zondag 16 oktober 2011

16/10/2011 - Tir Wallon Koningshooikt - Dudzele Kalkoenen en Verrassingen

In Sint Sebastiaan Torhout geldt volgens de statuten dat enkel weerbare mannen onder de wip mogen komen. Welaan, ik begin dat zo stilaan te begrijpen. Even het menu voorschotelen voor vandaag. U kan voor het goed begrip alles volgen op kaart door even hier te klikken.

Vooreerst vertrekken we uit de ICE Headquarters (A) rond de klok van 7.30h en dan gaat het richting Bredene (B) alwaar ik Staf en Wim ga oppikken. Dan gaat het op kruissnelheid richting de Kempen, en meer bepaald naar Koningshooikt (C). Rond de middag zijn we daar klaar, en trekken we terug naar het Westen, en dit keer naar (D) Dudzele. Het cirkeltje is dan zo goed als rond als we weer huiswaarts (E) trekken ‘s avonds. Dan hebben we een uur of 4 gereden over een dikke 335km… Neenee, boogschieten, dat is niet voor mietjes. Weerbare mannen! Knipogende emoticon

9.30h – Koningshooikt

Bon, rond 8h stond ik in Bredene om ICE W en Staf op te pikken. Vol goeie moed vertrekken we met de opgaande zon die in onze ogen begon te priemen. Op de E40 ter hoogte van Nevele begon iets anders te priemen… Het bleek de federale politie te zijn, die vond dat ondergetekende iets te snel richting Oosten aan het tuffen was. Zo erg zelfs dat ze mij (en mijn verraste medepassagiers, die allicht blij waren met een rookpauze Knipogende emoticon) aan de kant zetten. En dan begon hun routine. Ik mocht nog wat belastingsgeld erdoor jagen (ook dat van U dus, beste lezer!):

  • een alcoholtest
  • 2 mannen die me een verklaring afnamen
  • een kopie die moet gemaakt worden van mijn verklaring
  • de bijhorende lelijke bruine enveloppe
  • een postzegel
  • een bureauflik die het ganse dossier moet beheren
  • … en ga zo maar even door

Als ze straks zo stom zijn om mij nog voor een rechtbank te slepen, dan komen al die kosten (zoals de lonen van rechters, griffiers, stafmedewerkers, etc…) er nog es in een veelvoud bij. En dat alles voor een boete van pakweg 200 EUR. Wie is hier de domste eigenlijk? Emoticon met brede lach

Na een intermezzo dus van een klein kwartier, konden we onze weg 007vervolgen. Klokslag 9.30 reden we het plein van Castor & Pollux op. In totaal kozen 50 schutters om van een prachtige voormiddag te genieten!

De afwezigen, gewild of niet, hadden 100% ongelijk. Om de rekening met de vlammende salami’s te vereffenen knalde ICE D met zijn eerste schot op de eerste wip de blok op de Top doormidden. VoilĂ .

005In de schutterskantine merkten we duidelijk dat dit een thuisma004tch werd voor Staf. Er bleek nogal wat geschiedenis uit de familie Keuleers aan de muren te hangen.

Altijd leuk om een beetje geschiedenis te schrijven. Het mogen dan wel vervlogen gloriedagen zijn, het is toch voorwerp van de annalen van de schuttersgeschiedenis, en achter elk beeld steken ongetwijfeld vele sterke verhalen. Zowel van onder de wip als aan de toog, vermoed ik dan al es… Knipogende emoticon

 

008

En zo ziet de wip eruit voor een zogenaamd walenspel, of beter gekend als Tir Wallon dus. Plezante boel om op te schieten, en zo leer je ook mindere goden hun lijn schieten. In totaal kregen we 8 rondes op de 3 wippen (telkens er 10 blokken afgeschoten waren, werd opnieuw ingevuld – je hebt dus ook een beetje geluk nodig dat je een goed gevulde wip voorgeschoteld krijgt)… Staf schoot 11 punten, ICE Wim haalde er 28 naar beneden, en Dominiek liefst 59. Dat waren er 4 tekort om te winnen, maar goed. Een 2de plaats dus voor konICE D, die de duimen had moeten leggen voor Eric van Dendermonde W.T. Het moge duidelijk zijn dat het zeker geen oneer is om op enkele punten van die kerel te stranden! Onze ploeg had het ook verre van slecht gedaan, want met onze gezamelijke 98 punten werd zowel onze drank als onze inleg teruggeschoten. Daarbovenop mocht ICE D 2 keurhanen ontvangen voor zijn inspanning. Het verzachtte zeker het ochtendlijke E40-leed… Knipogende emoticon

 

14.30h – Dudzele

En dan trokken we verder (of beter, terug richting onze regio) naar ice_gistelDudzele. Daar werd ons team bijna compleet (enkele ICE Rudy en ICE Tom konden er niet zijn). Bleek bij aankomst een grote doos op tafel te staan. Daar hadden ICE Wim en Nadia voor gezorgd: wat een leuke verrassing! Bakkerin van dienst Lieve van Dudzele had dit mooi gebak gemaakt en dat ter gelegenheid van de intussen goedgekeurde oprichting van onze maatschappij. Zum Wohl!

012Enkele gelukkige gezichten aan onze tafel daar. Liefde van de doorsnee mens blijkt nog al es regelmatig door de spreekwoordelijke maag te gaan. Awel, bij deze dus ook.

 

Het beschrijf (94+6 schutters) dan even (kort, je zal wel merken waarom Knipogende emoticon - er valt namelijk al niet zo veel meer over te vertellen vanaf hier) in cijfertjes:

  • Top: Wim (een kalkoen!)
  • Surprises: Dominiek 4 (waarvan 1 dubbele), Linda 2 (een dubbele), Nadia 1
  • Vogels: Dubbele :Linda en Wim; gewone: Dominiek 1, Linda 1
  • Romantische wandeling: Dominiek en Karoline: 2
  • Gelukkige en moegespeelde kinderen: 3 (Louise, Julie en Henri)
  • Ingehouden rijbewijzen: voorlopig geen…

VoilĂ , dat was het zo ongeveer voor vandaag. Genoeg getypt. Morgen vind ik wel weer iets anders om over te zeveren. En vermoedelijk zal dat wel ergens over boogschieten en alles wat daarbij komt kijken, gaan.

Ciao!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten