maandag 2 april 2012

01/04/2012 - Vlaanderens Mooiste - (VHV) Willebroek 14u30–Moonwalking @ Technopolis Mechelen

Gisterenochtend passeerde de Ronde, met een prachtige winnaar TIMG_1064om Boonen, Gistel. Zou trouwens iemand weten hoeveel jaar dat muziekje welk door de luidsprekers van die auto galmt, al onze oren teistert als je naar een wielerwedstrijd gaat kijken? Ik herinner me eerlijk gezegd niks anders sinds mijn kindertijd, maar ik kan me IMG_1075vergissen. In al die jaren is dat m.i. zelfs niet veranderd. Dus zelfs Wouter Vandenhaute houdt toch nog enkele tradities in stand… Knipogende emoticon

Vlaanderen Vlagt had weer massaal voor vlaggetjes gezorgd met de Vlaamse Leeuw. Het resultaat is dat ons huis ermede vol ligt, zodat enige bezoeker (die geen wielerliefhebber is) ons zowaar moet aanzien als hevige militante aanhangers van Vlaams-Nationalistische bewegingen of dergelijke… Glimlach

Wij zijn hier wel met enigen van die meer dan 7.000.000.000 aardbewoners, dat klopt. Maar intussen hoorden we dit weekend van de moderne Armand Pien (Frank Deboosere) dat wetenschappers ontdekt hebben dat in onze Melkweg alleen al MILJARDEN planeten kwaliteiten vertonen zoals hier op onze aarde. P.S.: Als men de nachtelijke hemel met het blote oog bekijkt, is een strook van dicht op elkaar staande sterren te zien. Doordat deze strook wat op een vloeistof lijkt, noemden de Grieken dit de Melkweg… Wie tegenwoordig over Griekenland spreekt, denkt eerder aan een Lijdensweg o.w.v. de Eurobankencrisis… Maar ze hebben historisch ook al veel betekend voor onze huidige cultuur. Het zijn nu echter andere miljarden waar ze mee te kampen hebben, dat wel.

Dit gaat dus over onze eigenste Melkweg waartoe Zon en Aarde behoren. En dan moet je weten dat er zeker al tienduizenden van die sterrenstelsels zijn gecatalogiseerd… Dan hebben we het al over Tientallen triljarden aan planeten die op onze Aarde gelijken, of kwaliteiten bezitten die ‘leven’ zoals wij dat kennen, mogelijk maken… De kans dat we dus alleen zijn in Space die slinkt nu ‘officieel’ zienderogen… Wij zullen daar allicht nooit nog iets van meemaken, als je al weet dat dat ding welk ze begin de jaren ‘70 de ruimte ingestuurd hebben om onze buitenaardse ‘vrienden’ te laten weten dat we bestaan, zowat 40 jaar nodig heeft om een ontvangen signaal naar ons terug te sturen… Laat staan dat er daar bv. ook wielrenners zouden zijn, of dat ze daar Tom Boonen kennen. Probeer zoiets maar es te vatten. Als je het zo bekijkt trouwens, is het vormen van een regering in meer dan 500 dagen, peanuts, toch? Onze hersenpan is duidelijk te klein, of ons brein nog bijlange niet voldoende ontwikkeld. Ik gok op dat laatste.

* * *

Om ergens te beginnen dan: wel: in Technopolis, het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie in Mechelen… Daar konden onze kleinsten alvast zien wat wetenschap vandaag allemaal betekent, en vooral: zelf experimenteren… Zoals ervaren hoe het is om te lopen op de maan… Glimlach

* * *

Willebroek  - 14u30IMG_0866 - 59 schutters

Laat het nu lukken dat op een dikke 10 minuten (geen lichtjaren dus) daar vandaan, zich de VHV-stand van Willebroek bevindt. Een puntenschieting (voor de lattenboog) op 2 wippen en 1 pyramide. 59 van die Aardbewoners uit onze Melkweg waren er aanwezig, waaronder in ons team: Kristine, Chris, Jan, Christophe en Dominiek.

IMG_0871

ICE D had vooraf zijn zinnen gezet op die 6de hoge van de week, en hier zeker op deze op de pyramide. Haal die er maar es vantussen als je daar onder staat. Vanaf de 2de rIMG_0870onde mochten we onze kans op de pyramide wagen, en bij de 2de poging had ik ‘m beet! Er werd nog 1 keer ingevuld, maar een 2de lukte niet meer, hoewel de pogingen meer dan behoorlijk waren. Verder hebben we intussen 2 nieuwe enthousiastelingen die snappen dat het schieten met de traditionele boog zo zijn charmes heeft. UIteindelijk werd de stand aan de meet:

  • Dominiek: 5 stuks: 2 blokken van de pyramide (waaronder die begeerde hoge), 1 zijvogel, en 2 vogels
  • Jan: 2 stuks: 1 blok en 1 zijvogel
  • Christoph: anderhalf stuk: een blok (in de laatste ronde!) en ook een bril van een onoplettende passant… Knipogende emoticon - niet slecht voor een 2de keer met de handboog, toch?
  • Kristine: 1 vogel
  • Chris coachte ons om dat alles te klaren… Uiteindelijk werd van die pyramide maar 19 blokken neergehaald, waarvan ons team er al 4 wegkaapte. Nice coaching!

En net op tijd kwamen onze moonwalkers terug om papa op te pikken. Het werd voor hen een coole dag om de paasvakantie in te zetten. Ze konden genieten van een leuk weertje, wat er helaas (volgens de voorspellingen) voor de resterende vakantie niet al te best uit ziet… Mooi meegenomen dus, en nog leerrijk ook. Ik hoop ook voor U hetzelfde…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten