maandag 24 oktober 2011

24/10/2011 - Sint Sebastiaan De Lieve (Eeklo)

001

Deze namiddag trokken ICE Linda, Rudy en Dominiek naar Eeklo, alwaar kon geschoten worden voor keurhanen en parelhoendes. Prachtig weertje, hoewel redeljk wat wind, en frisser dan het er uitziet op foto. Wat ik ook kon vaststellen: Sint Sebastiaan De Lieve blijkt de oudste vereniging te zijn van Eeklo, opgericht in de 15de eeuw (meer bepaalde 1406). Sta even stil bij dit gegeven: wij beoefenen echt wel een sport met een heel rijke traditie en geschiedenis. Zoi003ets boeit, en maakt mij nieuwsgierig. We zullen er met A.D. ICE Gistel zeker aan werken om die geschiedenis en haar tradities eer aan te doen. Dat zal met de jaren wel groeien, maar zal ons ook onderscheiden van andere schuttersgildes.

Van al die gildes waren een goeie 70 schutters naar Eeklo afgezakt. Zo ook onze copains Freddy, Willy en Cédric van Willem Tell Zedelgem. Noch wij, noch zij lukten het echter om veel van die gaaikloefjes neer te halen… Bedroefde emoticon Pro memorie: in eerdere blogs liet ik al verstaan dat de kunst erin bestaat er zoveel mogelijk neer te halen, niet het omgekeerde. En al weten we dat nog zo goed, en al doen we nog zo goed ons best, toch slagen we daar niet altijd in. Dat tikkeltje geluk ook, dat moet je toch mee hebben. U ziet het al aankomen, maar toch nog even de resultaten meegeven:

  • 2 stuks: Linda en Rudy (geldvogels)
  • 1 stuk: Dominiek (Kalle op wip 1, goed voor een parelhoende en 1 EUR)

Het lot was ons nog gunstig, want ICE D lukte nog het 2de part, ook nog goed voor een keurhaan. Bon, zo lag toch in beide auto’s van de ICE members een stuk vlees. Magere troost, maar goed, het was toch troost.

Die mannen van Eeklo De Lieve blijken wel pienter te zijn, want wat zag 002mijn lodderoog? Juist ja: bijgaand bordje tref je aan als je het schuttersplein oploopt. Je zou je afvragen welke schutter nu niet weet dat pijlen die vallen ook gevaar betekenen? Want wie anders dan schutters lopen daar rond? Of zou het een subtiele hint geweest zijn voor onze ICE Rudy, die een ‘voorvalletje’ had vorige week donderdag in Beveren-Waas..? Knipogende emoticon

Voilà, dat was het zo weer voor vandaag. Morgen is er weer een andere dag. Mijn routine bestaat er telkens in om ‘s avonds het materiaal (boog en pijlen) na te zien, en te herstellen waar nodig. Dan kan ik in elk geval niemand anders dan de schutter zelf verantwoordelijk stellen als er iets fout gaat (lees: als de schoten niet zijn wat ze moeten zijn)… Dat ga ik dus straks voor het slapengaan nog doen.

Morgen trekken we naar Leuven, naar de Toewip in de Diestsestraat. Dat komt wel goed uit, gelet morgen een natte dag is voorspeld. Dan kunnen we evengoed binnen schieten. Alsof Polle het wist… Glimlach

Voor de liefhebbers: er is nog plaats bij taxi-van-dienst ICE Dominiek voor 2 man. Kandidaten kunnen zich aanmelden per SMS of via e-mail op a.d.ice@archiers.eu – afspraak aan de oprit Gistel (E40) om 13.10h sharp. First come, first serve!

Ciao!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten