donderdag 24 november 2011

24/11/2011 - Zaffelare 14u30

Taxi Wim stond kwart over één klaar om Staf en Dominiek op te pikken. Vooraleer naar Zaffelare te rijden, eerst afspraak bij Eddy: Wim moest nieuwe modules laten leggen voor een iets langere treklengte op zijn AlphaMax XTR-cams, én de Vantage LTD van ICE D moest ook nog voorzien worden van de beste pezen en kabels op de markt. Trouwens, in plaats van een namiddag gaan schieten, zouden we allicht beter es een namiddag seminarie gaan volgen bij Eddy Verbiest: we zouden allicht stukken meer bijleren dan een namiddag op een schieting!
Eerst naar het beschrijf (81 schutters hier), en dan mogen we straks onze spullen weer ophalen…
Gelet de timing, had ik Roland (onze sympathieke roeper (nog een flutjen)) aan de eerste wip, al opgebeld, zodat we op den boek stonden. Te laat zouden we zeker zijn, gegeven de rit eerst naar Zelzate. Iets over 14.50 waren we gearriveerd en geïnstalleerd. Gelet we vooraan geloot waren, was onze reguliere beurt in de eerste ronde al voorbij, en moesten we als “laatheren” schieten. Het kon vooral Staf, die een beetje aan de instellingen van zijn boog had gewerkt, niet van de wijs brengen. Hij was er 3 keer op, op de eerste vier schoten! Ook Wim had al prijs in de eerste ronde, en zelfs Dominiek -die met zijn Formula RX schoot- kon niet achterblijven in die eerste ronde. In totaal kregen we 8 rondes, wat aardig vlot liep met 81 schutters dus. Onze enthousiaste vrienden van Vrij & Blij waren ook aanwezig, en konden al een tipje lichten van de sluier over een plan voor een kampioenschap die ze deze winter (wellicht vanaf januari 2012) zouden inrichten. De originele formule die ons werd voorgesteld door Stephan, zag er best aantrekkelijk uit! Natuurlijk moest één en ander nog geconcretiseerd worden, maar wij waren alvast al enthousiast met wat we te zien en horen kregen.

We haalden finaal 8 vogels en een Zijde binnen (vogels: Staf 5, Dominiek en Wim 1, en nog een lot voor D – Zijvogel voor D): ofte: goed geboerd!

Nadien snel ons materiaal weer gaan ophalen bij Eddy Verbiest. IMG_0208En nog een primeur erboven op: op mijn Vantage LTD ligt de eerste pezenset die Eddy fabriceerde met een mix van zwart en fuchsia. Sjiek, en dat past prima bij de BlackOut kleur van de boog. Mooi zo Eddy!

Gisteren hadden wel gehoord van nonkel Francis, dat zwarte piet al op prospectie was geweest in Brugge, dus hadden onze ICE Juniors ook alles klaargezet mocht ie vannacht in Gistel passeren. Ze hadden er –als gebruikelijk onder het initiatief van bezige bij Louise- weer hun werk van gemaakt. Ons huis heeft geen haard, dus kan Piet langs die weg niet binnen. Hij heeft echter wel een IMG_0206comfortabele hooischuur, waar het goed is om schuilen, en voldoende plaats om eventueel verdiende geschenkjes te plaatsen. De kinderen waren voorzienig: wat als Piet, na al dat rondlopen ‘s nachts, dorst had? Wat deed ie dan? Ze namen geen risico, en zetten naast brief, schoen en suikertjes voor Slecht-Weer-Vandaag, ook een biertje klaar voor Piet. En ze hebben oog voor detail: er lag netjes een flessenopener klaar! Knipogende emoticon

Benieuwd of het Piet zal hebben kunnen bekoren…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten