trots meekijken met zijn vader. Symbolisch mooi! Wellicht weten we vandaag dan wel wie zich Prinses kroont, tenzij ICE Henri nog komt opzetten...?

De namiddagschieting werd een feestelijk onderonsje… Daarover later zeker nog meer.

P4300447

En aan allen die het vandaag of de komende dagen/weken nog moeten doen: veel succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten