vrijdag 21 oktober 2011

21/10/2011 - Sint-Jacobus Haasdonk (avondschieting)

Gisteren Beveren, vandaag Haasdonk… Toch telkens een end rijden.

Afbeelding kaart
Er zijn een pak gewettigde afwezigen binnen ICE: remember dat onze Tom nog altijd aan de Tunesische Riviera vertoeft; intussen zijn gisteren ook ICE Wim en Nadia naar de Ardennen vertrokken voor een lang weekend; ICE Linda koos voor zetel annex warm deken en tot slot kon ook ICE Karoline niet mee, gelet geen enkele van onze 3 babysit-opties nog mogelijk waren. Bijgevolg rest er nog ICE Rudy en Dominiek, die ten strijde konden gaan trekken. De weersomstandigheden waren, gegeven ook de tijd van het jaar, opperbest. Gelet de open hemel werd het wel rap fris, dus zijn we ook navenant ingepakt (althans ondergetekende, die een wijze Damart-investering deed Knipogende emoticon).

Rond kwart voor zes kwam ICE Rudy aan op het ICE HQ. Iets meer 002dan een uurke later waren we al op bestemming. Uiteindelijk bleken er 88 schutters aanwezig te zijn.

Die konden dus starten op goed verlichte wippen. Maar zelfs dat bleek voor de ICE men niet te volstaan. Of waren we uit ons lood geslagen door het geweld waarmee de mannen van Putte erop knalden, enkele peletons voor ons? Die gingen naar huis met liefst 4 toppen, 1 zijde, en 4 kallen. Als het zo je avond is… Glimlach

Wij moesten het met heel wat minder stellen op 21 schoten (7 rondes): Rudy haalde er 1 neer (een zijvogel), Dominiek 3 stuks (van elke rakel ene)… Het 4de lot was ook nog voor ons: wellicht een cynische troostprijs. Gelukkig is aan elke medaille een keerzijde. En die keerzijde zien we wellicht al wel weer morgen… Glimlach

Speurend naar wat her en der ten lande aan de muren ophangt in d003e diverse schutterskantines, stootte ICE D op volgend uittreksel van reglement van de KNBBW anno 1992.

Merkwaardig toch: dit reglement met de modaliteiten van een modelschieting, doet je toch even nadenken. Anno 1992 betaalde men 125 BEF inleg voor 1 wip (dus equivalent met de huidige 3,5 EUR). Een top die ging 400 BEF, of, inderdaad, gelijk met de 10 EUR van vandaag…

Nu heb ik even opgezocht wat de prijsevolutie is geweest, sinds 1992. (De geïnteresseerde lezer kan zelf ook wat rondsnuffelen, en dat hier) Daaruit blijkt dat gemiddelde prijs met liefst 47% is gestegen in die periode van 19 jaar. Boogschieten is dus relatief gezien enorm goedkoop geworden, want hoewel de verhouding inleg/prijzen op de wip nog altijd klopt, is het natuurlijk wel een feit dat de 125 BEF indertijd een groter aandeel nam uit het budget dan vandaag. Wellicht moet men zich toch es afvragen wat daar aan kan veranderen in de komende jaren. Het kan het boogschieten alleen maar weer aantrekkelijker maken, ook voor onze jeugdige toekomst. Al es vergeleken met wat je voor een gezinsuitstapje in pakweg Bellewaerde betaalt?

Minstens stof tot nadenken… En dat kan dan weer straks, want ondergetekende ziet momenteel al 2u10 op de klok staan. Gelet ik al in de weer ben van 4u gisteren, staan er intussen al bijna 22u op de teller. Dan geraakt de motor vermoeid.

Tot straks, want het belooft weer een prachtig en zeer zonnig weekend te worden. Ik hoor het u nu al denken, inderdaad: ideaal schuttersweer! Knipogende emoticon

P.S.: dat Tom op huwelijksvakantie is, dat is eigenlijk maar een dekmantel. Jullie weten allemaal dat er momenteel, en voor het eerst sinds de val van Ben Ali, vrije verkiezingen worden georganiseerd ginder. Natuurlijk moest ICE Gistel een waarnemer sturen om er alles in goeie banen te leiden. En wie beter kan je dan sturen dan een potige bouwvakker? Die mannen kunnen tenminste tegen een stootje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten