zondag 19 februari 2012

19/02/2012 - Kampioenschap Bij De Polle (De Toewip) 10u - blokschieting A3 …

2012_Toewip_ICE1

Reeds bij het vroege ochtendgloren, vertrok een goedgemutste bende A.D. ICE-leden naar Leuven. Om 10u moesten al 3 uit die auto hier in Gistel aantreden in het peleton 1: onze juniors Julie en Louise, en ICE Karoline. Loods ICE Wim bracht de rest van het team veilig op bestemming: ICE Nadia, ICE Tom en onderweg pikte ie ook nog Bram op. ICE Kristine en Chris, die kwamen van het Noorden afgezakt, en waren dus als eerste de rest van het team al aan het opwachten. Onze ploeg juniors-ladies deed het alweer uitstekend. Die ploeg wordt met de peletonschieting beter en beter… En na enkele rondes begonnen de mannen die een halfuurtje later dienden te schieten al op zoek te gaan naar die bewuste algipanKnipogende emoticon Ze eindigden met een prima score: 17 punten! Uitschieters deze keer: ICE Karoline met 6 punten, en ICE Kristine met traditionele boog nam er 5 mee. Maar allen schoten erop, en de sfeer was dus opperbest.

Om 10u30 mochten dan de mannen aantreden. Die wa2012_Toewip_ICE2ren iets efficiënter dan de dames. Vooral in de 2de helft maakten ze het verschil, en eindigden met finaal 25 punten. Dat zou in theorie kunnen volstaan om de finale te mogen schieten op 11 maart… Enfin, benieuwd of we het zullen halen.

In opperbeste stemming konden we dus afzakken naar de blokschieting bij A3. Een kleine 100 schutters moeten daar aanwezig geweest zijn, waaronder alweer 9 leden van A.D. ICE. Op Wip 1 zetten ICE D zich direct bij de enige die ook al 2 keer de blok had, m.n. Wesley van Oudenaarde. En dat bleef zo: geen andere schutters kwamen dichter. Op Wip 2 kon ICE Tom de blok 1x neerhalen maar dat was niet voldoende om bij de toppers te kunnen horen. Kamping was daar niet nodig, want Stephan van Vrij & Blij was de enige die het daar 2 keer kon. Proficiat aan al deze die de blok toch 2 keer schoten op dezelfde wip, want die werden overwinnaars. Duim omhoog

Een anticlimax werd de afkamping op Wip 1: ICE D werd er op ronduit onbeleefde manier verbrand. En dat terwijl er nog voldoende tijd was om het beschrijf zelfs op tijd te kunnen starten. Begrijpe wie kan. Er zijn dus ook verliezers vandaag, maar deze keer niet onder de blokschutters. Pech voor zij die plegen te moeten menen de waarheid in pacht te hebben. En tijd is onze bondgenoot… Sukkelige emoticon

Op het beschrijf bleven nog 78 schutters achter. ICE Henri stal er de show met een geconcentreerde inzet. Vol trots kon ie vaststellen dat hij zijn pijl zag wegspringen van een pin, maar die was helaas al leeg. Hoewel ons team behoorlijk talrijk was (11 m/v sterk), was het resultaat niet navenant. ICE Kristine en ICE Nadia lukten er ene (1v), ICE D lukte een Zijvogel, en ICE Wim lukte er 2 (Zijvogel en 1v)… Misschien was de copieuze lunch die ICE Nadia voor ons had verzorgd te zaligmakend… De honger onder de wip was al iets minder dan… Knipogende emoticon Ook Opa Jan was duidelijk nog niet volledig hersteld van de avond ervoor, en had alweer plannen voor na het beschrijf… Daar horen we ongetwijfeld ook nog van.

We zijn alweer wijzer geworden vandaag. En wijsheid leidt telkens tot nieuwe inzichten. Nieuwe inzichten weer tot conclusies. Zo simpel kan het soms zijn, ook in het boogschieten.

* * *

En voor zij die het echt niet willen begrijpen: ik herhaal graag even wat in de oprichtingsstatuten van onze Nationale Bond te lezen staat. Het feit dat U met een bondskaart rondloopt, zou moeten betekenen dat U dat heeft gelezen, maar vooral ook toepast:

De vereniging heeft tot doel bij de leden en ook bij de jeugd de zin tot lichamelijke opvoeding te bevorderen inzonderheid door het hanteren van de handboog op de staande wip een gezonde lichaamsbeoefeningen een aangename geestesontspanning aan haar leden te verschaffen, en in het bijzonder de vriendschapsbanden onder de leden van de vereniging en de vrienden schutters te bevorderen meer bepaald door het inrichten of organiseren van vriendenwedstrijden, tornooien, kampioenschappen, samenkomsten, feestelijkheden en dergelijke.

Voorstel: lees het enkele keren, zodat U het kan navertellen, maar vooral in de praktijk brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten