dinsdag 25 oktober 2011

25/10/2011 - Leuven “In De Toewip”

001

ICE men Rudy, Wim en Dominiek trokken oostwaarts deze namiddag. Meer bepaald naar Leuven. Voor ICE D is dat altijd een beetje “thuiskomen”, want hij studeerde daar bijna 8 jaar. Ook “In De Toewip” was ICE D eind jaren ‘80 – begin jaren ‘90 meermaals present. Toen was dat echter voor een cantus, of ter gelegenheid van een “rolling”. Had ik toen al geweten wat ik nu wist… dan hadden ze mij daar in die jaren niet uit die toren kunnen wegslaan, vermoed ik… Knipogende emoticon Ook ICE W is van die regio afkomstig, dus kent er ook aardig wat volk.

Heen-terug naar Leuven, dat is net geen 300km. ICE Gistel draagt dus echt wel bij aan de opwarming van de aarde, waar ze dat ook maar kunnen. Intussen kennen de mannen die ginder gaan schieten ons al een beetje: we zijn er vorige winter ook enkele keren geweest, en zo breidt je snel je kennissenkring uit met schutters van andere dan West-Vlaamse landstreken. Dat is op zich altijd es boeiend. En het wordt ook geapprecieerd.

Niet dat er veel volk was. Het beschrijf was uitgeschreven op 55 man, en amper 53 kwamen opdagen. Dat kon ons hartje natuurlijk niet deren, gelet we zo toch redelijk wat rondes mochten schieten. Dat leverde echter niet zoveel op: in totaal schoten we 1 Kalle en 7 vogels, waarvan al 3 in de laatste ronde. Rudy nam er 3 en een Kalle voor zijn rekening, dus mocht ie met een parelhoen naar huis; Wim schoot er ook 3 waarvan 1 keurhaan; en tot slot hekkensluiter Dominiek lukte er maar 1, maar had alweer geluk met de loting, want kreeg het eerste part toebedeeld. Gelet de Top op de 2de wip er nog stond, was dat lot nog goed voor een konijn. Elk een stukske vlees mee naar huis dus. Ik denk dat we iets meer binnen gaan moeten oefenen weer. Het is ook wennen aan het donker in die toren zeker? Er valt voor alles wel een excuus te vinden… Glimlach

Volgende keer beter. Dat zou dan morgen moeten zijn. Maar morgen is het normaal (althans ‘s avonds) liggende wip. En dat is voor velen onder ons nieuw. Dan is het ook al iets moeilijker, en zeker al niet vergelijkbaar met staande wip. Maar we gaan ons best doen natuurlijk.

ICE D krijgt overigens in de namiddag nog het aangename bezoek van een controleur van de BTW. Hopelijk heb ik daar es geen prijs, if you know what I mean! Knipogende emoticon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten