zondag 22 april 2012

21/04/2012 - West-Vlaams Jeugdcriterium te Bissegem - ledenschieting Immer Vooruit

 

IMG_0991Gisterenochtend stond tegen 7u enkele frisse en montere ladies aan mijn bureau. Ze IMG_0988zagen uit naar het kampioenschap in Bissegem. Er was weer een aardige groep schutters aanwezig, dus dat is hoopgevend. En alvast al 9 pupillen, waaronder die 2 hier. Henri, die gisteren uitgeteld voor zetel en bed (en mama Knipogende emoticon) koos… En onze immer IMG_1015opgewekte ICE Juniors deden het weer uitstekend: Louise lukte maar 1 blok, maar verdiende zeker meer, Julie kroonde zich voor de 2 keer op rij tot kampioene in haar categorie, met 3 blokken (2 + Kalle), en ging Jonas dus net voorbij. De week voordien had Thomas het vlaggen. Louise is intussen toch al 10 geworden, en zij begint al te netwerken… Snel raakte ze in gesprek met de voormalig Federaal Minister (o.m. van Justitie) en huidig Burgervader van Kortrijk, die de jeugd een hart onder de riem kwam steken met zijn aanwezigheid. Trots op foto natuulijk!

IMG_0997En het bracht ook geluk, de ronde nadien had ze eindelijk pak. Helaas bleef het daarbij, hoewel ze duidelijk wel meer had verdiend. Maar belangrijk: deelnemen, je best doen, en de rest komt altijd vanzelf wel. Niet voor niets de kwaliteit van een optimist, niet?

 

Toch een lachend gezicht voor de 2de want papa Freddy kroonde zich in Veurne tot Koning van de KNBBW, waarvoor ook proficiat!

Om de kinderen wat te entertainen, simuleerden we een BiIMG_1012ssegemse Zoo… Hieronder zie je namelijk 3 van die zotte aapjes zitten achter het raam… Je mocht ze niet voederen! Knipogende emoticon We hielden ons bezig met enkele tongbrekers aan te leren. U zal er ongetwijfeld nog wel enkele kennen: “de koetsier poetst…” en ga zo maar door. Het bracht hen zodanig aan het lachen dat de tranen in de ogen stonden. Als je de link hierboven even volgt, kan je er nog enkele oefenen… Sukkelige emoticon

IMG_1016

Tevreden konden de deelnemers, die alle kampioenen zijn natuurlijk, naar huis trekken. Rest nog de finale-dag in Esen, en (voor de Westvlamingen) de koningschieting te Beselare… Volgende week begint de eerste jeugdschieting van de KNBBW.

* * *

De namiddag en zonnige avond bracht voor de kinderen nog meer ontspanning: jeugdbeweging en boerderijwerk. Ze slapen momenteel nog altijd als roosjes, wat had je gedacht?

Papa ICE D trok naar Gent, waar na de ledenvergadering nog een ledenschieting plaatsvond. Dat kwam goed uit, want dat begon pas na 15h. Nergens haast dus, en al zeker beter dan het risico te lopen op 1 wipje te moeten schieten in Heist. Er moeten daar al 40 (u leest het goed) schutters zijn op een LEDEN-schieting eer ze op 2 wippen schietn. Dat doet me van mijn stoel vallen. En dan zie je overal een oproep voor meer schutters? Meer contradictorisch kan niet hé?

In Gent was het dus een pak plezanter, want we kregen 2 wippen voorgeschoteld. Mooi zo. En onze bende deed het prima: Dominiek 12 stuks, Kristine en Patrick 10 en Chris haalde er 6 neer. En ICE D trok zijn eigen weekklassement hoogvogels op 1 namiddag van 12 naar liefst 18, door van die 12 nog 6 hoogvogels mee te pakken (3 kallen, 2 zijvogels en 1 hoge). Ik vermoed dat Kristine haar devotie voor pastor Ronald dus wel zijn vruchten afwierp… Knipogende emoticon

Het moet geholpen hebben, niet? ;-)

* * *

Momenteel schijnt hier het zonnetje weer stevig. Hier in de kuststreek zou dat vandaag wellicht zo blijven, hoewel er een klein kansje is dat er al es een druppeltje valt. Maar goed. Voldoende om hier in de streek te blijven vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten